Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Együttélési problémák. Mi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együttélési problémák. Mi a legkézenfekvőbb megoldás ha nem tudunk megegyezni?

Figyelt kérdés

Már lassan 1 éve élünk együtt a barátommal (aki egyébként ukrán), nekem még van háttra 2 évme az egyetemből. Ráadásul a közelben sikerült találnunk egy albérletet.

Most előjött azzal a hirtelen ötlettel, hogy éljünk Ukrajnában. Nos, én sem a nyelvet, sem a kultúrát nem ismerem, ráadásul az egyetemet is szeretném befejezni. Bár barátom mondja, hogy megtanít ukránul, egyrészt nem menne olyan gyorsan, másrészt ott sincsen jobb világ mint Magyarországon. Mikor elmondtam neki ezeket, megsértődött, és inkább egy barátjához megy aludni, aztán másnap megbékél, majd megint megpróbál meggyőzni, amit ismét veszekedés követ. Érzem, hogy ez nagyon tönkre fogja tenni a kapcsolatunkat. Próbálnám helyrehozni, de teljesen kilátástalan ez az egész.

2016. júl. 15. 16:50
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Ha mindenkepp azt akarja hogy koltozz ukrajnaba akkor szakits vele. Epeszu ember nem koltozik onkent barbar allatokhoz mint az ukranok, oroszok, magyarok.
2016. júl. 15. 16:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem érti meg, hogy az egyetemet be akarod fejezni, akkor tedd ki. Ez nem úgy megy, hogy mindent felrúgtok, és egy szál hátizsákkal átmentek oda lakni. Ott se munka, se lakás, legalább is egyelőre.

Azt is megértem, ha honvágya van, itt a nyár, mutassa meg neked a vidéket, mutasson be a családjának, utazgassatok kicsit, talán te is könnyebben beadod a derekad.

De ilyet nem tudok elképzelni, hogy a fejébe veszi, hogy költözzünk, és rohanok utána cél és tervek nélkül.

Ülj le vele beszélgetni, hogy hogy is képzelte. Hová mennétek, miért akar menni, miért nem jó neki itt, mik a további tervei, stb. Ennek függvényében tudtok kompromisszumot kötni (mentek, de a fősuli után, ott kerestek neked fősulit, nem mentek, de gyakran odautaztok, stb), vagy ha teljesen ellentmondásod terveitek vannak, akkor elválnak útjaitok.

2016. júl. 15. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Maradjon is a barátjánál,menjen azzal Ukrajnába.
2016. júl. 15. 17:27
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem te is tudod mi a legkézenfekvőbb megoldás...
2016. júl. 15. 17:53
 5/6 anonim ***** válasza:

Amikor összejöttetek, nem beszéltetek az esetleges jövőbeni tervekről?

Már nem azért, de ha én egy külföldivel jönnék össze, akkor az első az lenne, hogy ki hol akar élni ha minden szépen megy, pont az ilyen esetek elkerülése miatt.

Oké, persze, változhat az ember véleménye, de akkor is tudjátok a másikról, hogy hogyan áll a dologhoz.

Ha úgy jöttetek össze, hogy ő itt fog lakni, akkor megmondhatod neki, hogy nem erről volt szó, te megérted ha menni akar, de ne erőltesse rád.

Ha úgy jöttetek össze, hogy ő haza akar menni pár év múlva, de te nem, akkor igazából magadra vess, tudhattad volna hogy egyszer eljön ez a nap.

Ha minden ilyen előzetes megbeszélés nélkül jöttetek össze, akkor először átgondolod hogy TE mit szeretnél, itthon vagy el tudod képzelni magad ott/szeretnél is menni vagy sem, majd leülsz vele hogy ő mért akar annyira menni, miért nem jó itt, mennyi időre akar odamenni.

Próbálhattok kompromisszumot kötni, hogy először csak kirándulni, ilyenek, esetleg egy évre, ha nem tetszik hazajössz/jöttök.

Valamint, neki meg kell értenie, hogy neked fontos az egyetem és be akarod fejezni. Ha ezt nem fogja fel, akkor kuka, az ilyen ember nem szeret igazán.

Mást nem tudsz tenni.

2016. júl. 15. 19:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Ukrajna az egyik legszegényebb ország Európában jelenleg, olvass utána, hány család éhezik,hány nő állt az elmúlt években prostituáltnak, jobb híján...

az ukrán nyelv nagyon nehéz, én próbálkoztam vele.

mindenképp maradj itthon, fejezd be a sulit, aztán irány külföld, de NE Ukrajna, hanem a nyugat.

2016. júl. 16. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!