Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi lehet következmény ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet következmény ha páromat állandó címmel bejelentjük a lakásomba?

Figyelt kérdés

Szeretne bejelentkezni, a posta miatt és mert már nem él a volt feleségével. Bár most szerintem a haverjához van bejelentve. Együtt élünk, ez az én lakásom. Apu azt javasolta h ne engedjem bejelentkezni. Gondolhatok olyanra, hogy akkortól bizonyítható az élettársi kapcsolat, és ha szakítunk, joga lenne a vagyonom egy részére? Vagy ha lenne nagy adóssága, akkor az én vagyonomból kell azt rendeznem?

A páromnak rosszul esett, h nem igazán szeretném bejelenteni.

2019. jan. 24. 09:50
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
53%

Más kérdéseknél mindenki egyetért abban, hogy milyen jó dolog házassági szerződést kötni. Ez most egy hasonló dolog, nem értem a sok ellenkezőt.

A legjobb lenne, ha azt csinálnád, amit albérlet kiadásakor is lehet, hogy közjegyző előtt írtok egy szerződést, hogy ha úgy adódik, akkor 30 napon belül ki kell költöznie. Ez esetben nem kell bíróságra járni, hanem a 30 nap után lehet rendőrt hívni, vagy simán kidobni.

Bocsánat, csak minden eshetőségre felkészülve, és írta a kérdező, hogy már egyszer megégette a kezét.

2019. jan. 24. 13:14
 32/36 anonim ***** válasza:

Oké, de ha élettársak (márpedig összeköltözéstől kezdve azok) annak már vannak, lehetnek különböző vonzatai.

2019. jan. 24. 14:02
 33/36 anonim ***** válasza:
44%

Ha levelek miatt kell, jelentsd be ideiglenesre.

Élettársi szempontból tök mellékes, lakcímkártya nélkül is bizonyítható az együttélés, csak nyilván nehezebb, ezen kár görcsölni. Ha ennyire balhéra számítasz, akkor ne menj bele, de akkor a kapcsolatnak sincs értelme - ha meg csak amolyan elvi parázás, akkor ne görcsölj, nem ezen fog múlni a dolog.

Viszont az ideiglenes annyiban jobb, hogyha elköltözik, mert kidobod vagy ő szakít vagy bármi, akkor minden macera nélkül ki tudod jelenteni. Mintha csak egy albérlet lenne. Állandó lakcímnél már neccesebb a dolog, ott nehezített a jogi út, hogy tényleg nem lakik ott, X ideje elköltözött, stb.

2019. jan. 25. 09:27
 34/36 anonim ***** válasza:
69%
Beszéltek itt össze vissza.... Én is bejelentkeztem állandóra az albérletbe és elvittem 8 év után a lakás felét... Ja bocs nem mert ilyen nincs... Másrészt ez a törvény, be kell jelentkezni... Harmadrészt ha ekkora kretén lenne a párom, mint te kérdező, akkor ez lett volna az utolsó dolog amit nekem mond... Aztan már nem kéne ezen törnie a fejét, hogy mit csináljon...
2019. jan. 25. 11:47
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Hàzassàg előtt szerzett vagyon a büdös életben nem lesz közös. Még hàzassàg utàn se. Ha van egy lakàs a neveden, akkor az a tied is marad. Pont.

Ha szakítotok mész, kijelented hivatalosan aztàn legàlisan kidobhatod ha akarod.

Nàlunk a férjem akkor jelentkezett be hozzàm mikor màr több éve hàzasok voltunk. Egyszerűen nem jutott előbb eszünkbe, a levelei az anyjàhoz mentek, onnan hozta el, és bem volt ezzel baja. Végül azért intézte el mert a munkahelye vàllalta az utazàsi költségének legnagyobb részét és kellett hozzà érvényes lakcímkàrtya hogy itt él.

Eszembe se jutna olyannal együtt élni egy percig se egyébként, akiben nem bízom meg és azt hiszem, hogy majd követelni fog olyasmit amihez semmi köze. Mi értelme így a kapcsolatnak????

2019. jan. 25. 16:49
 36/36 anonim ***** válasza:
Épitő kapcsi...
2019. jan. 25. 23:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!