Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi azzal a baj ha munka után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi azzal a baj ha munka után (nem mindig) megiszok 1-2 sört?

Figyelt kérdés
Töményet nagyon ritkán szoktam inkább csak baráti körben. Berugni nagyon ritkán szoktam (idén pl.még egyszer sem). A munkám tisztességesen elvégzem napi 10 órát dolgozok, van hogy hétvégén is, így tudok havonta jelentősebb összeget megspórolni (>20 ezer forint). A házimunkából kiveszem a részem, tiszta rendezett lakásban élünk, még ha csak albérlet is. A párom szerint viszont az havi pár sörnél többet iszik valaki, az már alkohol probléma, és ő az ilyen emberrel nem akar hosszú távon együtt élni, mert ez nem normális, illetve hogy lehet úgy is bulizni alkalmakként hogy nem iszik alkoholt az ember. Szerintem ez a gondolkodás nem normális, de szeretném ha kivülállókként elmondanátok a véleményeteket. Főleg olyan nők válaszára lennék kíváncsi, akik nem járnak sűrűn bulizni, és akik szintén rendezett életet élnek. Ti is így látjátok? A ti párotok ha ennyit megiszik vagy meginna az zavar(-na) titeket? Köszi a válaszokat! 41F
2018. jún. 16. 15:36
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
27%

Én nem vagyok nő, de a következőket gondolom.

1. Szerintem is túltolja a párod, ezt nincs joga kontrollálni, és ez az "ilyen emberrel" kezdetű érzelmi zsarolás sem szimpatikus.

2. A mennyiség amit megiszol, viszont tényleg határeset. Pont az ilyen típusú, rendszeres, látszólag problémamentes ivási szokásokra találták ki a Száraz November kampányt. Nem feltétlen kell várnod addig, egy hónap absztinencia ebben az esetben nagyon hasznos, mert megmutatja, mi is a valódi viszonyod az alkohollal, és kell-e figyelmet fordítani erre vagy teljesen rendben van minden.

2018. jún. 16. 17:23
 22/33 anonim ***** válasza:
49%

Attól, hogy nem vagy atom részeg, még az ilyen gyakori ,rendszeres ivàs alkoholizmus. Szóba se àllnék olyannal aki ilyen gyakran piàl, vagy szakítanék a csaj helyèben ha később kezdted. Mellesleg behànynék ha a sör undorító bűzét kéne éreznem. Alapból rosszul vagyok a sör, bor, pezsgő szagàtól, meg a pàlinkàkétól is.Màr csak ezért se kéne ilyen ember....

A férjem évente 2X iszik alkoholt. A munkatàrsaival a melóhelyi karàcsonyi bulin, meg velem együtt szilveszterkor. Èn csak az utóbbi alkalommal. Valamilyen likőrt ( kókusz, csoki, pisztàcia,), gymümölcsös vodkàkat, citromos bacardit szoktunk inni ilyenkor. Sose kezdtem volna iszàkosokkal. Mondjuk 3-4 havonta 1x még beleférne nàlam, ha alkoholt inna, de gyakrabban nem viselném el.

2018. jún. 16. 17:27
 23/33 anonim ***** válasza:
76%
22. Vagyok, csak hogy tisztàzzuk: pont azért nem lennék együtt ilyen emberrel aki ennyi alkoholt iszik, mert nincs jogom bekorlàtozni, megszabni mennyit igyon. Egyszerűen csak nekem ez nem fér bele, de aki inni akar igyon, csak én messzire elkerülöm. Ennyi.
2018. jún. 16. 17:31
 24/33 anonim ***** válasza:
64%

Mert alkoholista vagy.

Nem kell matarészegre piáni magad, a "heti 4-5x megiszok 2-3 sört" már az.

Ennyi, én sem kezdenék ilyen emberrel, mert előbb-utóbb kívánni fogja az alkoholt, és deges lesz, ha nem ihat.

Monodom ezt úgy, hogy heti 1-2x mi is megiszünk egy üveg sört, de máskor van, hogy egy hónapig sem.

2018. jún. 16. 18:09
 25/33 anonim ***** válasza:
100%

Függetlenül attól, hogy én, mint a Random Julcsa éppen mit gondolok: az egyik hozzászólásodban azt írtad, hogy ha valaki azt jelzi neked, hogy zavaró és rossz, amit csinálsz, akkor azon változtatnál. Az önmagában miért nem elég, hogy a barátnőd mit mond? Kívülálló ember véleménye, aki nem ismer téged, és te sem ismered, nem éltek együtt, semmi közötök egymáshoz, miért fontosabb, mint a barátnőd véleménye, akit elvileg szeretsz és tisztelsz?

Ha neki ez probléma és rossz, akkor nem értem, miért érdekel, hogy 100-ból 100 vadidegen ember azt mondja, hogy ez teljesen rendben van. Ti éltek együtt, ti vagytok párkapcsolatban, a magatok szabályai és vágyai alapján kell meghoznotok a saját szabályaitokat, nem a mi véleményünk vagy szokásaink alapján.

Egyébként én a férjemmel rendszeresen megiszok ennyit, nekem a napi üveg bor meg sem kottyan, pedig volt itt valaki, aki azon megrémült, hogy valaki egy hét alatt iszik ennyit. Na bumm. Nekünk is jól esik, egyelőre nincs káros hatása, ha nem tudunk inni, akkor sincs semmi problémánk, szóval nem érzem magunkat alkoholistának. De az, hogy nálunk ez közös megegyezéssel mindkettőnknek tökéletesen belefér az életünkbe, nem jelenti azt, hogy a barátnőd "téved", vagy valami, mert ez egy nagyon szubjektív dolog, mindenkinek teljesen más az ingerküszöbe a kérdésben, mint az a válaszok sokszínűségéből is látszik.

2018. jún. 16. 18:09
 26/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2018. jún. 16. 18:18
 27/33 anonim ***** válasza:
42%
Középkorú nő vagyok, de pl. nyáron, amikor tartósan 30 fok felett van a hőmérséklet, tehát kánikula van, minden nap megiszok egy doboz jól behűtött sört. Mármint este, itthon, kiülve a teraszra. Nincs ebben semmi, szerintem. A férjem teljesen anti, ő szilveszterkor is kölyökpezsgővel koccint. Na akkor pl. én is, mert csak magam miatt nem bontok fel egy alkoholos pezsgőt.
2018. jún. 16. 18:22
 28/33 anonim ***** válasza:
52%

Azt mondja, "két éve naponta iszom, és nem lettem alkoholista"...

"Aki megveti azokat az embereket akik isznak, azok pl. nem hallgatnak meg olyan zenét, vagy nem néznek meg olyan színdarabot ahol az előadóművész, színész, stb. iszik?"

A gyilkosságot is megvetem, mégis nézek gyilkosos filmeket.

2018. jún. 16. 20:37
 29/33 anonim ***** válasza:
33%

Jézusom, mennyi álszent, semmi életű alak írogat ide... Az ilyenek tényleg attól érzik magukat különbnek meg felsőbbrendűnek, hogy ők nem isznak, és azt, aki néha megiszik 1-2 üveg sört, alkoholistának nevezhetik? Pont, mint az aggszűz vénkisasszonyok, akik besavanyodva cöccögnek, ha megtudják, hogy valakinek szexkapcsolata van, mert "biztos elkap valami nyavalyááááát..."

És még hozzá is torzítják a kérdező mondatait a saját álláspontjukhoz. "ha minden nap megiszol 1-2 sört" "heti 4-5x megiszok 2-3 sört" - lassan exponenciálisan hazudnak egyre nagyobbakat, és próbálják bemagyarázni, hogy a kérdező már napi 4-5 sört iszik, hajléktalan, elveri a barátnője pénzét...

Ha meg egy válaszoló leírja, hogy "van hogy munka után megiszok 1 sört (...) Ez megy már kb 2 éve", azt az álszentek már úgy adják vissza, hogy "két éve naponta iszom, és nem lettem alkoholista".

Szerintem nőjetek fel, önmagában attól, hogy nem isztok, még nem lesztek különleges emberek, nem kéne másokat osztogatni, mert időnként söröznek/boroznak.

2018. jún. 17. 10:56
 30/33 anonim ***** válasza:
51%

tényleg... hogy átköltötte amit írtam :’D pedig nem is iszok minden nap. Na mindegy, ha neki így jobban tetszik és ettől jobbat alszik, ám legyen :DDDD

2018. jún. 17. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!