Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinte így nem igazságos?
Párommal nemrég költöztünk össze, tegnap leültünk megbeszélni az anyagiakat. Megegyeztünk hogy várunk egy hónapot meglátni mennyi a rezsi, a kaja és utána meglátjuk hogy osszuk be a pénzt.
Én feldobtam, hogy mivel ő dupla annyit keres mint én, talán az lenne az igazságos, ha ő egy kicsit többet tenne majd bele a közösbe ,tekintve azt is hogy azért többet is eszik mint én.
Szerinte az albi, a rezsi és a kaja felesbe menjen.
Szerintetek hogy kellene ezt megoldani? Ha mindketten ugyanannyit teszünk bele, nekem kb nem marad egy forintom se utána, ő meg félre is tudna tenni.
Én nem tudom, itt páran milyen pasikkal akadtok össze. Én egyetemista voltam nappalin, és teljesen természetes volt, hogy a párom (eleve ő bérelte a lakást már évek óta), továbbra is fizeti a bérleti díjat egyedül, a rezsit is fizette, kaját, tisztítószereket is. Színházat, mozit, nyaralásokat is. És Ő KÉRT, hogy költözzünk össze (én a szüleimnél laktam akkor). Ez így volt 3 egész évig.
Azóta a férjem, és már én is dolgozom, bár ő dupláját keresi, közös kassza van. (Lehet, én vagyok furán összerakva, nálam a fillérbaxás és a szeretet nagyon nem jár együtt.)
Nem lesz népszerű válasz de a párodnak igaza van. Ha egyedül kéne élned mi lenne veled? Ha a párod elveszíti a munkáját miből fogtok élni? Ha neked nagyon sok ennyi kiadás akkor költözzetek olcsóbb helyre, de a pároddal szemben rohadtul nem fair, hogy később fogja elérni a céljait mert a te megélhetésedet is fizetnie kell. Szörnyen érezném magam, ha a párom sokkal kevesebbet tudna megtakarítani és visszahúznám azzal, hogy engem is pénzelnie kell. Ha a párod fizeti a közös élet nagyobb részét akkor soha nem lesz motivációd, hogy elérj dolgokat vagy többet keress.
Hogyha egyedül nem tudnád magad fönntartani akkor ne költözz össze mással. Ne húzd le őt.
" a pároddal szemben rohadtul nem fair, hogy később fogja elérni a céljait mert a te megélhetésedet is fizetnie kell"
Mondjuk én azt az esetet írtam, amikor a célok közösek. (Előző voltam.)
"Ahogy a szeretet visszafogni sem tud. Aki teljesen oké azzal, hogy a párja sokkal lassabban tud miatta haladni az életével az szintén összeegyeztethetetlen a szeretettel."
Újra írom: ha a cél közös, arra vonatkozik, amit írtam. Nálunk közös volt a cél, tehát édesmindegy volt, hogy pár évvel később jutunk lakáshoz, mert finanszírozza a közös életünket, amíg tanulok.
Vagy most itt külön tervezi mindenki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!