Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Anyagi problémák. Mi a megoldás? Kinél hogy működik?
Sziasztok. Azért merem megkérdezni, mert itt anonim mindenki, remélem őszintén leírjátok a ti háztartásokban működő anyagiakat.
Férjemmel négy éve vagyunk együtt, van egy hat hónapos kisfiunk. Mivel most járt le a csed - em (ami szintén kevés) , és ezután gyedet fogok kapni, ami még kevesebb, mint a csed. Na már most ez nálam konkrétan 93.000,- plusz családi pótlék 12.500,-
Férjem az elmúlt fél évben egy forintot nem adott nekem, se élelmiszerre, se baba dolgokra semmire. Ha elmegyünk együtt vásárolni, felváltva fizetünk, így megszoktuk venni, ami szükséges. Nekem van személyi hitelem, havonta 21 ezer Ft. Azt tudnotok kell, albérletben lakunk. Mikor összejöttünk ő ajánlotta fel, hogy fizeti a lakást, én fizessem a rezsit (kb 15.000/hó ) ez a mai napig így van, működik is. Ezen a lakhatáson kívül nem függök tőle anyagilag.
Nem tudom nálatok hogy működik, a kisbaba születése után jelentősen lecsökken az édesanya "bevétele", és (gondolom) a férjre támaszkodik a háztartás. Férjem viszont jól keres, több lábon áll, ő többszörösét kapja, mint én.
Nem voltam soha pofátlan, mindig kivettem a részem az anyagiak terén, de így nagyon nehéz, hogy csak 93 ezer Ft (plusz 12 ezer) kapok. Egyszerűen nem jövök ki a pénzből. Ha ő megy vásárolni egyedül, ő fizet, de sokszor az orrom alá dörgöli, hogy luxus életet biztosít nekem, valójában a lakhatásomat finanszírozza (meg a közös kisbabánkét már) meg néha nagybevásárlást, pl a háztartási eszközöket (tisztítószerek, WC papír stb azt mindig én veszem)
Nem tudom, hogy én vagyok e telhetetlen, és maradjak e csendben, de én úgy gondolom, hogy a gyermekvállalással együtt a pénz kieső részét is vállalják a felek. Egyáltalán nem jut már magamra, se egy fodrász, se kozmetikus pedig nagyon csúnya a bőröm és tisztítani kellene rendszeresen, ruhát sem tudok venni magamnak. Semmit. Ha látok valahol egy vagány kisruhát, nem tudom megvenni a fiamnak mert még a használt adok veszek csoportokban is "sokallom" az árát.
Jól van ez, hogy anyagilag magamra maradtam?
Igazad van. Azért is írtam, hogy nem akarok telhetetlen lenni, csak annyira elkeseredem, hogy ennyire nincs pénzem, se egy ruhát nem veszek magamnak, inkább a babának, magamra nem is költök csak a minimális szükségeseket veszem, teljesen úgy érzem e, mint egy leharcolt öregasszony.
Az albérlet 60 ezer. A nagybevásárlást nem mindig kizárólag ő fizeti, előfordul, hogy a pici miatt mi nem megyünk. Ekkor ő fizet. Olyan is volt már, terhességem alatt, hogy én adtam oda a bankkártyám, hogy fizessen.
Nálunk a lakhatás, kaja, tisztító szerek és a rezsi közös. Ami azon felül marad, az a saját pénz. De ha az egyik fél jobban keres, akkor ő többet tesz a kozosbe. Magától.
De a baba egyértelműen közös költség. Muszáj leszel veoe osszeveszni, ha ezt nem érti.
Szolni kell apucinak, hogy gyed alatt a gyereken felul anyucit is el kell tartani, mert ehenhal. De ennel sokkal nagyobb porblemaitok is lesznek. Ha beteg a gyerek ki marad otthon vele tappenzen? Mert az is ki fog esni a bevetelekbol es szamtalan ilyen helyzet lesz. Kozos kassza nelkul elkepzelhetetlen, hogy ez a kapcsolat fenn fog maradni. Hol van itt a csaladfenntartoi szerep, pontosan mit is csinal a ferfi?
Hosszu tavon persze baj, ha tul nagy a fizetes kulonbseg a ket fel kozott. Az ugyanugy el tudja nyirni a kapcsolatot. De itt nem errol van szo, hogy keveset keresel, mert ennyit kapsz az allamtol, ha tetszik, ha nem. Beszelni kell a ferjeddel, hogy ezt rohadt gyorsan valtoztassatok meg, ennek nem eloskodes a celja.
42F
Ez az összeg a gyermek két éves koráig jár, utána csak gyes és családi pótlék.
Tehát bekell adnom a picit bölcsődébe, és vissza kell mennem dolgozni.
Neked nem ferjed van, csak egy lakotarsad, aki csinalt neked egy gyereket valamiert (hogy miert azt nem tudni, mert csaladot o nem akar).
Ezt a kerdest kene belinkelni minden olyan ala, ahol fel vannak haborodva, hogy a no nem akar mindent felezgetni az elso randitol kezdve, pontosan ezert nem. Mert ilyen "ferfiakat" lehet ezzel a modszerrel betalalni. Aki mellett gyedbol gyujthetsz betetre... felreertes ne essek, nem vagyik a tobbseg luxuseletre, hanem csak egy olyan ferfira, aki kepes ellatni a csaladjat es tudja is, hogy ez a dolga, amikor az felesege otthon van a kozos gyerekkel es kevesebb a bevetele.
Ez nem is kerdes. Ha a ferjeddel nem jutsz dulore, akkor mar joval korabban ez lesz a megoldas. Magyarorszagon valamiert ugy alakult ki, hogy a gyerek 3 eves koraig az anyjaval marad, aki nem igy tesz, azt kinezik. Kulfoldon pedig nem egyszer fel ev utan mar viszik a gyereket a kozossegbe, anyuka meg megy vissza dolgozni. Nem latszik komoly kulonbseg a ket modszer kozott, inkabb a szokasok rabjai vagyunk.
42F
Hát pedig egyszerű. Van ez a külön kassza dolog amit csináltok.
Ez nem működik. Látod jó volt egy ideig életképesnek tűnik de nem az.
Az a baj hogy ez hosszútávon minden elethelyzetre nem jó.
A család olyan dolog hogy van az a talicska amit egy irányba tol mindkét tagja. Az hogy 2 füle van a talicskanak és 2 ember örökké eltérő erővel tolja nem megy az esetek nagy részében ahogy látod nálad sem.
Ez ilyen tipikus 100forintos emberek megoldasa ez a külön kassza. Ez úgy megy ha látod hogy a párod nem úgy tolja a taligat ahogy te akkor meneszteni kell ennyi. Ha van 2 ember és egy az irány akkor van közös kassza és ez a pénz dolog soha nem kérdés.
Nekem mint férjnek 2 gyerek apjanak a legjobb a külön kassza lenne mert sokszorosát keresem a paromnal de nem kulonozunk mert osszeborul a rendszer. Pedig jó lenne, nem 40 évesen lett volna meg az álom autóm.
Tehát magam ellen beszélek de így működik úgy még nem..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!