Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Elhagytam és most már Igent...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elhagytam és most már Igent mondana?!!!

Figyelt kérdés
4 éves kapcsolat. A párom volt már házas, de soha egyetlen szóval sem mondta, hogy megegyszer nem szeretne(volt már téma azért írom) együtt éltünk,nagyon megszeretettem a lányát is, egész nyáron velünk volt, mintha egy család lettünk volna. Egyik este néztünk egy műsort, és feljott a házasság téma, én meg mondtam neki, hogy én nem vagyok nagy esküvőre, nem az én világom a fehér ruha... De egy két tanús esküvőnk lehetne. (Neki anno nagy esküvője volt, templom, hintó, minden ami belefer...) Erre elkezdett kifogásokat gyártani, hogy neki már volt minek?!? Nagy hülyeség, látom, hogy az ő házassága is meddig tartott? /? /!! Semmi jelentősége,stb stb stb.. De a közös gyerekben benne van ha szeretném.... Nagyon megbantott, egyszerűen nem értettem, hogy ha az exevel lehetett nagy lagzi meg minden ami ezzel jár, akkor velem egy két tanús esküvő meg nem. Mert, hogy őt ettől a hideg rázza, és egyáltalán nem szereti.. De anno a nagy lagzit érdekes, hogy szerette🥴😏Napokig ragottam ezen, amikor úgy döntöttem, hogy akkor köszönöm szépen, nekem ez nem kell. Nem leszek ideiglenes barátnő, aki a gyereket ellatja. Arra jó vagyok, de feleségnek nem. Visszakoltoztem a lakásomban, azóta zaklat, hogy jó akkor ha ennyire fontos nekem akkor elvesz. De nekem ez megalazo, hogy én megelegedtem volna a két tanús eskuvovel, és kézzel lábbal ellenkezett, az exenek meg járt a lanykeres külföldön, a nagy esküvo... Engem meg kb szánalombol elvenne, hogy vele maradjak. Legalábbis a barátaim szerint, emiatt akár elvenni, és ez milyen már..
2022. szept. 23. 11:04
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Igen hadd hisztizzem, hogy ne nézzen már hülyének... Ha előtte inyere volt a nagy lagzi és társai, akkor ne legyen nagy dolog a két tanus. Főleg úgy, hogy hazudott is!! Szó nem volt a kapcsolat elején erről, hogy nem. Felőlem, sok sikert neki. Biztos sokan akarnak majd potanyak lenni, de csak mint elettarsak. Mert ő engem is csak így akart el enni, higy kB zsarolassal. Valószínű, higy akkor pár hét múlva elvenne csak úgy bárkit is....
2022. szept. 23. 18:36
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes dolog, mert nem fog sosem egységesen gondolkodni erről a témáról a férfi és a nő. A társadalmunk nézetei, berögződései miatt lehet ez, bár nem minden ember egyforma, nem is lehet nagyon általánosítani ebben a kérdésben. De vannak a megszokások, hagyományok stb, ami miatt egy nő mindig is azt fogja érezni, hogy mitől rosszabb ő mint egy másik, akit feleségül vesznek.

Miért nem érdemli meg azt, hogy őt is feleségül vegyék, ha tényleg mindent megtett, hogy jó legyen a kapcsolata a férfival?

Mintha ez egy bélyeg lenne, hogy mindenki lehet feleség csak ő nem, mert nem méltó rá.

Ezzel szemben a férfi mit érez?

Csak annyit, hogy miért veszik rá a nők olyanra amit ő nem akar?

Ha már egyszer megszívta, akkor miért essen ugyanabba a hibába?

Az egész társadalom ezt sulykolja bele, hogy ha nem tanulsz az általad elkövetett hibákból, még egyszer megteszed, akkor egy lúzer vagy.

Ha a nőt senki nem veszi el akkor egy semmirevaló lény, ha a férfi egyszer elcseszett egy házasságot és még egyszer megteszi, akkor egy barom....

Persze hogy a két felfogás -amit gyermekkorunktól mantráznak belénk- sosem fog találkozni.

Ebben a kérdésben is félre kellene tenni mindkét nemnek azt amit a társadalmi elvárások nyomása alatt belénk neveltek.

A két adott személyt kell nézni. Minden ember más, egyedi személyiséggel. Az a lényeg hogy a két adott személy mennyire tud azonosulni a másikkal, mennyire passzolnak össze. És ez az amit érezni kell!

Ha nem érzi a férfi, hogy igen, neki ez a nő kell feleségnek, nincs benne egy ösztönösen jövő érzés, mindenféle ráhatás nélkül, akkor nem is érdemes erre kényszeríteni.

A nőnek is ösztönösen kellene éreznie, hogy mennyire tud az adott férfival kapcsolódni, van e értelme időt, energiát áldozni rá. Lesz e ő a nagybetűs Nő a férfi szemében annyira, hogy magától feleségül veszi? Mert az igaz, hogy ne egy exfeleség alapján ítéljék meg az új nőt hiszen ő egy teljesen más ember. Itt minden azon múlik, hogy két ember hogyan passzol egymáshoz főleg lelkileg. Ha már egyik fél kényszerként él meg valamit a kapcsolódásban akkor azt nem szabad folytatni.

Igen, egy nő ne más nők miatt ne lehessen feleség, és egy férfi nem lesz attól lúzer ha kétszer nősül, csak mindketten ezt a MEGFELELŐ emberrel tegyék. Ma már feltalálták a házassági szerződést ha valaki nagyon az anyagi oldalát nézi ennek az egésznek.

De ebben a kérdésben a nők és a férfiak nagy része, sosem fogja ugyanazt az álláspontot képviselni, mert ilyen világban élünk, kliséket sulykolnak belénk (az egyik folyton házasodna, a másik meg menekül)....

2022. szept. 23. 19:12
 23/43 A kérdező kommentje:
Utolsó nagyon szépen megfogalmaztad.Amit én sem értek, hogy akkor az ilyen emberek miért nem úgy keresnek párt, hogy ők nem akarnak és ezt a legelején tisztázni. Nem később szembesiteni amikor már a gyereket is meg szereted, és ismer az összes barátja, családja. Én ebből megtanultam, hogy, elvalt emberrel megegyszer biztos nem kezdek!!! És első perctől maximálisan letisztazom, hogy én HAZASSAGBAN KEPZELEM EL AZ ÉLETEM.
2022. szept. 23. 19:46
 24/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont ti nem illetek össze, jól döntöttél. Ne hagyd rábeszélni magad, ne menj vissza hozzá! Vagy gondolkodsz azon, hogy kibékülj vele?
2022. szept. 23. 21:45
 25/43 anonim ***** válasza:
22%

Eleinte az volt a bajod, hogy sehogy sem akar elvenni, most meg kiderul, hogy igenis neked nagy eskuvo kell, az az almod. A "csak szanalombol alar elvenni" ugy latszik csak duma volt, te 2 tanuval akkor sem mentel volna hozza, ha szepen megbeszelitek. Hiszen a vege fele mar leirtad, hogy nem engedsz a nagy eskuvobol.

En nokent mondom, hogy nem ertem. Ha mi a parommal osszevesznenk azon, hogy o nem akar hazasodni, majd azt mondana hogy na jo legyen de csak 2tanus, boldog lennek mert SZERETEM OT es vegre osszehazasodunk. Draga kerdezo! Te a parodba vagy (voltal) szerelmes, vagy a rongyrazo eskuvobe? Mert ugy nez ki, hogy te nem egy pasit akarsz aki szeret, hanem barkivel egy nagy eskuvot. Komolyan letezik ilyen gyerekek?! Letezik hogy egy no elhaggya a szerelmet, csak mert az nem vilagraszolo eskuvot akar, hanem vegul csak a 2 tanusba megy bele, emiatt inkabb akkor hozzamegy a barki kovetkezohoz, ha az nagy eskuvot iger?! Es utana mi lesz? Megvolt a NAGY eskuvo a barkivel. Es??? Boldog leszel pusztan emiatt egesz eletedben a barki oldalan?!?! Komolyan leteznek nok, akik ennyire egyszeruek? Ne orjitsetek mar meg!!!! Nincs ilyen! Egy szerelmes no barhogyan hozzamegy a ferfihoz akit szeret!

Te sosem szeretted ezt az embert.

2022. szept. 24. 07:23
 26/43 A kérdező kommentje:
Te valamit nagyon félreértettél. . Amikor már elkoltoztem tőle, akkor mondta, hogy na akkor legyen... Azt megelozte meg 2 beszélgetés és hajthatatlan volt. Benne van a leírásban is, hogy én nem vagyok az a fehér ruhás típus, szóval nem akartam lagzot, csak 2 tanusat. De ellenkezett, higy hülyeség minek... Meg még vagy 3 /4 kifogást mondott...
2022. szept. 24. 10:52
 27/43 A kérdező kommentje:
Szóval nem azért szakítottunk mert nem lett nagy esküvő, hanem velem a 2 tanus esküvőt nem akarta. Csak elettarsak kellettem volna, mert állítás szerint utalja az esküvőjét, hülyeség a papír, minek azt...es valahogy nehezemre esett elhinni, azok után, hogy tudok róla, hogy nagy esküvője volt, minden ami azzal jár. Szóval nem tudtam megerteni, hogy ha annyira esküvő meg házasság ellenes akkor az előzővel mégis hogyan lett házas?! Bocsi ha jogosan gondoltam azt, hogy én nem voltam az igazi az életében arra, hogy feleség legyen én is. Nem akartam vele csajom pasim kapcsolatban tovább vergodni.
2022. szept. 24. 10:55
 28/43 A kérdező kommentje:
Ja és nem tudom, te hol olvastál olyat, hogy én nem engedek a nagy eskuvobol😂😂😂😂azt írtam, hogy nem engedek abból hogy házas legyek.
2022. szept. 24. 11:05
 29/43 anonim ***** válasza:
14%
Igen, itt mindenki félreért mindent. Hozzá akarsz menni, vagy nem? Ha nem, akkor töröld ezt az egészet, mert az, hogy a semmiről beszélgetünk, te meg hisztisen közlöd minden válaszodban, hogy te bizony nem mész hozzá, annak nem csak értelme nincs, de még vicces is. Ha meg szereted ne hisztizz, hanem menj hozzá két tanúval!!!! Ha nem szereted, akkor meg főleg felesleges az egész cirkusz, amit itt csinálsz. HA NEM VELED AKARNÁ LEÉLNI AZ ÉLETÉT, AKKOR NEM VENNE EL SZAKÍTÁS MIATT SEM te agyoniskolázott!!!! Ha ez módi lenne, nem léteznének hajadon nők!! Szerinted elvenne bárkit szánalomból egy férfi, aki ráadásul elvált, hogy kétszeresen elvált legyen? Mit nem értesz azon, hogy a házasságtól óckodás nem ellened szólt, mégis belemenne, mert szeret?! Kegyetlenül h*lye vagy!
2022. szept. 24. 11:27
 30/43 anonim ***** válasza:
86%
Persze hogy elvenne szanalombol, azert hogy legyen egy fix punci meg hazvezetono otthon. Ne hulyeskedjetek mar. Itt mindenki szidja a kerdezot, de egyaltalan elolvastatok mit irt? “ én nem vagyok nagy esküvőre, nem az én világom a fehér ruha... De egy két tanús esküvőnk lehetne.” Magyarul nem a habosbabos romantikara vagyott, a felhajtasra, hanem hogy hivatalosan is egymas hozzatartozoi, csaladtagjai legyenek. Es nehogymar a kerdezot buntesse azert, mert az elozo hazassaga gallyra ment. Ha meg eleve nem is akart ujrahazasodni a faszi, akkor kinyithatta volna a szajat 4(!) evvel ezelott, hogy neki esze agaban nincs meg egyszer hazasodni. Es akkor nnem pazarolta volna el a kerdezo idejet, aki talalt volna mast akivel ismerkedik, es aki elveszi.
2022. szept. 24. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!