Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Szerintetek egy férfinek mennyit illik költeni átlagjában az eljegyzési gyűrűre?
Nem összegre gondolok, hiszen mindenkinek más az anyagi helyzete, hanem mondjuk egy havi nettó átlagkereset elfogadható? Netán túl kevés/sok ennyit költeni rá (250.000)?
Kérlek, kort is írj! Köszönöm!
"Ott vagytok az irodában a többi kolléganővel, amint éppen kávéztok. Az egyik ilyet kapott, a másik olyat, a harmadik meg amolyat... Én meg mindezt hallva szúrjam ki a szemét egy bizsuval?"
Te milyen nőket ismersz? Ez valami Barátok közt jelenet, vagy mi?
"Ha én nő lennék, nekem tetszene."
De a barátnődnek kell tetszenie. Sokkal többre értékelnék egy bizsut, amit én választhatok ki, mint egy ronda, de drága ékszert.
Pl. mikor a húgomnak komolyabb lett a kapcsolata, megkérdeztem tőle, milyen gyűrűt akar, hogy majd segítsek a barátjának választani.
Ismét az első válaszoló vagyok.
Én sose mások miatt sminkeltem. Magam miatt, mert nekem tetszett. Sose érdekelt más nők véleménye, de nem csak a nőké hagy hidegen, hanem a férfiaké is. Kiskoromban sem érdekelt, hogy a szüleim nem vették meg ezt meg azt csak azért, hogy azt tudjam mondani gyerekként, hogy na, nekem is van.
Megtanultam értékelni a pénzt, megtanultam azt, hogy nem kell kirakat életet élnem, és csak az számít amit a szeretteim mondanak. Idegen véleményére nem adok, nem érdekel, nem kérdezem.
Ha akarták volna se tudták volna nekem megvenni ezeket a dolgokat, így hát elfogadtam, és nem idegesítettem a szüleimet az igényeimmel.
Ne arra gondolj mások mit fognak szólni, hanem arra, hogy a párodnak mi felelne meg. Nem mást kell lenyügőzni, hanem őt. És megsúgok valamit. Nem a gyűrű értékével fogod lenyügőzni, hanem a szándékkal.
#21,22,23
Igazatok van, a ti álláspontotok a normális értékrend, csak hát nem mindenki ilyen szerencsés!
Köszönöm a válaszaitokat, még alszom rá!
#23! De gondolom, nem akarnál egész életedben magadon hordani egy függönykarikát? Persze, amikor megkér, el lehet bohóckodni egy karikával, de ha viselni is szeretnéd, akkor előbb-utóbb szükség lesz egy "rendes" gyűrűre is.És vissza is tértünk a kiindulási pontra. Az mennyibe kerüljön? Ha meg úgyse hordanád, akkor a függönykarika, meg a semmi között nincs különbség. Szükségtelen, igent anélkül is mondhatsz.
"De gondolom, nem akarnál egész életedben magadon hordani egy függönykarikát? Persze, amikor megkér, el lehet bohóckodni egy karikával, de ha viselni is szeretnéd, akkor előbb-utóbb szükség lesz egy "rendes" gyűrűre is."
Kinek mi a rendes. Nekem az aranyékszereim, az örökölt családi ékszerek mind itthon vannak elzárva. A hétköznapokban csak bizsukat hordanék, vagy ezüstöt. Ha hordom, akkor sem látom értelmét, hogy drága legyen, mert nincs benne semmi attól, hogy drága. (Ahogy pl. egy kényelmes drága cipő vs egy olcsó kínai közt van, de ott bejátszik a funkcionalitás.)
Az a bajom ezzel, hogy a gyűrű azért van, hogy legyen. Tehát semmi értelme. Akkor már gyűjtsünk közösen, hogy elmenjünk megnézni az aurora borealis-t, vagy vegyünk valamit, ami mindkettőnknek jó és közösen tudjuk élvezni.
#28! Nem az árától lesz "rendes", hanem a tartósságától. Azt írtam, HA hordani akarod. Aki hordja, az jó esetben nem egy hétig hordja, hanem akár 50 évig. Egy bizsu ritkán bír annyit. Mint írtam, ha te csak berakod egy dobozba, akkor jó egy függönykarika is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!