Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párom szerint hülyeség....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom szerint hülyeség. Valóban?

Figyelt kérdés

Együtt élünk, közös kasszán vagyunk. Miután mindent befizettünk, marad 150 ezer Ft. Ez már csak ruhákra, szórakozásra, spórolásba.

Én felvetettem, hogy megtehetnénk, hogy egyik hónapban az egész 150et elköltjük, a másikban pedig az egészet félretesszük.

Szerinte ez hülyeség, mivel túl veszteséges. Ő úgysem költ magára, nekem pedig a ruháimra, kozmetikumaimra elég kéne legyen 30, nagyon max 45 ezer egy hónapra, de semmiképp sem 150 ezer. De azt a 150et én két hónapra gondoltam...Attól, hogy neki nem kell semmi, nekem miért nem lehet?

23N, 30F

2015. nov. 4. 15:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem derül ki, hogy mire szeretnéd egy hónap alatt elszórni a 150 ezer forintot. Ha ezt leírnád, talán könnyebb lenne válaszolni.
2015. nov. 4. 15:55
 2/15 A kérdező kommentje:
Szórakozásra meg ruhára leginkább.
2015. nov. 4. 15:56
 3/15 anonim ***** válasza:
Nem igazán érthető egyébként, mi értelme lenne annak, hogy egy hónapig nem költötök semmire a kötelezőkön kívül? Nem mennétek szórakozni, nem vennétek magatoknak semmit, ez mégis mire jó egy hónapon keresztül?
2015. nov. 4. 15:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Nem. Hanem 150et elosztanánk két hónapra. De szerinte az még mindig 75 ezer per hó, és túl sok.
2015. nov. 4. 15:57
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

"egyik hónapban az egész 150et elköltjük, a másikban pedig az egészet félretesszük."

"Nem. Hanem 150et elosztanánk két hónapra."

Először tanulj meg fogalmazni. Ha sikerült ellentmondás nélkül leírni a tervedet, akkor lehet rá érdemlegesen reagálni. Így egyelőre, mivel nem érthető, mit szeretnél, elöljáróban annyit tudok mondani, hogy én is hülyeségnek tartanám a párod helyében. Attól, hogy marad pénz a befizetéseken kívül, még nem kell elkölteni mindet.

2015. nov. 4. 16:00
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudtok megegyezni, akkor ne legyetek közös kasszán, vagy azt a 150 ezret felezzétek meg minden hónapban! Aztán mindenki bánjon vele belátása szerint! Viszont ha új kanapéról, közös nyaralásról esik szó, akkor felezzétek a költségeket, mivel az mégsincs rendben, hogy az egyik fél spórol, a másik meg csak elveri a pénzt. Hidd el, a pénz egy olyan dolog, amivel minden helyzetben nagyon óvatosan és korrektül kell bánni, mert bármilyen emberi kapcsolatot képes megmérgezni!
2015. nov. 4. 16:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Annak több értelmét látom, hogy minden hónapban előre egy adott összeget félretesztek megtakarítási célra (mondjuk lakáskasszára 20-20ezer - ezt felújításra is lehet használni, a háztartási gépek amortizációjára is valamennyit, mert az is nagy kiadás, ha kell, nagyobb utazásra szintén, kinéztek valamit és akkor kiszámoljátok, hogy kb. mennyit kell félretenni... stb.), a többi szabadon felhasználható, és ha még marad, azt is beforgatjátok megtakarításra hó végén.
2015. nov. 4. 16:13
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

ez így hülyeség.

minden hónapban X forintot tegyetek félre, a többi költőpénz, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy akkor az egészet el kell szórni

2015. nov. 4. 16:29
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

nekünk is kb ennyi marad, 100at fixen elteszünk, a többiből meg megy a szórakozás/ruha/stb., de általában nem szórjuk el a költőpénzt minden hónapban

ha meg nyaralás vagy nagyobb dolog kell, arra ott a megtakarítás

2015. nov. 4. 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:
82%

felezzétek el a megmaradt pénzt! az a fele,ami nálad marad(mégha nem is pontosan 50%-50%),abból gyűjts és valósítsd meg,amit szeretnél!

igaza van a párodnak, hogy sajnos rizikós! nem akarok rosszat mondani,de bármikor bármi probléma lehet, nagyobb kiadás,valami elromlik,esetleg orvoshoz kell menni!

2015. nov. 4. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!