Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jogos a felháborod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Párommal most költöztünk össze. 4 éve vagyunk együtt, és két hónapja lakunk együtt.

Felkaptam a vizet, mert a közös költség, víz, és az interneten kívüli den csekk az anyjához megy.

Ezekből az csekkekből/összegekből, én még semmit nem láttam.

Dolgozom, és havi 50 ezer forintot kell fizetnem.

Kicsit gyanús, hogy én még n láttam a csekkeket, ugyanis állítólag (saját ház, nem albérlet.) 30 ezer forint havonta minden. (Rezsi, közös költség együtt.)

Na ha nyár van, akkor mégis hogyhogy nekem 50 ezret kell beleadnom, és miért nem láttam eddig a számlákat?

(Beszéltem már vele erről, hogy mi az istenért nem hozzánk jönnek a csekkek, de nem tudott rá értelmes választ adni)

2018. jún. 2. 11:25
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

26.-es. Ez nem rossz ötlet.

De akkor is furcsa.

Mivel az Anyjának van ezen kívül egy másik lakása ahol albérlők laknak szerződéssel.

A saját fiából, miért akarna hasznot húzni?

2018. jún. 2. 19:24
 32/52 anonim ***** válasza:
79%

Már nem azért, de leírhatnád PONTOSAN, hogy akkor mi is van benne ebben az 50 ezerben ,mert eddig az volt, hogy csak a rezsi + közös költségre fizetsz ennyit, holott jajj a lakás csak 30 ezret kóstál. Ha kaja is benne van, akkor ez így elég korrekt.

DE nem értem, hogy miért kell az anyjának fitzetned a kajára? Azt miért nem TI fizetitek magatoknak, hogyha külön éltek? Ők vásárolnak rátok vagy mi van? Írd már le normálisan hogy most mi a helyzet, mert így nem lehet válaszolni.

33/52 A kérdező kommentje:
27-es*
 34/52 anonim ***** válasza:
65%
#30, nem, mert egyrészt nem kérték, hanem a barátjával beszélte le, aki azt állította, hogy a rezsinek kéri a felét. Szó nem volt róla, hogy meg hozzácsapnak némi bérleti díjat.
2018. jún. 2. 19:28
 35/52 A kérdező kommentje:

Na akkor hosszabban. Mi annó eldöntöttük összeköltözünk. Volt ez a lakás.

Anyjával párom lebeszélte összeköltöznénk, így adódott ez a lehetőség.

Az Anyjával egyébként sem vagyok annyira jóban, így vele nem beszeltem az anyagiakról. Ezt a párommal négyszemközt beszéltük meg, hogy 50. (Rezsi, víz, kaja, pia, stb) amiből most nem tudom mennyi megy az Anyjának abból az 50 ezerből, amit a páromnak utálok át.

Nem látom a számlákat, hogy mennyi micsoda. Úgy kitudnám szamolni, mennyi isegy a kajába. Először 30 volt a rezsi aztán mint kiderült ÖSSZESEN 30, NEM FEJENKÉNT. Tehát ezért nem az a kérdésem ki használ ki, vagy ki húz hasznot belőlem. Hanem jogos-e a felháborodásom, hogy a számlák k*rvára nem az én és a párom azaz a lakcímükre jön, hanem az Anyjáéra, akinek mellesleg saját lakása van, oda az ő sajat dolgának kéne menni. Nem a mienknek.

Ennyi. Ha valamit nem írtam le akkor kérdezzetek.

2018. jún. 2. 19:30
 36/52 A kérdező kommentje:
Tehát nem mi fizetjük be a számlákat, hanem az ANYJA. Ez az ami zavar engem. Mi lakunk ott, nem ő.
2018. jún. 2. 19:32
 37/52 A kérdező kommentje:
És a MI pénzünkből fizeti. (Hacsak nem az enyémből)
2018. jún. 2. 19:33
 38/52 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés. Amik oda mennek számlák, az is az 50-ből van fizetve, vagy azt még pluszba kell?
2018. jún. 2. 19:38
 39/52 anonim ***** válasza:

Így már más, azt hittem, hogy azt tartod felháborítónak, hogy 50-et kérnek "rezsi fele" címen, holott csak 30 valójában az egész. :)

Tehát: engem is zavarna, hogy nem látom a számlákat. Mikor egyetemistaként albérletben laktam, ott is volt olyan albi, ahol a tulajhoz ment a számla, DE mindig megmutatta nekünk amikor jött a pénzért/befotózta nekünk.

Így engem is zavarna, hogy ki tudja mennyit fizetek. Őszintén szólva, az is lehet, hogy nem az anyós-jelöltedtől fúj a szél, hanem a párodtól, lehet, hogy veled fizetteti így a lakás egész költségét, így neki nem kell beleszállnia abba a 30 ezrbe sem, csak a kajába/szükséges dolgokba. Tehát az is lehet, hogy a párod nyerészkedik rajtad, mert te "ingyen laksz ott, akkor ennyivel adhatsz többet".

Aztán az is lehet, hogy tényleg az anyja nyúlja le a pénzt.

Én közölném a párommal, hogy NEM fizetek olyan számlára, amit még csak nem is látok, illetve a kajára SEM adok pénzt, hanem a blokkot eltesszük mostantól, és hó végén kifizetem a felét. Ha pedig nem hajlandó a számlákat megmutatni, akkor még lehet, hogy pakolnék is. Valaki itt szerintem tényleg kihasznál téged.

2018. jún. 2. 19:54
 40/52 A kérdező kommentje:

Azert írtam hogy az 50-ből nem tudom mennyiegy a számlákra, és mennyit adok bele a kajába,mert az 50-ből megy minden állítólag. :/

Tehát mondom én ebbe nem látok bele...ez zavar.

És amikor szóba hozom, hogy "irattasd már át a mi címünkre a számlákat" akkor jön a "oké majd" válasz..

2018. jún. 2. 19:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!