Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek jogos a felháborod...

Szerintetek jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés
22 éves egyetemista vagyok,együtt élek 2 lakótársammal. A lakás a miénk, és nekem, mint főbérlő lányának kötelessége ügyelni arra, hogy rendben legyen a lakás. Az egyik lány 1,5 éve költözött ide, nagyon jóban voltunk, így nem akartam szólni neki, hogy néha illene kitakarítania. Nem mosogat, soha nem porszívózott, takarított. Tegnap este leültem vele beszélgetni, hogy picit próbáljon meg jobban odafigyelni ezekre, és ő volt felháborodva. Ezután közölte h ha így áll a dolog, elköltözik.
2010. nov. 10. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Azért is fizet neked hogy takaríts utána???Szerintem nem.Én simán kiraknám.
2010. nov. 10. 09:00
 2/4 anonim válasza:

Új lakótársat mindig találhatsz!

Ismerem ezt a típust amúgy, nekem volt egy ilyen lakótársnőm, mindenkienk azt hazudta, hogy ő takarít, ő rendes, stb...Aztán egyszer kiöntött a mosógépe, azt úgy hagyta 3 napig-csak ő volt akkor otthon-beleragadt minden szir-szar, na akkor kivágtuk a fenébe. Ja és ő volt felháborodva. Önérzet az van, de más nincs...

2010. nov. 10. 09:26
 3/4 anonim ***** válasza:
80%

Jogos, de ezeket a kérdéseket - jóban levés ide vagy oda - rögtön az elején tisztázni kell.

A legjobb az, ha beosztjátok, hogy kinek mikor mit kell megcsinálnia, pl. egy barátnőmnél úgy megy, hogy ketten lakják a lakást, egyikük a konyhát és az előszobát, a másik a fürdőt takarítja hetente.

Nálam is az megy, hogy ha új lakótárs jön, akkor már eleve tudja, hogy igen, itt takarítani kell. Így nincs ilyen meglepetés.

Jogos a felháborodásod, mondjuk szerintem az lenne a legjobb, ha te magad raknád ki ezek után a csajt. De az új lakótárssal már tisztázd le ezeket a részleteket :)

2010. nov. 10. 09:32
 4/4 anonim ***** válasza:
Igaza van az előzőnek, ezeket még az elején jó lett volna tisztázni. De egyébként, meg ha el akar menni, akkor menjen. Úgy is fogsz találni albérlőtársat. Neki meg el lehet magyarázni,hogy ilyen mentalitással máshol sem fogják sokáig tűrni. Mi anno a lányokkal felosztottuk a tennivalókat. Minden héten meg volt, hogy ki mit csinál. Az egyik porszívózik, felmos, wc-t, fürdőt takarít, a másik mosogat (legalább napi kétszer), a harmadik kiviszi a szemetet, meg besegít, ha úgy van a takarítónak. A saját szobáját természetesen mindenki magának. Kifüggesztettük a falra, így mindenki tudta,hogy az adott héten mit kell csinálnia!
2010. nov. 10. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!