Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerinte így nem igazságos?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinte így nem igazságos?

Figyelt kérdés

Párommal nemrég költöztünk össze, tegnap leültünk megbeszélni az anyagiakat. Megegyeztünk hogy várunk egy hónapot meglátni mennyi a rezsi, a kaja és utána meglátjuk hogy osszuk be a pénzt.

Én feldobtam, hogy mivel ő dupla annyit keres mint én, talán az lenne az igazságos, ha ő egy kicsit többet tenne majd bele a közösbe ,tekintve azt is hogy azért többet is eszik mint én.

Szerinte az albi, a rezsi és a kaja felesbe menjen.

Szerintetek hogy kellene ezt megoldani? Ha mindketten ugyanannyit teszünk bele, nekem kb nem marad egy forintom se utána, ő meg félre is tudna tenni.

2019. márc. 16. 18:46
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
34%

Én nem tudom, itt páran milyen pasikkal akadtok össze. Én egyetemista voltam nappalin, és teljesen természetes volt, hogy a párom (eleve ő bérelte a lakást már évek óta), továbbra is fizeti a bérleti díjat egyedül, a rezsit is fizette, kaját, tisztítószereket is. Színházat, mozit, nyaralásokat is. És Ő KÉRT, hogy költözzünk össze (én a szüleimnél laktam akkor). Ez így volt 3 egész évig.

Azóta a férjem, és már én is dolgozom, bár ő dupláját keresi, közös kassza van. (Lehet, én vagyok furán összerakva, nálam a fillérbaxás és a szeretet nagyon nem jár együtt.)

2019. márc. 16. 20:57
 22/43 anonim ***** válasza:
20%

Nem lesz népszerű válasz de a párodnak igaza van. Ha egyedül kéne élned mi lenne veled? Ha a párod elveszíti a munkáját miből fogtok élni? Ha neked nagyon sok ennyi kiadás akkor költözzetek olcsóbb helyre, de a pároddal szemben rohadtul nem fair, hogy később fogja elérni a céljait mert a te megélhetésedet is fizetnie kell. Szörnyen érezném magam, ha a párom sokkal kevesebbet tudna megtakarítani és visszahúznám azzal, hogy engem is pénzelnie kell. Ha a párod fizeti a közös élet nagyobb részét akkor soha nem lesz motivációd, hogy elérj dolgokat vagy többet keress.

Hogyha egyedül nem tudnád magad fönntartani akkor ne költözz össze mással. Ne húzd le őt.

2019. márc. 16. 21:05
 23/43 anonim ***** válasza:
75%
#21 annyi van itt, hogy itt nem te vagy a nagyvonalú, nem te vagy aki eltekint a fillérbaszástól. hanem a párod.
2019. márc. 16. 21:13
 24/43 anonim ***** válasza:
37%
23-as, de miért? Mert szeret, eszébe nem jutott volna akkor sem, amikor nem volt jövedelmem, hogy addig pl. ne éljünk együtt, vagy ilyesmi. Szeret, nem tud kicsinyes lenni.
2019. márc. 16. 21:18
 25/43 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy a szeretet visszafogni sem tud. Aki teljesen oké azzal, hogy a párja sokkal lassabban tud miatta haladni az életével az szintén összeegyeztethetetlen a szeretettel.
2019. márc. 16. 21:20
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

" a pároddal szemben rohadtul nem fair, hogy később fogja elérni a céljait mert a te megélhetésedet is fizetnie kell"

Mondjuk én azt az esetet írtam, amikor a célok közösek. (Előző voltam.)

2019. márc. 16. 21:21
 27/43 anonim ***** válasza:
74%

"Ahogy a szeretet visszafogni sem tud. Aki teljesen oké azzal, hogy a párja sokkal lassabban tud miatta haladni az életével az szintén összeegyeztethetetlen a szeretettel."

Újra írom: ha a cél közös, arra vonatkozik, amit írtam. Nálunk közös volt a cél, tehát édesmindegy volt, hogy pár évvel később jutunk lakáshoz, mert finanszírozza a közös életünket, amíg tanulok.

Vagy most itt külön tervezi mindenki?

2019. márc. 16. 21:23
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
#24 ok, csak éppen ez rá igaz nem rád. úgy mondod itt másoknak, hogy ne legyenek fillérbaszók, hogy ez nem volt rád igaz, hanem a párodra volt az. akkor lenne súlya a szavadnak, ha te tekintettél volna el az anyagiaktól.
2019. márc. 16. 21:24
 29/43 anonim ***** válasza:
27%
És ha az a bizonyos cél közös akkor miért az egyik fél dolgozzon érte? Egy közös célba miért rakjon többet az egyik fél?
2019. márc. 16. 21:25
 30/43 anonim ***** válasza:
34%
28-as, így is van súlya a szavamnak, mert soha nem álltam volna össze fillérb....óval.
2019. márc. 16. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!