Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

3 éve ismerjük egymást, 2 éve élünk együtt, 1 éve "saját házamban"

Szóval én férfi, ő nő, + van egy 9 éves kislánya...

Szerelmes vagyok belé a mai napig, de közben minden egyes nap, minden egyes hét, hónap szenvedés...

Soha nem tanultam szakmát, de a gyári fizetésemből egyedül eltengődtem.

Mikor megismerkedtünk ő már/még dolgozott, de nem jött ki a pénzéből, így elkezdtem neki segíteni.

Közben lehetőségünk lett tanulni, én is tanulok egy szakmát, ő is kitanult egyet...

Én dolgozom, de suli mellett keveset keresek, ő egyből vállalkozásba kezdett amint a sulija véget ért... Én szülöi segítséggel vettem egy házat. Kicsi olcsó ház, havi 30ezer a hitel, ezt anyám bevállalta helyettem amíg a sulim véget nem ér...

Mikor megvettem még azthittem, hogy közösek lesznek a terheink...

De nem azok.

Rossz állapotú a ház, ebböl adódóan magas a rezsi, egyedül nem tudom kifizetni...

Az ő vállalkozása, csak viszi a pénzt, járandósságokat nem fizet, ezen kívül van 2 banki hitele, + a gyerek költségeit sem fizeti... Rezsimbe a semmiből nem tud besegíteni, én fizetem a telefon számláját, én veszem a kaját, én fizetem a rezsit, én fizetek mindent...+ Anyukám, bátyám, mert néha megsajnálnak.

Mellékállásban dolgozik egy boltban, gyakorlatilag a bolti lejárt élelmiszert esszük sokszor, mert kajára sem futja...

Volt egy kényelmes átlag életem mamahotelban, ezt egy csaj miatt lecseréltem egy rémálomra...ahol csak én tejelek, közben az adósságok folyton csak nőnek és nőnek... Jelenleg emiatt a vállalkozás miatt havi 80-100ezer ft... A kislánya kajapénzét sem tudja kifozetni az iskolába...

De egyszerűen álomvilágban él... Folyton azt hiszi, hogy egyszer csak beindul a vállalkozás...

Ha szóba hozom, hogy azonnal be kéne fejezni, és elhúzni dolgozni, egyből visszatámad, hogy én miért nem megyek el 3 műszakba, ha őt oda akarom küldeni...

Szeretem őt, és felelősséget érzek iránta és a kislánya iránt... De közben érzem nap mint nap, hogy a sok stressz a szívemet szorítja...

Hogy sokszor szorongok, alig kapok levegőt, megfulladok...

Libidóm a stressz miatt kezd megszűnni...

Egyszerűen nem tudom mit tehetnék, ha stakítanék, ha kitenném, abba is belehalnék... Ha nem teszem, abba is bele fogok.

2019. márc. 6. 23:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Balek vagy, bocsáss meg ezért a szóért. Alapból nem jövünk össze olyannal akinek gyereke van, mert onnantól ráfaragsz, "fizess hülye" lesz a szabály és mivel a leírásod alapján humánus személynek tűnsz, mindig a gyerekre való tekintettel fizetsz is, amíg ő a délibábot üldözi.

Már készíti az ostort, több pénz kell, TEJELJ BALEK.

Amint elfogy a lé, ne félj, TE LESZEL A HIBÁS MINDENÉRT. Ő pedig azonnal lelép és szívja a következő férfi vérét. Elég sok ilyet ismerek, sajnos.

Éppen ezért mondom. Ne bízz senkiben, ne szeress bele senkibe, ne higgy senkinek, ne törődj senkivel, csak magaddal.

Kill or be killed.

[link]

2019. márc. 6. 23:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell mondjam amit az első...balek vagy...

Az a vállalkozás soha nem fog beindulni. Avagy mondjam úgy hogy akinek nincs annyi tőkéje hogy ki tudja várni hogy beinduljon a vállalkozás, az soha ne is vállalkozzon?! Mert csak elbukja azt a kis pénzt is ami volt.

Amit én tennék a helyedben minél gyorsabban :

Leülnék vele egy nyugodt helyre, valami kis étterembe. Semmi esetre sem otthon. Kell a "nem megszokott hely" hogy lássa, komolyan vegye, baj van.

Felvázolnám a helyzetet hogy én tartom el őt is meg a gyerekét is.

2 verzió közül választhat : feladja a vállalkozást, és elmegy normális helyre dolgozni, minden költséget felezünk, és élünk boldogan.

Másik verzió megy isten hírével a gyerekével együtt oda ahova akar!

Nyilvánvaló ha nem adja fel a vállalkozósdi játékát, és tovább akar élősködni akkor már csak rajtad múlik hogy tűröd e tovább. Tudod ha egyenlő partnerként tekint rád akkor eleve ez a szituáció meg sem született volna... Sajnállak.

2019. márc. 7. 01:57
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha tönkre akarod tenni az életed egy nő miatt,akit nem is ùgy szeretsz,mint egy párkapcsolatban...Rajtad áll.Nekem ùgy tűnik,hogy mint embert szereted és sajnálod,de ennyi.Ezt összekevered a szerelemmel,közben meg csak sz*psz.Szakítani kell,vagy eltarthatod egész életedben,közben éhezel,és csak vegetâlsz.
2019. márc. 7. 05:43
 4/13 anonim ***** válasza:

Ülj le, és azt gondold át először EGYEDÜL, hogy merre tovább. Vele akarod ezt folytatni, és ketten kilábaltok a gödörből. Vagy itt elég volt, és nélküle akarod folytatni.

Ha szakítani akarsz, akkor legyél őszinte és egyenes. Mondd meg, hogy x hete van kiköltözni. Így azt se mondhatja, hogy kiteszed az utcára. Segíts neki albérletet találni. De ne fizess bele.

Ez a helyzet is hosszú időre padlóra fog tenni mindhármótokat.

De azt írod, hogy szereted. Gondolom, vele szeretnéd folytatni, csak nem így.

Ebben az esetben keményen csapj az asztalra. Egy papírra írjátok össze, hogy mennyi a bevétel, mik a fix kiadások, és mi marad.

Jó lenne a vállalkozásról több konkrétumot tudni, ahogy arról is, hogy te mit tanulsz. Mert lehet, hogy most tényleg van egy szopórolleres 6 hónap, aztán egyre könnyebb lesz. De az is lehet, hogy ez lesz a végleges állapot. Így meg nem lehet évekig tengődni, hogy lejárt kaját esztek.

Az addig rendben van, hogy nálad laknak, és nem fizet albérletet. A rezsi felét is korrekt, hogy elkéred.

De azt nem értem, hogy miért írod, hogy nulla a bevétele. Ott a másodállása, a családi pótlék, és a gyerektartás. Kisgyerek mellett nem biztos, hogy egyáltalán el tud menni három szakba. Akkor meg az lesz a bajod, hogy mindig te vagy a gyerekével.

Nem csak ez a két véglet létezik. Pl. ha van bolti tapasztalata, akkor egy lidl-t vagy aldit be lehet célozni, 6 órában is egész tűrhetően fizet, és mellette napi 4 órában még tudja csinálni a vállalkozást.

És bármilyen hihetetlen: te is dolgozhatnál suli mellett. Gondolom, munkaügyis tanfolyam, fizet valami 50-60 ezret, amíg tanulsz. De azért te is tudsz mellette ezt-azt vállalni. (Legfeljebb nem bejelenzve. Nyugdíjad úgyse lesz.)

Együtt maradva érdemes ilyenben is gondolkodni, mint CSOK, lakás korszerűsítési pályázatok, esetleg eladni a ge(ibe és venni panel lakást, ha ott kisebb a rezsi.

2019. márc. 7. 06:35
 5/13 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy papucs vagy, ès hagyod magad manipulálni.

"Ha szóba hozom, hogy azonnal be kéne fejezni, és elhúzni dolgozni, egyből visszatámad, hogy én miért nem megyek el 3 műszakba, ha őt oda akarom küldeni..."

Erre nyugodtan megmondhatod neki, hogy azèrt, mert egyenlőre ő nem hoz haza egy fillèrt sem, te fizetsz mindent. Eleget várt a vállalkozása beindulására, most már pènzt kell hazahozzon, mert a hiteleit is fizetnie kène (te nem fogod), a gyereke sem lakik jól a levegővel stb.

Ès ne hagyd visszatámadni, állj ki magadèrt! Adj neki ultimátumot, hogy egy hónapja van állást találni, különben mehet isten hírèvel.

Hidd el, ha határozott vagy, nem hagyod, hogy meghasonlott a magyarázkodás árvák, akkor kènytelen lesz belátni, hogy bizony melózni kell menni.

2019. márc. 7. 09:20
 6/13 anonim ***** válasza:
71%

Nöként írom, hogy ez így nagyon gáz. Az én párom bőven keres annyit, hogy kettőnket is eltartana, de eszem ágában nem lenne ezt kihasználni. Sőt, néha én viszem őt étterembe, mert úgy gondolom, egy férfinek is jár a figyelmesség. Én komolyan nem értem az embereket, hogyan lehet így élni?

Kérdező, szerintem már éppen eleget güriztél, állj a sarkadra!

2019. márc. 7. 09:43
 7/13 A kérdező kommentje:

Én asztalosnak tanul9k, esti tagozaton, mellette asztalosnál dolgozom 120ezret keresek.

Ő kozmetikát végzett nemrég, egy 1500 lelkes faluban szeretne vállalkozást beindítani... Annyian járnak is hozzá, hogy vagy a járandósságokat ki tudná fizetni, vagy alapanyagot vesz... Tehát pont sehogy nem megy...

Dolgozik mellékállásban, 60.000ret keres 4órában,

2 hitele összesen elvisz ob 32000ret, a helységbérletidíja 30.000, ugye a kata amit fizetnibkellene 50.000...

A családi pótlékot az otp egyből elviszi egy 3. hitel rendezésére.

20.000gyerektartást kap.

10.000 lenne a gyerek havi menzája, de már oda is 30.000rel lógunk...

Villany annyi fogyott most télen, hogy havi 30-35000ret kell fizessek, víz havi 10-15000, internet, én és ő telefonszámláink, valamit biztos kihagytam... Szóval majdhogynem több a oöltségünk, mint a bevétel... És akoor még nem ettünk, nem ittunk, ruhát magamnak már 2 éve nem vettem... Gyakorlatilag már utcára is a munkás ruhámat hordom.

Nézem sokszor az utcán az idegen családokat, ahogy sétálgatnak hétvégén, fagyiznak, közös biciklizést tartanak, kirándulnak... Nincsenek nagy igényeim, ennyitől boldog lehetnék... De egyszerűen lehetetlen havi 1 pizzát eszem és iszom hozzá pár sört, ami "felesleges költség" azt is bűntudattal titokban.

2019. márc. 7. 10:09
 8/13 anonim ***** válasza:
28%
Mi volt olyan sértő a kommentemben, hogy le kellett pontozni? Hogy nő vagyok? Vagy hogy én nem használom ki a páromat?
2019. márc. 7. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Hát egy ilyen kis faluban nem fog menni ilyen vállalkozás. Nem is èrtem hogy gondolatátok. Menjen a közeli városba, próbálkozzon ott. Vagy keressen ott egy szalont, ahová keresnek kozmetikust. Azokat általában úgy is vállalkozóival "veszik fel", ès a "szèket" kell megfizetnie, de az olyan, mint ahogy most bèrleti díjat fizet. De ott legalább menne is a bolt. Falun a büdös èletbe nem fog.

Szóval nem muszáj gyárba mennie több műszakba, dolgozzon kozmetikuskènt, ha azt akarja, de akkor csinálja èsszel, ès haszonnal.

2019. márc. 7. 11:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Falun kozmetikusként (sem) nem éri meg üzletet bérelni. Menjen házhoz, jobban jár!

Másrészt kérjen annyit, hogy ki tudja fizetni a kiadásokat, és nyeresége is maradjon! Különben sose éri meg. Lehet, hogy így boldog-boldogtalan odajár, de ha az anyag ára nem térül meg, akkor csak veszteséget jelent minden vendég.

Ez így nagyon nem lesz jó.

Valamit nagyon rosszul csinál! Ismerősöm gyári munka mellett tanulta ki, másodállásban csinálta, és azért mondott fel, mert már jobban megérte kozmetikusként dolgoznia főállásban.

Ami nem megy, azt meg tényleg nem kell erőltetni.

Esetleg arra vedd rá, hogy addig tegye félre, amíg letudja a hiteleit. Utána kezdje el újra kiépíteni a vendégkört, reális árakkal.

Aki meg elégedett vele, és ragaszkodik hozzá, az addig is házhoz fog menni hozzá.

2019. márc. 7. 12:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!