Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nálatok van gond a reggeli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nálatok van gond a reggeli "szundi-gomb-nyomogatással"?

Figyelt kérdés

Párom másfél órával előbb kel, mint én.

Szundizással 2 és fél.

Sajnos én is megébredek, de vissza aludni nem tudok, márcsak az 5 percenkénti ébresztés miatt sem.

Van erre valakinek valami praktikája?

Nem szeretnénk, ha valaki a nappaliban aludna.

Illetve pont ugy, ahogy én igyekszem megérteni, hogy neki ez így megy, ő is próbálja minimalizálni a kinyomások mennyiségét.

A füldugó nem marad bent reggelig, utána meg már mindegy.

Úgy próbáljuk csökkenti a feszültséget, hogy mielőtt kikel az ágyból, pár percig osszebújunk, de jobban szeretnék olyankor aludni inkább 😁

2018. okt. 16. 19:19
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
54%
Külön szoba és mindenki úgy kel-fekszik, tévézik, olvas ahogyan jólesik.
2018. okt. 16. 21:00
 12/23 A kérdező kommentje:

:D :D Az lenne még szép, elkezdene nekem reggel futkosni valami után :D

Az a baj, hogy ő simán visszaalszik 5 percekre, csak én nem. 10x is.

Már mutattam neki cikkeket is, hogy élettanilag milyen rossz is ez, de ha neki nem megy a kippattanás, akkor nem megy. Én is akkor kelek, amikor kell, elsőre, de nem vagyunk egyformák.

Ezt a levágott füldugót még kipróbálom, hátha jó lesz :)

2018. okt. 16. 21:06
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
El sem hinnéd, hogy mennyi mindent lehet elintézni reggel 7 előtt. :) rakja a telefont a párnája alá. Úgy ő előbb észreveszi, főleg ha rezeg is.
2018. okt. 16. 21:16
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
#12 egyébként a párod béna, erre pedig senki sem fog tudni megoldást találni.
2018. okt. 16. 21:19
 15/23 anonim ***** válasza:
88%
Ti betegek vagytok és ez nem vicc. A barátod képes minden nap 1 óráig nyomkodni a telefonját, ahelyett, hogy 1 órával tovább aludna, te meg tűröd, hogy felnőtt emberként minden hajnalban felzargasson és ne hagyjon pihenni. Tudod mi a megoldás? Nőjetek fel, bakker! Az ébresztőóra azért van, hogy FELÉBREDJ, amikor fel kell kelned, nem 10X5 perccel hamarabb vagy 2X10 perccel később, hanem akkor, amikor fel kell ébredned. Milyen elcseszett beteg világ ez?
2018. okt. 16. 22:10
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

6.55kor kell kelnem, 6.47ês 6.50 a két êbresztöm,de félkor màr fent szoktam lenni, kimegyek mosdóba, az ébresztök közül csak a màsodikat hagyom, hàtha visszaalszom.

50-55 közt az a Szent Öt Perc, a reggel legjobb része, amolyan tök ügyesen felkeltem, feküdhetek a melegben még picit :D

a szundi undorito dolog, faradtabb szoktam töle lenni, mint, ha simàn csak felkelek.

2018. okt. 16. 22:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy nem megy a kipattanás, meg hogy egy órát baromkodik a felkeléssel nagyon nem ugyanaz.

Én sem tudok kipattanni, ezért van 2 beállítva, ha netán az első után meg visszaaludnék.

Erről sűrgősen le kéne szoknia, nem csak miattad, neki se jó, hogy az utolsó 1 óra alvása ilyen zaklatott. Persze, hogy fáradt meg nyomott.

Este mikor fekszik, reggel mikor kel? Lehet kicsit korábban kellene lefeküdni, mert nem alussza ki magát, azért érez ennyire késztetést, hogy meg tovább aludjon. Plusz ha az ébresztő se szólna 1 órával korábban, még kipihentebb lenne.

Próbáljátok meg fokozatosan csökkenteni ezt a "szundi időszakot", és szépen lefogyasztani 10 max 15 percre.

Értem én, hogy össze kell simulnotok, meg el kell fogadni egymás dolgait, szokásait, de nem gondolom, hogy egy felnőtt ember 1 órás felkelési szerencsétlenkedését pártolni kellene.

Meg e szerint váltani munkahelyet, hogyha egyidőben kell kelnetek akkor de jó, mehet a "szundizás"? Ne már....

2018. okt. 17. 09:12
 18/23 A kérdező kommentje:

Persze, nem ugyanaz, hogy pár percig vagy egy órán át.

Természetesen úgy, ahogy én próbálom tolerálni ezt, ő sem szivat direkt, azért próbál minél kevesebbet nyomogatni.

Tudjuk hogy ez nem tesz jót, nem is erről volt szó, csak tippeket vártam, hogy akinél van hasonló, van-e valami tuti tippje, mint pl.a külön szoba vagy a füldugó.

A munkakehely váltás meg amúgy is félig-meddig aktuális, azért mondtam félig viccesen, hogy ha már új lesz, ne korán kezdjen :D Nem emiatt merült fel az új munkahely.

2018. okt. 17. 11:39
 19/23 anonim ***** válasza:
Én durván rossz alvó vagyok, egészen kicsi koromtól kezdve, ez nem fog már megváltozni. Ha egyszer felvernek és az mondjuk az ébredési időm előtt akár 3 órával is van, ergo már aludtam eleget, nem bírok visszaaludni. Azért az nonszensz, hogy te miatta kényszerülsz 2 (KETTŐ!!!) órával kevesebbet aludni. Ez nem szerelem, meg tolerancia, hanem szimplán ostobaság. Ha annyira hajj de nagyon szeret, akkor a vergődés helyett legyen rád tekintettel, mert a "nagyon sajnálom babám, látom, hogy felkelsz, ígérem, próbálok kevesebbet nyomogatni", az marhára nem a kompromisszum kategória, de milyen cuki, mert próbálkozik. 2 és fél órát vesz el a pihenőidődből, mert gondolom ahogy írod, már nem tudsz visszaaludni, ezt a feszültséget nem oldja meg a reggeli összebújás hosszútávon -neki biztosan-, hanem egy idő után már ahhoz sem lesz kedved. Nézd, jómagam jövőre leszek 20 éves házas, szerencsémre jól működik a szövetségünk, de sok munkánk van benne, jelentős kompromisszumokkal járt, az alvási szokásaink is eltérőek. No de a hites uramnak 2 gyerekem apjának se tűrném el, hogy óra hosszat szundizgasson mellettem, csak mert nem bír máshogy felkelni, mert olyan nincsen. Nem nem bír, hanem nem akar. Aludjatok akkor külön (mi horkolás miatt tesszük ezt). Nagyon szép a romantika, meg a többi, de elhiheted, még pár év és nem azon fogsz agyalni, hogy hogyan lehetne kiflipózban ezt elviselned, hanem hogy miként aludhatnál nyugodtan, akár azon az áron is, hogy közvetlen elalvás előtt külön fekszetek. Persze, válthat munkahelyet, de a rossz szokását az nem fogja megszüntetni, csak látszólag elfedi a problémát, aztán ha majd megint lesz eltérő élethelyzet, mikor nem egyszerre keltek, szívhatsz újra. Remek elgondolás, valóban. Semmit nem vesz el egy párkapcsolat intimitásából, ha a ténylegesen alvásra fordított időt nem együtt tölti az a pár, aki ilyen területen nem bír összecsiszolódni. Nálunk én fekszem később, munkarend miatt, a férjem (hozzáteszem a nagyobb gyerek is) meg úgy horkol, mint egy ütvefúró (volt orrsövény műtéte is, meg minden más alternatívát kipróbált), viszont hamar bealszik. Egymásból nyílnak a hálóink és egy hangszigetelt ajtó választja el, őt semmi se kelti fel, ergo én még olvasok, vagy filmet nézek mellette az ágyban, mikor meg menthetetlenül elalszik és rá is zendít a horkolásra, fogom a könyvem/laptopom és átcsoszogok a másik szobába. Ettől függetlenül is ébredünk épp eleget együtt is, felnőttek vagyunk, nem drámázott egyikünk sem azon, hogy beláttuk az alvás hosszú távon ténylegesen nagyobb szükség, ami felülírhatja az elképzeléseket, nem lesz ettől a házasságunk kevesebb, maximum hosszabb távon is működőképes. A kezdeti lángolós időszakban sem ment ez másképp, bár akkor még csak egy másfél szobás lakásban éltünk, a legtöbb éjszaka abba fulladt, hogy kimenekültem a nappaliba, így oda is beszereztünk egy olyan kanapét, aminek volt kényelmes kinyitható alvófelülete. Nyilván mi sem a szakítson gondolkodtunk azért, mert légvédelmi szirénaként horkol a férjem, hanem tényleges megoldást kerestünk, ami tartható évekig, ez nem a füldugó és nem is a munkahelyek összehangolása, mert elég egy váltás és kezdődik az egész előröl.
2018. okt. 17. 12:32
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer volt olyan, hogy 3x szólalt meg a telefonon és a párom olyan morcos volt, hogy magamtól felkelek 6-kor az első csörgésre vagy az előtt :)
2018. okt. 17. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!