Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerinte így nem igazságos?
Párommal nemrég költöztünk össze, tegnap leültünk megbeszélni az anyagiakat. Megegyeztünk hogy várunk egy hónapot meglátni mennyi a rezsi, a kaja és utána meglátjuk hogy osszuk be a pénzt.
Én feldobtam, hogy mivel ő dupla annyit keres mint én, talán az lenne az igazságos, ha ő egy kicsit többet tenne majd bele a közösbe ,tekintve azt is hogy azért többet is eszik mint én.
Szerinte az albi, a rezsi és a kaja felesbe menjen.
Szerintetek hogy kellene ezt megoldani? Ha mindketten ugyanannyit teszünk bele, nekem kb nem marad egy forintom se utána, ő meg félre is tudna tenni.
A házimunka elosztásában is ilyen igazságos?
Később ő is elmegy GYED-re egy évet?
Utána ő is fele-fele lesz otthon a beteg gyerekkel?
Gondolom nem...
Az mennyire igazságos, hogy te teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz? Így egy fillért sem tudsz félretenni. Teszem azt, szakít veled egy év múlva. Egy albérletet nem tudsz kivenni.
Ez idő alatt ő remekül tud félretenni, hála neked, és annak, hogy te fizeted mindennek a felét. Pár év alatt ez komoly összegre rúghat.
Ő vehet egy lakást, te meg mész utcára.
Azt se tudom elképzelni, hogy mentek nyaralni. Te mész három napra Velencére, ő meg egy hétre Görögbe?
Együtt mentek egy rendezvényre, és ő drága márkás ruhát vesz, te meg turkálóst vagy az öt éves kopottat? Szép pár lesztek.
Egy pár, később egy család, és két külön életszínvonal. A közös gyerek szegény lesz, mint te, vagy jómódú, mint ő?
Kész vicc.
Ha nem akartok egymásért anyagi felelősséget vállalni, vagy nincs meg a bizalom, akkor egyszerűen ne költözzetek össze. Vagy csak lakótársként.
Na igen, házimunka....ha ennyire igazságos akar lenni, akkor remèlhetőleg a házimunka megosztásában is így gondolkodik. :)
"A" hèten te főzöl, övè a takarítás, "B" hèten csere.
Jobb lett volna ha előre beszélitek meg. Szerintem alapvetően OK a fele fele is, de ha ezt te előre tudod lehet olcsóbb albérlet jobb lett volna.
Szerintem azt kár volt felhoznod, hogy ő többet keres adjon többet, mert ez olyan, hogy ezt neki lehetne kezdeményezni, hogy akkor ő többet ad.
A kaját azt lehetne külön rendezni. Bár szerintem ezt eleve nagyon nehéz pontosan csinálni, vagy minden kiadást írni fogtok és gyűjtitek a blokkokat?
Eleinte a párommal mi is egyeztünk meg, fele - fele, holott ő sokkal többet keres. Én meg bevállaltam másodállást, csak mégsem jöttem ki jól, félretenni sem igazán tudtam. Így mondtam neki, hogy sajnálom, de én így nem tudok élni, hazaköltözöm. Így is lett. Párom szeretett engem (én is őt!) , folyton hívott, beszéltünk, nem hagyta kihűlni a kapcsolatunkat, és egyszer felajánlotta, hogy az albérlet egészét és a rezsi egy részét ő fizeti, a rezsi másik részét meg nekem kéne. Szóval megállapodtunk. A kaját egyszer ő fizeti, másszor én vásárolok be.
Természetesen nem élek vissza a jóindulatúságával, a házi munka teljesen az enyém. Nekünk ez így jó.
#10. Ha én elvagyok 19 fokban, de a lánynak minimum 24 kell, mert fázós, én lezuhanyzom 5 perc alatt, a lány szeret minimum fél órát állni a forró zuhany alatt, akkor bizony lehet eltérés a két rész között. Nem zsidózok, csak a rezsi is ugyan úgy beletartozik egy ember megélhetésébe, mint az étel. Én személy szerint nem szőröztem senkivel, de ha valakiben felmerült volna az, hogy vajon melyikünk eszik többet, holott együtt élünk, akkor azért felvontam volna a szemöldököm. (mondjuk én nem felezgetek, nálam közös kassza van, akkor is, ha szarabbul áll a másik)
32/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!