Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi ez az újfajta hülyeség ez a mamahoteles fasság?
Nem azt jelenti a mamahotel, hogy együtt él a család, hanem hogy a felnőtt embert gyerekmódra kiszolgálja az anyja.
Nőben ismerek konkrétan ilyet, nagyon büszke, hogy van elkerített lakrésze, és ő ott egyedül van, de ez nem önállóság. Mert anya elintézi neki a bevásárlást meg a számlákat, kiváltja a recepteket, nagymama átveszi a csomagokat, ha netről rendel. Ha anya mos, nyilván az ő cuccát is beteszi, az ő tányérját is elmossa, neki is főz.
Ez így nem tűnik soknak, de mikor egyedül élsz, rájössz, hogy ezeket meg kell szervezned, és van, amikor lusta vagy, de akkor sem csinálja meg senki helyetted.
Nekem az önállóság azt jelenti, hogy vki fizeti a számláit, ételét és egyéb cikkeit a saját fizetéséből, intézi a lakása vagy lakrésze összes teendőjét (takarítás, javítás/csere, felújítások, probléma megoldás), az ajtaja kulcsra zárható és oda anyaapa csak ritkán, indokoltan és engedéllyel lèp be, az illető pedig akkir jön és megy, amikor akar, anélkül, hogy a szülőket erről tájèkoztatnia kellene.
Ezt meg lehet egy közös ház külön lakrészében is valósítani, de ha a feltételek nem teljesülnek (pl nem Te sikálod a sütődre rácsöpögött olajadat, nem Te próbálod pucolni a wc-t ha eldugul és hívod a szerelőt, ha nem megy, és nem Te gatyásodsz le, ha hirtelen új mosógèp kell), akkor az nekem mamahotel és legkésőbb a diploma megszerzésétől cikinek tartom.
Számoljátok már egy kicsit. Egy átlag fiatal budapesten 200ezer nettót keres, ha legcsicskább albérletet fizeti az is 100ezer, a maradék elmegy kajára, rezsire, így is csak melózik és semmire nem maradna. Egy normál lakás ára már 30millió, ha erre felvesz hitelt 80-100milliót fog visszafizetni élete végéig, semmivel nincs előbbre.
Akkor már jobb szülőkkel lakni és spórolni. Ha félreraksz 50ezret minden hónapban 50év múlva vehetsz magadnak egy 2szobás ingatlant:D
Jó az persze más, amikor valaki nem dolgozik, házimunkát sem csinál, csak lóg a szülein. Mint ahogy a tesóm.
De az ne legyen már gáz, hogy valaki a szüleivel él huszonévesen, mert nem tud saját placcot venni, ha csak nem vagy egy Mark Zuckerberg ez lehetetlen.
Utolsó, ez butaság, nem várják el ezt a nők, én azt viszont elvárom, hogy a másik férfi legyen, meg tudja oldani a problémákat, valamint ne csak az anyján keresztül haladva jussak el hozzá.
Ha mama mossa a zoknijait és adja az ebédet, akkor ez nem nagyon megy.
Nekem van lakásom és munkafüggő vagyok, tehát azért sem igaz, amit írsz, de van élményem a szülők nyakára ragadt örök gyerekekkel és kösz nem.
A párom amúgy a szüleivel lakott, amikor megismertem, mert segíteni kellett otthon. De nyilván nem mond arra senki mamahotelt, aki a halálos beteg anyukáját segít ellátni, mosdatni, és ő takarít, gyakran főz a nyugdíjas szüleire.
De azokra sem, akik pl egy családi gazdaságot visznek.
Van egy tipikus csoport, egyfajta èletmód, amit mamahotelnek hívunk és az ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!