Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igazságos így az anyagiak elosztása?
Szerintem is arányaiban kellene beleadnotok a közösbe.
Akárhogy nézem, te jössz ki nagyon rosszul a dologból, a párod meg rohadt jól. Mondjuk én nem bírnám elnézni, hogy a párom harmadannyit keres, mint én és ezért az egész fizetését le kell adnia, míg én csak a harmadát adom le a sajátomnak és a maradékból dőzsölök. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy neked nem marad semmi, nem tudsz félretenni, vészhelyzet esetén üres zsebbel maradsz, míg a párod szép summát megtakaríthat.
Aki nem látja, hogy ez mennyire gáz, az hülye! És az sem fair, hogy te végzed a házimunkát egyedül. Neked is van állásod, és teljesen lényegtelen, hogy mennyit keresel, a házimunka ugyanúgy közös (normális helyeken, persze).
Az én párom jól keres, én sem keresek rosszul, de azért kevesebbet keresek, mint a párom. Mi, mivel nem keresek én sem rosszul, a rezsit megfelezzük. A kaját, mivel nagyon eltérően étkezünk, magunknak vesszük, főzéseket közösben, de inkább ő ad bele kicsivel többet, mivel többet is fogyaszt. Ha elmegyünk nyaralni, keresetarányosan osztjuk meg a költségeket, én 1/3-ot, ő 2/3-ot áll. Ha nem így volna, nem tudnánk együtt menni nyaralni, mivel én nem tudok kigazdálkodni lakástakarék mellett egy drágább utazást, neki meg már rég saját lakása van (tehermentes), szóval mindenki a saját anyagi lehetőségéhez mérten ad bele.
Még nem vagyunk házasok, de nem is tudnék komolyan tervezni olyan férfival, aki fillérb*szóskodik velem. Nem lakótársak vagyunk, hanem egy pár és abba kell belegondolni, hogy ha gyereket vállalnánk, akkor nekem évek kimaradnának a munkából és ha nekiállná számolgatni a filléreket, akkor a gyerekkel mi nagyon rosszul élnénk, ő meg dőzsölne.
Beszélj a pároddal mindenképp! Nagyon igazságtalan a mostani helyzet és az is gáz, hogy ezt ő magától nem veszi észre.
Mindig megdöbbenek az ilyen kérdésekre adott válaszokon: ki eszik többet, ki használja többet a vizet, áramot. Atyaég!
A férjemmel összeköltözésünk óta közös kasszán vagyunk, pedig többet keres mint én! Soha semmilyen vitánk nem volt ebből!
Miért költöztök össze olyanokkal, akiben ennyire nem bíztok? Komolyan az a szerelem, hogy a "a nő több vizet használ, de a férfiak ugyanezt behozzák a gépezéssel, mert több áramot fogyasztanak" ?
Ejj-ejj, már az egyenlőség sem jó.
Látom, a matek tisztázása kardinális kérdés, meg is éri a 0 százalékot.
A gyerektartàst külön kezelnèm, aztàn max jöhet az arànyítàs, ha így nem tetszik. Ez tőle független költsèg, nem tudja befolyàsolni. No akkor nem kell màsik farbàval előàllnunk, jó lesz így?
Egy rettentően fontos kèrdès: a pàrodnak ezt khm, jelezted màr? Hogy neked problèma a pènz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!