Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Szerintetek jogos a felháborod...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Párommal most költöztünk össze. 4 éve vagyunk együtt, és két hónapja lakunk együtt.

Felkaptam a vizet, mert a közös költség, víz, és az interneten kívüli den csekk az anyjához megy.

Ezekből az csekkekből/összegekből, én még semmit nem láttam.

Dolgozom, és havi 50 ezer forintot kell fizetnem.

Kicsit gyanús, hogy én még n láttam a csekkeket, ugyanis állítólag (saját ház, nem albérlet.) 30 ezer forint havonta minden. (Rezsi, közös költség együtt.)

Na ha nyár van, akkor mégis hogyhogy nekem 50 ezret kell beleadnom, és miért nem láttam eddig a számlákat?

(Beszéltem már vele erről, hogy mi az istenért nem hozzánk jönnek a csekkek, de nem tudott rá értelmes választ adni)

2018. jún. 2. 11:25
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
79%
Jogos.
2018. jún. 2. 11:29
 2/52 anonim ***** válasza:
86%
Jogos természetesen!...viszont ha ő így akkor én meg úgy,hogy amit nem látok abba nem adok bele. (Díjneten pikk pakk egy csomó minden és nincs azzal vacak,hogy nincs időm bemenni intézni,hogy hova küldjék stb stb)
2018. jún. 2. 11:55
 3/52 anonim ***** válasza:
59%
Magyarul a lakbérre és rezsire összesen havi fix 50eFt-ot kérnek tőled. Szerintem ez nem sok, de ha neked nem felel meg miért mentél bele?
2018. jún. 2. 12:11
 4/52 A kérdező kommentje:

Nem az hogy moertent bele. Az összeggel semmi bajom.

De mi nem az Anyjával lakunk. Mégis odamegy minden számla. Aztán én látatlanban átutalom az 50-et, ők meg ezt befizetik. Csak nem ertem miért nem adják oda, ha már én pénzem és együtt lakunk, akkor természetes hogy megmutatják, nemde?

2018. jún. 2. 12:17
 5/52 A kérdező kommentje:

A moerten az miert nem.

Bocsi csak telefon rosszra javítja a szavakat.

2018. jún. 2. 12:18
 6/52 anonim ***** válasza:
88%

Konkrétan VELED fizettetik a kettőtök rezsijét és a közös költséget is, ha ez igaz, mert ha minden 30 ezer/hó, akkor még +20-et rá is fizetsz, kvázi lakbért kérnek tőled amellé, hogy te fizeted a megélhetésteket.

Persze ha csak az összeget nézzük, nem lenne sok, ha ténylegesen a házra menne el és ez a költségek fele lenne VAGY közös kasszán lennétek (a leírásodból az jön le, hogy külön kasszán vagytok).

Én leülnék beszélni a párommal, hogy vagy minden csekk hozzánk jön a következő hónaptól és a felét fizetem mindennek, vagy végeztünk. Hiába nem nagy az összeg, az elv a lényeg, hogy ki vagy használva.

2018. jún. 2. 12:22
 7/52 anonim ***** válasza:
86%
Arról nem is beszélve, hogy a páromtól, akit szeretek, nem kérek lakbért még akkor sem, ha külön kasszán vagyunk.
2018. jún. 2. 12:23
 8/52 anonim ***** válasza:
60%
De ha fix 50-ben egyeztetek meg, akkor nem mindegy, hogy mennyi van a csekkeken? Esetleg az anyjáé a lakás, azért megy hozzá a számla?
2018. jún. 2. 12:26
 9/52 anonim ***** válasza:
52%

Jó, hát gondolom azért egyeztek meg 50-be, mert a kerdező felételezte, hogy ennyu a fele mindennek, és nem firtatta. De jobb lett volna ezt rendesen átbeszélni, mert azért csak a rezsi+közös ktg igen kirugaszkodó lenne, ha havi 100-at elvinne, szóval ennek gyanusnak kellett volna lennie élből.

Én azt gondolom, hogy a teljes rezsit+közös ktg-et veled fizettetik ki, úgymond azon a cimen, hogy "ingyen" (nem albérletben) laksz ott.

Azt a részét értem, hogy az neked jo, hogy neki volt lakása es nem kell vérleti dijat fizetni, de azt gondolom, hogy az ember a párján ne nyerészkedjen. Mert igy azt teszi.

Amúgy ezeken felül a kajába, mosószerbe meg egyéb járulékos dolgokba is beleadsz?

2018. jún. 2. 12:59
 10/52 anonim ***** válasza:
53%

De mibe egyeztetek meg a pároddal? Hogy mindennek fizeted a felét, és az az említett 50, vagy hogy ennyit kell beleadj, aztán kész? Mert utóbbi esetben mindegy milyen számla van, és hova megy, fix összeget beszéltetek meg.

Azt gondolom, hogy újra kellene ezt tárgyalni, mert az tuti, hogy te nem csak a felét fizeted, márpedig úgy lenne fer.

Szóvald beszéld meg vele, hogy a rezsit 50-50-be fizetitek, és legyen oda átírva a számlázási cím, hogy azt is szépen ti intézzétek, ha már ti laktok ott.

2018. jún. 2. 13:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!