Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lehet következmény ha páromat állandó címmel bejelentjük a lakásomba?
Szeretne bejelentkezni, a posta miatt és mert már nem él a volt feleségével. Bár most szerintem a haverjához van bejelentve. Együtt élünk, ez az én lakásom. Apu azt javasolta h ne engedjem bejelentkezni. Gondolhatok olyanra, hogy akkortól bizonyítható az élettársi kapcsolat, és ha szakítunk, joga lenne a vagyonom egy részére? Vagy ha lenne nagy adóssága, akkor az én vagyonomból kell azt rendeznem?
A páromnak rosszul esett, h nem igazán szeretném bejelenteni.
Emiatt voltam ugyvednel egy hete. Megadhatom az ugyved nevet es cimet is,ha nem hiszitek el.
Bizony ,ha bejelented,5 ev mulva szakitasnal jogosan kovetelheti a lakasod es tobbi vagyonod felet. Ilyenrk a magyar torvenyek.
A kozoskoltseg es minden ora a te ne veden szerepeljen a szamlakon.
Ha bejelented ,akkor a rendor akkor se rakja ki,ha ugy dontesz,h kirugod. Anyam szomszedjat rendszeresen verte az elettarsa egy ido utan ,de nem tudta kirugni,mert odaszolt a pasi lakcime. A rendor se vitte el,pedig a veres nyomai is latszottak a non.
Elofordulhat,h megcsal es kirugod. Ugye nem szeretnel meg egyuttlakni utana is vele? Sot ,ha be van jelentve meg az uj csajat is odaviheti a lakasodra.
Ilyenek a draga magyar jogszabalyok.
Ez a te lakasod,oruljon,h odaengeded.
Semmikepp se jelentsd be. Bereljen postafiokot,ha mar lakbert nem fizet. Az joval olcsobb.
12-es vagyok. Nalam nincs bejelentve sehogy. Megis otthagytam 50 000 huf-ot az ugyvednel,h leirjuk,h nincs kovetelese ,koltozes utan es nem elunk vagyonkozossegben.
Ha nem hiszi el vki,elkuldom a fotojat a szamlanak meg ugyvedi megbizasnak az emailcimere szivesen.
"Ha összeházasodok vele, akkor a házasság előtti élettársi kapcsolatban szerzett vagyon is feleződik, ezt több helyen is olvastam. Nem tudom, mi a gyakorlat.
Az ideiglenes címmel nem jutnánk előre érzelmileg sem, abból is következtethető az élettársi kapcsolat, habár szakítás esetén azt nem hosszabbítanánk meg ugye.
Mondtam neki h el kell mennie a postára átirányítani, ha nem akar folyton futkosni a levelei után."
Ne is haragudj,de nem tudom magam átrágni a zavaros gobdolatmeneteden.Így sem értem,hogy akivel közös életet tervezel ,azzal miért nem vagy hajlandó egy címen bejelntve lenni.(6)
Atyavilág.
Ha ennyire egy lehúzós gonosz szrházinak nézed, miért vagy együtt vele? Soha nem fogom megérteni az embereket... akiről feltételezem, hogy meg akar lopni, annak a közelébe se megyek, nem hogy összejöjjek vele..
Egyébként vicces hírem van, az élettársi kapcsolathoz elég az együtt élés, szóval ha semmit nem papíroztok, de szerez pár embert, akik igazolják, hogy együtt éltetek x ideig, akkor ugyanúgy élettársnak lesztek elkönyvelve.
"élettársi kapcsolat: két olyan, házasságkötés nélkül közös háztartásban, érzelmi és gazdasági közösségben együtt élő személy közötti kapcsolat, akik közül egyiknek sem áll fenn mással házassági életközössége, bejegyzett élettársi életközössége vagy élettársi kapcsolata, és akik nem állnak egymással egyenesági rokonságban vagy testvéri kapcsolatban."
Olvasnivalónak ajánlom a Ptk-t, van benne egy fejezet konkrétan erről.
"Megis otthagytam 50 000 huf-ot az ugyvednel,h leirjuk,h nincs kovetelese ,koltozes utan es nem elunk vagyonkozossegben." - Akkor téged jól palira vettek és az az ügyvéd keresett egy kis zsebpénzt a tájékozatlanságodon.
Különvagyon sose lesz közös. Ide tartozik a korábban szerzett saját lakás, az örökség (ez utóbbi akkor is, ha házasság idején örököltél). Magyar jog tartalmazza ezt is, nézz utána, de itt egy link:
Ha bejenelted,nem tudod kirugni soha tobbet.
A legtobb kapcsolatban eljon az dlviselhetetlrnseg es szakitas. Gondolom nem te akarsz kikoltozni a sajat lakasodbol szakitaskor??????
Érzelmi szempontból én voltam a legboldogabb a világon, amikor szóba került h bejelentkezik hozzám, egy címen leszünk.
Apunak nem meséltem, magától mondta ezt a figyelmeztetést. Megzavarodtam. Túl vagyok egy váláson, vagyonközösség felosztásán, én húztam a rövidebbet, csak legyen már vége...nem akarom megismételni. Szóval nem légbőlkapott a gondom, apu kéréséig bele sem gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!