Szerintetek jogos a felháborodásom?
Lehet, hogy már késő, de:
Bármelyik tulajdonostárs csak a többi tul.társ beleegyezésével költözhetett volna be! Tehát mivel tőletek nem kértek engedélyt, nem jártak el jogszerűen.
A bejelentkezéshez is engedély kell tudomásom szerint, de ez nem biztos.
De bármi, az ingatlant érintő fontos dologban a tulajoknak kell megegyezni, ha nem megy, marad a bíróság.
Ha még nem túl rég történt, csak pár napja, akkor próbáld meg a rendőrséget, hivatkozva arra, hogy nem járultál hozzá, és nincsenek bejelentve. Nincs sok esély rá, hogy intézkednek, de hátha mégis.
Ha nem, akkor marad a bíróság, ezt majd az ügyvéded részletezi, mi az eljárás módja.
Csak azt nem értem, hogy a 14 év alatt hogyhogy nem rendeztétek a tulajdoni viszonyokat; ki lehetett volna vásárolni a többiek részét, vagy eladni és megosztani a pénzt. Így meg most akár hosszú évekig pereskedhettek a közös tulajdon megszüntetése miatt.
Én úgy emlékszem, az elbirtoklás 10 év után lehetséges.
De szerintem jobb lenne, ha ügyvédet keresnél, ha még eddig ezt nem tetted meg az elmúlt közel egy évben...
Ha anyagilag nem állsz túl jól, minden bíróságon van kb. hetente egy ún. panasznap, amikor be lehet menni, és díjmentesen tájékoztatnak. Próbáld meg.
Vagy kérdezd meg a www.jogiforum.hu oldalon, ott sok ügyvéd van.
Sok sikert. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!