Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Váratlan eljegyzés bejelentése...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Váratlan eljegyzés bejelentése a családnak? Hogyan illik?

Figyelt kérdés

20 és 23 évesek vagyunk a párommal, már vőlegényemmel.

Karácsony után elutaztunk, itt történt az eljegyzésünk, amiről semmit nem tudtam, nem is sejtettem és azóta is elég over the moon érzésem van, tegnap óta nonstop a kezemet fotózom különböző helyzetekben, egyszerűen el sem hiszem. Még senkinek nem szóltunk, szeretnénk ezt így kicsit megélni kettesben. Nem mondta senkinek, hogy mire készül, egyedül szervezte meg teljesen.

Nem tudom, mi ilyenkor a szokás... Telefonon elmondani másoknak? Vagy várjunk, amíg hazamegyünk és élőben? Nyilván a szüleim életét pl. ez túl sok mindenben nem befolyásolja, de közben az életem nagyobb dolgait sosem telefonon mondtam el nekik.

2023. jan. 5. 18:19
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
37%
#41 Akkor mi a kérdés? Ha ennyire gyakran kommunikál a család, csak megérdemlik, hogy a vőlegényeddel közösen meglátogassátok őket, és személyesen közöljétek a nagy hírt, nem? Egyre inkább úgy érződik, hogy a kérdés vagy poénból került ide, vagy generálod a nemlétező problémát.
2023. jan. 5. 20:15
 32/48 A kérdező kommentje:

Leírtam a kérdést, csak többeket jobban megzavart az, hogy szerepelt a leírásban az "over the moon" kifejezés is. :)

Erre irányult volna a fő kérdésem, igen. Hogy várjunk a bejelentéssel, amíg hazaérünk, vagy telefonon is elmondhatjuk, ha már úgyis beszélünk minden nap.

2023. jan. 5. 20:16
 33/48 A kérdező kommentje:
Teljesen leváltam róluk, ahogy a párom is az ő családjáról. Nem egy napi 5-6 perces telefonbeszélgetéstől függ valaki a szüleitől. De szerintem természetes, hogy érdekel, hogy vannak, mi van otthon a cicáinkkal, történt-e valami érdemleges stb.
2023. jan. 5. 20:18
 34/48 anonim ***** válasza:
37%

#45 Anyukád 43 évesen azért hívja fel a szüleit, hogy megkérdezze, mi van az ő cicáival? :D

#44 Nem értem, miért az internet népétől várod erre a választ. Ahogy a legelején többen leírtuk, igen, a #2-es válaszomban én is leírtam, csak nem az első bekezdésben: te ismered a családod, te ismered magad és a párod. Örülnének a szüleid, ha telefonon hallanák, és amikor legközelebb látogatóba mentek, terülj-terülj asztalkával várjanak? Vagy meg akarjátok lepni őket, és személyesen elmondani? Ez a Ti döntésetek, és csak az tudna okosabbat mondani annál, amit Ti ketten eldöntötök, aki jobban ismer Titeket és a családjaitokat is, mint Ti. Most meg gondolom olyan hosszan írtam le ugyanazt, amit többször leírtunk, hogy azért nem olvasod el.

2023. jan. 5. 20:22
 35/48 anonim ***** válasza:
82%

Mik vannak itt... mármint a csapongó válaszokra gondolok. Na mindegy.

Kérdező, az egyes szerintem nem úgy érti a földhözragadt reakciót, hogy nem fognak örülni, hanem úgy, hogy nem biztos, hogy akkora szenzációnak élik meg ezt, mint ti. Attól függ, mi a családjaitokban a szokás, milyen gondolkodásúak, vérmérsékletűek. Ha olyanok, akik egy eljegyzés hírétől sikítva ugrálnak ájulásig, akkor mindenféle agyontervezett trükkös-giccses bejelentés jöhet. Ha könnybe lábad a szemük a meghatottságtól, akkor személyesen. Ha olyanok, hogy "várható volt, jólvan, gyerekek, gratulálunk", akkor elég megírni messengeren, meg küldeni egy képet.

Ha pedig kiderül, hogy bár azt hitted, szentimentálisak, mégis inkább a legutóbbi kategóriába tartoznak, akkor ne vedd sértésnek, hogy "nem örültek eléggé".

2023. jan. 5. 20:22
 36/48 anonim ***** válasza:
35%
#50 Érteni értjük, nem arról van szó, hanem az IGÉNYESSÉGRŐL. Nem az értéssel van a baj, hanem azzal, ha valaki nem tudja magát egyetlen nyelven kifejezni. Én mérnök vagyok, angol az egész szakma, angolul dolgozom, angolul publikálok, de a szigorló hallgatóimnak kegyetlenül korrektúrázom a szakdolgozatait, ha indokolatlanul angolul írnak valamit, amire van magyar szó.
2023. jan. 5. 20:42
 37/48 anonim ***** válasza:
21%
És mellesleg a nyelvtanulás legalább 70 éve nem úri hobbi.
2023. jan. 5. 20:42
 38/48 anonim ***** válasza:
18%
#51 Nem baj, hogy lefotózod, csináld, ha örömet okoz. De ha azt írod, hogy nonstop fotózol, ne haragudj, azt mondod, hogy evés közben is egyik kézzel fotózod a másik kezed, és néha röppen falat a szádba. Mert a nonstop ezt jelenti. Nem a fotózással van a baj, hanem az, hogy a leírással egy hamis képet festesz, aztán csodálkozol, ha valaki szó szerint veszi, és utólag magyaráznod kell, hogy amúgy nem is úgy van. Akkor miért nem úgy mondod, ahogy van???
2023. jan. 5. 20:44
 39/48 anonim ***** válasza:
67%

Mindenki ki tudja magát fejezni nyilván, de ha én többször találkozom azokkal a kifejezésekkel, hogy over the moon, red flag, ghosting, account, outfit meg mittomén csak írtam párat, akkor én is úgy fogom használni. Ennyi. Mivel a beszéd és a kifejezés megszokás kérdése, teljesen természetes, hogy azt használod, amit hallasz, olvasol, rákereshetek én bárminek a magyar jelentésére, ha napi szinten a külföldi verziójával találkozom, akkor NEM fog a magyar verzió automatikusan eszembe jutni.

És mivel gyakorlatilag a GYK az egyetlen magyar oldal az interneten, amit rendszeresen látogatok, minden más angol nyelvű, sorozatokat angolul nézek, Youtube-on is 95%-ban angol nyelvű videókat nézek, könyveket angol nyelven olvasok, Facebook-on külföldi csoportokat követek, és még sorolhatnám, így igen nagy esély van rá, hogy sok minden előbb eszembe jut angolul, ha valami új kifejezés jön velem szembe, annak meg már eleve az angol verziója fog rögzülni.

Ez amit leírtam egyébként a mostani fiatalok igen nagy részére érvényes. Aki nem tud angolul, az szimplán eltanulja a gyakrabban használt kifejezéseket a többitől. Ha tetszik, ha nem, az angol nyelv egyre inkább összeépül a magyarral a hétköznapi beszédben. Úgy lektorálod a szakdolgozatokat, ahogy szeretnéd, de attól még senki nem fog a hétköznapokban máshogy beszélni, mint ahogy jön magától.

2023. jan. 5. 21:14
 40/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom elhinni, hogy ezt a lavinát az indította el, hogy leírtam azt, hogy "over the moon", valamint, hogy "nonstop". Hihetetlen, mennyi ideje van egyeseknek, hogy kötözködjenek a semmin.
2023. jan. 5. 21:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!