Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a nőnek fele annyi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nőnek fele annyi a fizetése akkor hogy szoktak lenni az anyagiak?

Figyelt kérdés
Márciusba tervezzük a párommal, hogy hozzá költözök. Ő albérletbe lakik egyedül. Annyit mondott a pénzügyekkel kapcsolatban, hogy majd fele fele arányba fizetünk mindent. De utána gondolkoztam, hogy nekem fele annyi sincs a fizetésem akkor nekem hónap végére semmi se marad kb, neki meg igen? Anyukámat kérdeztem ő azt mondta nekik egy számlájuk van, közös kassza van, nem attól függ melyikük mennyit kap, mert minden közös. Én fizetésem sose kérték el, 2 éve dolgozok.

2018. febr. 26. 14:00
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
90%
Keresetarányos külön kassza. Nem tanácsos azonnal közös kassza/közös számla, mikor épp csak összeköltöztök. Esetleg néhány hónap, év múlva (bár én házasságig nem közösködnék ilyen szinten senkivel, nem hiányzik, hogy egy vita után lelépjen a teljes megtakarításommal)
2018. febr. 26. 14:02
 2/43 anonim ***** válasza:
35%

"Én fizetésem sose kérték el, 2 éve dolgozok"

Akkor alapból jó sok megtakarításod ...kellene .. hogy legyen. De ez most mindegy is.

Az sokban függ, mióta vagytok együtt. Ha csak fél éve, nem csoda hogy még nem lenne közös kasszán.

De, szerintem érdemes egy hónapig megfigyelni, hogy ki mennyit is "fogyaszt" a lakásba. ha pl ő úgy fürdik és mosogat h pazarolja a vizet, meg úgy hagyja a TV-t, akkor bizony más-arányokba fizessetek.

2018. febr. 26. 14:03
 3/43 Alexa890610 ***** válasza:
67%

Na igen, most nagy divat lett a külön kassza.

Vannak előnyei és hátrányai is.

Igazából friss kapcsolatba jobb is ha a kiadásokat fele-fele arányban osztják meg.

Ha már egy mélyebb kapcsolatról van szó, ahol már közös jövőt terveznek, ott már felesleges a külön kassza.

Persze ez csak az én véleményem.

Kinek így, kinek úgy...

2018. febr. 26. 14:07
 4/43 A kérdező kommentje:
Igen, van megtakarításom, viszont ha azt elköltöm már nem lesz, és ha összeköltözünk már nem tudok félteretenni nagyon semmit. Úgy tudom úgy szokták, hogy annyit költenek max amennyit kapnak egy hónapban és csak akkor nyúlnak a megtakaritáshoz amikor hirtelen nagyobb dolog kell vagy fontos valamiért.
2018. febr. 26. 14:09
 5/43 A kérdező kommentje:
2 éve vagyunk együtt. 1-2 év múlva tervezzük a családalapitást ha már jól összeszoktunk. Nekem 2 millió forint megtakaritásom van és havi 120ezret keresek. Párom 250ezret keres + borravaló. Azt mondta neki nem sok megtakaritása van, 500 ezer kb, mert ugye magába lakik albérletbe.
2018. febr. 26. 14:12
 6/43 anonim ***** válasza:
93%
Ezt most hogy érted, hogy neked fele annyi sincsen? A bérleti díj, rezsi, kaja fele ki is teszi a fizetésed?
2018. febr. 26. 14:16
 7/43 anonim ***** válasza:
93%

Ne hozzá költözz, hanem keressetek olyan albérletet, ami egyikőtöket sem vág földhöz. Biztos nem költöznék olyan helyre, amire nem csak a teljes fizum megy rá, de még a megtakarításomat is fel kellene élnem. Ehhez azért nagyon baromnak kell lenni.

Ha csávónak ez nem tetszik, hanem elvárná, hogy nyomorogj mellette, akkor nem egymást keresitek.

2018. febr. 26. 14:24
 8/43 A kérdező kommentje:
100ezer kb az albérlet meg rezsi együtt + kaja + ha bármi egyéb kell cipő, kabát stb. Ha igy nézem akkor 50 ezer a fele albi, rezsi meg kaja, de azt ugye nem tudom mennyi lesz ha ketten eszünk. Neki olyan 50 ezer azt mondta, a kaja, üditő, mosópor stb amiket boltba vásárol. Akkor eddig albi rezsi bolt olyan 75-80ezer. De kell majd tavaszi kabátot vennem,néha új ruhát stb mondjuk az havonta plussz 10-15 ezer. Pedig nem járok se szoliba, se manikür semmi ilyen extrák. Igy marad kb 20 ezer egy hónapba esetleg akkor. Neki meg jóval több azért. Hűtő, mosógép, mikro ezeket ő vette meg pár kisebb dolgot oda.
2018. febr. 26. 14:29
 9/43 A kérdező kommentje:
Sajnos itt ahol lakunk, nincs ennél olcsóbb albérlet. És itt dolgozunk mindketten. Keresgetem a munkát hátha találok jobban fizetőbbet, de még nem találtam eddig
2018. febr. 26. 14:31
 10/43 anonim ***** válasza:
37%

Ha a NŐNEK? Most emberekről, azaz társakról beszélünk vagy szexizmusról? Miben más a helyzet, ha egy férfinak fele annyi a fizetése?

Kapcsolatfüggő a dolog. Van, aki szereti más alá tenni a pénzt, van, aki nem. Van, akit zavar, ha alá rakják, van, akit nem.

És ne haragudj, de más 120.000-ből EGYEDÜL él úgy albérletben, hogy költeni is tud.

2018. febr. 26. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!