Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külön kassza hogy legyen ha nem engedi meg a párom?
Barátommal 3 éve vagyunk együtt most tervezzük az összeköltözést
Ismerem őt nagyon sokszor vitatkozunk a pénzen úgy hogy még külön kasszán is vagyunk mindenbe beleköt hogy minek megyek fodrászhoz amikor most voltam ( 1 évbe 2x járok) felesleges dologra ne költsem el a pénzem
Én tudok sporolni a pénzzel nem mint ő
A barátom költhet ruhára edzőteremre szolira szaunára fehérjékre pörgetőre
De engem meg leszól ha a saját megdolgozott pénzemből 1 évbe 2x fodrászhoz megyek 6000 ft összesen
Az összeköltözés után közös kasszát akar de én nem mert pont hogy ő nem tudd sporolni és ő költekezik
Ja és amikor megvan beszélve közös megegyezés alapján fizessük felesbe a fogamzásgátlót oké benne van 3 hónap múlva szólok neki kell pénz 3200 ft egyből vitázik hogy ő nem adja oda mert nem fogyhatott még el a gyógyszerem
Basszus rendben szedem a gyógyszert sose hagytam ki egy szemet se
Kijelentette hogy ha közös kasszán leszünk ő add pénzt arra amire akar
Hogy magyarázzam már el neki
Mondtam neki ezt amit most leírtam de semmire nem mentem vele
#29es mielőtt arra gondolsz hogy "játszuk"el a párommal a szitut fordított helyhezben hát nem fog menni
Biztos vagyok benne hogy ezt momdaná de akkor jönne az is hogy nekem ezt szabad
A szülei sok szart megengedtek neki én a 3 év alatt ugymond normális embert faragtam belőle és sok dolgot elmagyarázztam megmutattam neki hogy ez rossz
De ez a pénz dolog nem megy
És segítséget akartam kérni hogy tudjak rá hatni
Tudom azokat amiket leirtatok de ez nem segítség
Én konkrét megoldási javaslatokat szeretnék hallani azon kívül hogy hülye vagyok én választottam viseljem el ..

Erre nincs megoldás, nem hiszem, hogy a felfogását meg tudod változtatni.Folyton uralkodni fog felletted, mind anyagilag, mind érzelmileg.Állandó elnyomásban fogsz élni, megalázottan, megtaposva.Egy kapcsolat nem így működik.
Egy tízessel idősebb vagyok mint Te, hidd el, hogy nem félrebeszélek.
Nálunk ez úgy működik, hogy pl. pont lesz@rja, hányszor megyek fodrászhoz, de tény, hogy mindent megbeszélünk.Ha esetleg hajlandó az észérveidet meghallgatni, akkor tegyetek egy próbát, de nem sok esélyt látok.

Persze, nem tetszenek a válaszok, mert nem olyan segítséget kaptál amire vártál. De amit te szeretnél, az nem fog menni. 27 éves felnőtt embernek nem fogod tudni gyökeresen megváltoztatni már az életfelfogását. Persze kisebb dolgokban lehet változás, de ha a pénzügyek terén,-ami valljuk be igen fontos terület az együttélés során- ennyire nem sikerült jobb belátásra téríteni, és még mindig ott tart, hogy majd ő adagolja neked ha jónak látja, akkor ez halott ügy lesz. Meg ez a kijelenti, hogy ez meg az lesz...mi ő főnöknek érzi magát? Egy kapcsolatban egyenrangú felek vannak, akik kompromisszumot kötnek különböző látásmód esetén, de nálatok ennek a szikrája sincs meg. Ő nem kezel egyenrangúnak, ő az úr a háznál, a nőnek meg kuss a neve, saját belátása szerint nem költhet semmire, mert mindent ő szabályoz, de azért a pénzt hozza haza... a házimunkáról beszéltetek már? Felteszem az is úgy fog működni, hogy mint nőnek, a te feladatod még munka mellett azt is ellátni, ő meg csak haza megy a "kész-be".
Szóval nagyon meg fogod ezt szívni. De ha már mindenképp vele akarsz maradni és megpróbálni az együttélést, a közös kasszára semmiképp ne add be a derekad. Semmiképp! Mond meg neki határozottan, te is jelentsd ki, hogy nem fogod neki adni a pénzed. Te dolgozol meg érte, és jogod van saját belátásod szerint rendelkezni a kötelezök kifizetése után megmaradt összeggel. A sajátját ő is arra költi amite akarja, és ez rád is vonatkozik. Pont. Ha ez neki nem tetszik, meg nem érti meg, nem megy bele stb, addig nincs összeköltözés. Majd akkor lesz, ha ebben ki tudtok egyezni. Szóval állj ki magadért, és tarts is ki az állításod mellett, ne hagyd, hogy befolyásoljon hülyeségekkel.

#31, a konkrtét segítség az az, hogy elmagyarázod neki, hogy a párkapcsoalt az két ember dolga, nincs olyan lépés, hogy ő mit enged emg neked- nem az apád, nem agazdád, meg ilyesmik.
Amiért esetleg csalódott vagy az itteni válaszokban az az, amiért olyan kényesen elkerülöd ezt a bitrokló szerepét - és csak, mint pénzügyi kérdést akarod ezt érteni.
NEM volt sikeres a próbálkozásod, hogy embert faragj belőle 3 év alatt, nem is lehet, szóval ez nem szemrehányás.
Ő nem fogad el téged embernek. Tulajdontárgy, háziállat, ilyesmi vagy a szemében.

"Kijelentette, hogy ..... ő add pénzt arra amire akar."
És te mit mondtál erre?

Nézd. Megoldási lehetőséget szeretnél, de még is mit vársz? Csodaszert, amit bevesz és megváltozik? Megpróbáltad elmagyarázni neki a dolgokat szép szóval és kevésbé széppel is. Nem érti. Akkor milyen tanácsot szeretnél?
Az a helyzet, hogy ez a nézeteltérés gyönyörű és talán még szőnyeg alá is söprögethető, amíg csak ketten vagytok. Majd mindig lesz valahogy. De ha ne adj isten közös lakásotok, gyereketek lesz, akkor mi lesz? Onnantól kezdve, hogy összeköltöztök hiába maradtok külön kasszán megszűnik az enyém és a tiéd. Nem lehet minden egyes fillért elfelezni, ami a közös célokra megy és mivel közös célokért dolgoztok, ezért érinteni fog, ha ő elveri hülyeségekre az ő keretét és ez fordítva is igaz.
Nem rég vettünk lakást, ami rengeteg költséget jelentett sorra egymás után. Ügyvéd, hitel, felújítás kisebb nagyobb bevásárlásai, bútorok, redőny, klíma, szőnyegek, ezer meg ezer olyan tétel, amit két hónap alatt megvettünk és se időnk, se energiánk nem volt mindent egyesével felezgetni. Régen rossz lenne, ha itt ez még ilyen szinten számítana.
Vagyis én inkább azon gondolkoznék el, hogy hosszú távon hogyan lehet egy ilyen férfira alapozni!?
Ha belemész a közös kasszába, mindig kuncsorognod kell? Ha szerinte nem kell szőnyeg, szerinted meg igen, akkor nem lesz és kész?
Ha te szeretnél almát venni és enni, ő meg nem, akkor nem kapsz és kész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!