Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a nőnek fele annyi a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nőnek fele annyi a fizetése akkor hogy szoktak lenni az anyagiak?

Figyelt kérdés
Márciusba tervezzük a párommal, hogy hozzá költözök. Ő albérletbe lakik egyedül. Annyit mondott a pénzügyekkel kapcsolatban, hogy majd fele fele arányba fizetünk mindent. De utána gondolkoztam, hogy nekem fele annyi sincs a fizetésem akkor nekem hónap végére semmi se marad kb, neki meg igen? Anyukámat kérdeztem ő azt mondta nekik egy számlájuk van, közös kassza van, nem attól függ melyikük mennyit kap, mert minden közös. Én fizetésem sose kérték el, 2 éve dolgozok.

2018. febr. 26. 14:00
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
47%
Kérdezz rá hogy mégis mennyira gondolt amikor azt mondta felesbe álltok mindent. Mondd meg neki, hogy nem akarod eltartatni magad vele, de hogy neked nem marad hónap végére egy filléred sem, az nem jó. Egyébként szerintem is keresetarányosan osszátok a költségeket. Vagy mi a férjemmel úgy csináltuk az eléjén, amikor összeköltöztünk albiba, hogy ő állta a lakbért, rezsit, én meg a kaját, tisztítószereket stb. De egy idő után amúgy összefolyt az egész, hogy ki mit fizetett. Meg összeházasodtunk, közös számla stb. De mondjuk ő tisztában volt a fizetésemmel, kb. feleannyit kerestem én is mint ő, de fel sem merült ilyen hogy akkor mindent felesben fizetünk.
2018. febr. 26. 14:54
 12/43 anonim ***** válasza:
A puding próbája az evés. Próbáljátok ki a fele-fele dolgot, 2-3 hónap alatt kiderül, hogy működik-e. Ha nem jó így, akkor módosíthattok keresetarányos elosztásra, vagy egyéb megoldàsra. (Pl.bérleti díj+ rezsi az ő dolga, a kaja, tisztítószer a Te dolgod).
2018. febr. 26. 14:57
 13/43 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem viszont korrekt a fele-fele. A boltban se kapsz olcsóbban kiflit, mert kevesebbet keresel. Ha nem tudsz egy fél albérletet és egy fél rezsit kifizetni, akkor ne költözz el a szüleidtől. Senkinek sem kötelessége téged azért anyagilag támogatni, mert te nem jössz ki a fizetésedből. Márpedig az is támogatás, ha kevesebbet kell fizetned, mint neki.

Addig nincs értelme összeköltözni, amíg ennyire rászorulsz másra anyagilag. Hiába is érzed ezt most sértőnek. Ugyanis bármikor lehet olyan, hogy szakításra kerül sor. Akkor vagy visszakullogsz a szüleidhez, vagy keresel egy olyan albérletet, ahol nem a piaci árat fizeted, csak amennyit tudsz... Szerinted lesz ilyen?

2018. febr. 26. 15:00
 14/43 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom ki tud megélni egyedül 120ezerből nagyvárosba. Én egyet se ismerek. Mikor eleve albérlet nincs 60 ezer alatt. Esetleg ha a szülők kisegítik.. Egyébként irtam a páromnak, hogy ez zavar. És azt irta, hogy mivel ő vett már oda sok mindent tv, mosógép, mikro, edények, poharak stb, ezért igy szeretné.. Hát részben igaza van, de ha már ő megvett mindent akkor én most minek vegyek. Úgy lett volna az igazi ha közösen vesszük meg ezeket
2018. febr. 26. 15:04
 15/43 anonim ***** válasza:
30%

#14: Jó helyen kell keresni albérletet és megoldható. Nem lesz óriási, nem lesz sok szobás, de létezik ilyen.

Ha azt mondta volna a párod, hogy most vesz új mosógépet és hasonlókat, dobj oda ezekre pénzt, akkor meg az lenne a baj. Egyre inkább úgy tűnik, hogy van egy kényelmes életed, amit a szüleid nyakán élve könnyedén tudtál finanszírozni és most azt akarod folytatni, csak egy férfi nyakán.

2018. febr. 26. 15:07
 16/43 anonim ***** válasza:
96%

Tudom, nem ez a kérdés, de...

Ha van 2,5 millió megtakarításotok és ilyen komoly a kapcsolat (családalapítás) én elgondolkodnék egy saját lakás vásárlásán hitelre. Önerő megvan, adóstársakként mind a ketten felelősek lennétek a törlesztőért, ami meg sokkal kevesebb lenne, mint a bérleti díj. Azt le lehet papírozni, hogy te 4x annyi önerőt adsz bele, arányosan akár nagyobb tulajdoni részed is lehet a lakásból. És legalább a gyerek is egy stabilabb helyre érkezne, nem albiba.

2018. febr. 26. 15:12
 17/43 anonim ***** válasza:
22%
Akkor nincs mese, keresned kell jobban fizető melót. Én valahogy úgy oldanám meg, hogy a 2 millióból valamennyit tanulàsra költenék. Akár új nyelvvizsga megszerzése, akár szakmai továbbképzés. Úgy jobb esélyekkel indulsz az új állàsért. Amíg ennyi a fizud, nézd meg, hol tudsz spórolni. A ruhákon pl.sokat lehet. Kb.200 ezer forintot rászánnék a ruhatáram észszerűsítésére. Vegyél jó minőségű, tartós, jól kombinálható darabokat. Én pl.úgy csinálom, hogy ugyanazokat a ruhákat hordom télen-nyáron. Meleg időben csak a ruhát, hidegben mehet alá harisnya, vagy leggings, fölé meg kardigán, kabát. Teljesen felesleges havi szinten ruhára költeni. A női csecsebecséken is sokat lehet spórolni. Legyen egy alapkészleted és kész. Ne csábulj el másra. Tampont cseréld intimkehelyre, az eldobható betétet moshatóra. Tisztítószer: szódabikarbóna+ecet+ víz. Esetleg citrom. Ezekkel mindent szépen ki lehet takarítani. A mosószerből mindig akciós nagy kiszerelést veszek. És persze bánjatok takarékosan a vízzel, àrammal, gázzal.
2018. febr. 26. 15:24
 18/43 anonim ***** válasza:
26%

Te lány... Most ha jól értelmezem te úgy akarsz oda költözni hogy rád fizessen a barátod? Nagyon nem korrekt.

Ha pl 100 ezer akkor a 50-50 ezer. És ami marad abból azt veszel amit akarsz. Ahogyan ő is ami neked marad a fizetéséből. Hogy gondolod hogy neked kevesebbet kell adni mert ő többet keres?

2018. febr. 26. 15:55
 19/43 anonim ***** válasza:
39%
mondjuk vele beszéld meg, a fele fele nem igazán igazságos, ha nem egyenlő arányban kerestek
2018. febr. 26. 16:22
 20/43 anonim ***** válasza:
37%

fizess lakástakarékot, vegyél fel hitelt és vegyél kecót, párod meg irigy.

te tehetsz róla, hogy neki van mosógépe? nagyon menő

2018. febr. 26. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!