Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogyan lenne igazságos az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lenne igazságos az anyagi kiadások elosztása ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Férjem majdnem négyszer annyit keres mint én. Jó,kiadása is több van,de azért mindenképpen jóval több amit szabadon elkölthet. Neki is van saját gyereke és nekem is,már külön élnek. De ez is eléggé rossz hogy ő többet tud a sajátjára költeni. A kérdésem az lenne ilyen jelentős különbséggel a fizetésben máshol is felezni szokták a rezsiköltséget és a élelmiszer és háztartási kiadásokat?
2019. márc. 12. 09:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Ha házasok vagytok, akkor jogilag úgyis közös kassza van.

Ha nem, és mindenképpen különkasszát szeretnétek, akkor a keresetarányos lenne a legjobb, elvégre nyilván nem 2 hete költöztetek össze, és nem kell attól félni, hogy majd az egyik fél kihasználja a másikat.

2019. márc. 12. 09:32
 2/20 anonim ***** válasza:
85%
Közös kassza van hazassagban jogilag.
2019. márc. 12. 09:40
 3/20 A kérdező kommentje:

Én nem szeretnék külön kasszát, mert jóval kevesebb a fizetésem, alig tudnék félretenni valamit, nem úgy mint férjem. Egyébként is én csinálok itthon mindent,és ha főzöm ő abból jóval többet eszik. Miért fizessem akkor én a felét?

Bár ő nem mondta soha hogy külön kasszán legyünk, mégsem tudnék hozzá férni a fizetéséhez mert a bankszámláján van.

2019. márc. 12. 10:00
 4/20 anonim ***** válasza:
23%

Szèp egy házasság, ahol azt is megnézed, hogy a férjed többet eszik a főztödböl, mint amennyit te megeszel...

Szerintem nem véletlen, hogy nem férhetsz hozzá szabadon az ő pénzéhez (jogosan).

Amúgy meg ha ennyire pénzre van szükséged, válts melóhelyet, képezd magad, stb. Ne egy férfi pénzére utazz!

2019. márc. 12. 10:45
 5/20 anonim ***** válasza:
58%

Az otthoni munkádért kérhetsz tőle plusz pénzt.

De ezt normálisan beszéljétek meg. Ne követelj mindent, csak arányosan.

Bizony, az lehetséges, hogy ő a sokkal több és jobban fizetett munkájából jobban fog élni, és többet költhet a saját gyerekére, mint te.

2019. márc. 12. 11:12
 6/20 anonim ***** válasza:
70%

Ezek miatt szokott hosszú távon működni a külön kassza, ha nagy a különbség.

Az egyik fél, aki jobban keres, rendesen félre tud tenni, megtollasodik. Berendezkedik arra, hogy védje a pénzét a csóró párjától.

A másik mindent beletesz, és semmi tartaléka nem marad. Sok esetben kénytelen benyelni az igazságtalan többlet kiadásokat is, ha nem akarja a fejéhez kapni, hogy pénzéhes.

Külön kassza csak jelentéktelen kereset különbség esetén működik, és csak akkor, ha a házimunka is fele-fele arányban oszlik el.

Az, hogy te csinálsz mindent, felezitek a költségeket, és teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz, mert nincs tartalékod, az nem fog működni.

Vagy közös kassza, és nincs enyém-tiéd (elvégre egy család vagytok), vagy jobb, ha marad a külön háztartás is, és ne költözzetek össze.

2019. márc. 12. 11:13
 7/20 A kérdező kommentje:
6-os már összeköltöztünk és a férjem. Ő sem képzettebb mint én, csak szakmájánál fogva keres jóval többet. Én nem is tudnék olyan munkarendben dolgozni, mert az kapcsolatunk rovására menne ha nem lenne meg neki a megszokott főzés, kiszolgálás hétvégén. Tehát munkarendben próbálok alkalmazkodni hozzá. Emiatt rosszul esik, mert a közös kassza csak elvileg közös, a maradék pénzünk/pénze az ő bakszámláján van és azt csinál vele amit akar. Ami a legjobban fáj ha kölcsönösségben élünk, az ő gyerekének miért jár több?
2019. márc. 12. 11:26
 8/20 anonim ***** válasza:
77%

#7:

Tisztában vagyok vele, hogy egy (pl.) ápolónő vagy tanár nem azért kevesebbet, mint egy autószerelő, mert képzetlenebb.

Ha házasok vagytok, akkor a megtakarítás jogi értelemben közös.

De gyakorlatilag ezek szerint nem.

Nincs más, mint le kell ülni, és beszélni kell vele. Meg kell vele értetni, hogy ez így nem igazságos.

Egyik részről: nem biztos, hogy mindenben fele-fele az, amit elhasználtok. Lásd: kaja. Ennek ellenére te ugyanannyit fizetsz.

Nem lakótársak vagytok, akik felezik a kiadást. Hogy néz ki, hogy te lassan elszegényedsz, a gyerekedre nem jut pénz, ő pedig egy vagyont tesz félre azért, mert veled olcsóbb élnie, mint egyedül. Nem vagytok egy család?

Másrészt: te ellátod a házimunkát, amit ő nem honorál. Ebben az esetben vagy ad pénzt, vagy felvesztek egy bejárónőt, és azt fele-fele fizetitek. Aztán majd neki megmagyarázhatja, hogy az női munka, és nem jár érte fizetség.

Gondolom, mikor nálatok van az ő gyereke, akkor rá is te figyelsz, te főzöl. Mennyi bevétele esne ki, ha közlöd, hogy nem vagy hajlandó, hívjon baby sittert, vagy vegyen ki pihenőt azokon a napokon?

Téged ez a férfi jelenleg csúnyán kihasznál.

Esetleg bevetheted a passziv-agressziv módszert, és nem használsz dezodort, borotvát, szakadt bugyiban bújsz mellé. Ha reklamál, akkor megmondod, hogy spórolsz a gyereked cuccaira, mindenre NEKED nem telik, most csak azt veszed meg, ami létszükséglet. A borotvált punci nem az, arra most nem tudsz költeni.

De akkor se tudod elkerülni a konfliktust.

2019. márc. 12. 12:36
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező!

Légy szíves, ha kérdezel, akkor pontozz is.

Tudom, hogy a nők vitás kérdésekben MINDIG MINDEN férfit lepontoznak nullára - de akkor ne várj itt normális válaszokat.

Légy szíves, pontozd végig itt a válaszokat te is, ha további jó válaszokat is szeretnél.

2019. márc. 12. 12:58
 10/20 anonim ***** válasza:
46%

Azért jár több az ő gyerekének, mert az ő gyereke! Nehogy már a te különélő (nyilvánvalóan) nagy gyerekedet is ő támogassa anyagilag! Vannak szülei, a sajátját pedig úgy pénzeli, ahogy akarja.

Vicc...

A másik meg: azért dolgozol fos helyen, hogy hétvégén ki tudd szolgálni a párodat és ne a kapcsolat rovására menjen ha nem tudsz elélökni minden este valami meleg zabálnivalót, amiből ő 2x annyit eszik, mint te. Úristen...komolyan...

Az elején sajnáltalak, de kezdem érteni miért vagytok külön kasszán.

2019. márc. 12. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!