Lehet bármilyen negatív következménye annak, ha egy személy egy másik személy tulajdonában levő lakásba jelentkezik be állandó lakcímre?
Adott a barátnőm, aki szeretne hozzám bejelentkezni állandó lakcímmel, hogy az önkormányzati hivatal a közelbe legyen, a hivatalos levelei ide érkezzenek stb... Nem rosszindulatú ember. A kérdésem, hogy Édesanyámnak (aki nevén van a lakás)
lehet bármilyen jellegű negatív következménye, hogy ide bejelentkezik? Mivel Édesanyám ódzkodik a jogi következményeitől :S
Köszönöm előre is!
Tudom sokan csinálják ezt de én is nagyon ódzkodok ettől.
Pl; ha kap segélyt lakásfenntartásit vagy bármi olyan pénzt amibe az egy főre eső kereset számít, akkor ezentúl a barátnő keresete is beleszámít, hisz jogilag ott lakik. Ezzel pedig el is eshet a pénztől.
Én nem nagyon mennék bele, szerintem egy igazi barátnő ilyent nem is kér.
Minden kötél szakad akkor az önkormányzaton lehet kérni ellene kényszer kijelentést.
Szia!
Köszi a választ! Annyit lefelejtettem a történetről, hogy a barátnőm már 9. hónapja itt él a szóban forgó lakásban velem együtt. Édesanyám állandóként ide van bejelentve, viszont tartózkodási helyként más ingatlan van megadva, az élettársa háza másik városban.
Ja, hogy ő a te barátnőd, akkor tényleg engednek kellene, hiszen vele képzeled el a jövődet nem?
Azt hittem lány vagy.
Miért nem ideiglenesre jelentkezik be, ha már nagyon be akar jelentkezni?
A leveleit meg kérheti akárhova, ahhoz amúgy sem kell semmilyen bejelentett lakcím.
na ezt nem hagynám ... otthonosabban érezné magát ????!!!!!
vigyázz magadra! nem egy sumák a leányzó ???!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!