Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kedves nők! Szerintetek mitől lett a kedves, tündéri barátnőmből egy szemét d_g?
Tudom, szörnyű, hogy ezzel a kifejezéssel illetem azt, akit páromnak választottam, de bízom benne, hogy megértitek a helyzetemet! Magam is értetlenül állok a dolog előtt.
Sok helyen előfordul, hogy egy családban két nő nehezen fér meg egymás mellett, most nálunk is ez a helyzet, de csak a barátnőm az, aki utálkozik, a másik fél nem. Sosem hittem, hogy egyszer a saját barátnőmet fogom egy ilyen szerepben találni, de megtörtént! Ezért kérlek titeket, hogy adjatok tanácsot, hogyan kaphatnám vissza azt a nőt, akibe beleszerettem! Következzen a történetünk:
Jómagam 26 éves vagyok, a barátnőm 24. Bár már bőven a felnőttkort tapossa, de az egyetem miatt félig még "gyerekstátuszban van". Ezt senki fel nem rója neki, s mind jól tudjuk, hogy a várakozás idővel meghozza majd a gyümölcsét. Sajnos a diákéletbe sok dolog nem fér bele, amire vágyik egy felnőtt nő. Hozzáteszem, hogy senki el nem várta tőle, hogy diplomás legyen! Ő döntött így! Mindemellett látja az öcsém barátnőjét, aki jóval fiatalabb nála (21 éves!) és már dolgozó nőként bizonyos dolgokban "előrébb tart". Ebből fakadnak a következő ellentétek:
Az öcsém barátnője, mivel kereső ember és jó szakmája van, képes egy bizonyos összeget arra szánni, hogy jobban adjon magára. Pl. a körmei mindig gyönyörűen meg vannak csináltatva. Néha megjelenik egy-egy új cuccban, ami biztos nem olcsó, és amúgy az ízlése sem rossz. A barátnőm is igényes, jó ízlésű, kreatív lány de ő még ezeket nem engedheti meg magának. Odáig fajult az irigysége, hogy magunk között igen durva megjegyzéseket tesz az öcsém barátnőjére. Szerinte minden hivalkodó vagy fennhéjázó, amit azon a lányon lát. Továbbá rendszeresen megjegyzi azt is, hogy a lány "nem értelmiségi", valahogy ebbe nagyon kapaszkodik, ami szintén idegesítő számomra. (pedig én is diplomás vagyok!) Az is bánthatja a barátnőmet, hogy ez a lány a jó szakmájával nagyjából annyit keres, amennyit ő fog a kevésbé keresett diplomájával, és ezen a ponton már tényleg csak az "értelmiségi" szón tud rugózni. Eleinte fel sem vettem ezeket, de a sokadiknál már nagyon bosszantóvá vált! Nekem esik rosszul, amikor egy családi összejövetelen az öcsém barátnője éppen másfelé fordul és a barátnőm pofákat vág nekem! Komolyan mi ez már??? Egy értelmes nővel jöttem össze, aki most úgy viselkedik, mint egy idióta kamaszlány! A java még csak most jön! Az öcsém bejelentette, hogy a barátnőjével eljegyzik egymást. A barátnőmnél ez nagyon kiverte a biztosítékot és még jobban kezdett köpködni rá, ami viszont nálam ment túl a határon. (persze soha nem a lány szemébe mondja a durva dolgokat, mindig csak nekem!) Azzal jött, hogy még fiatalok és "h_lyék!" hogy ebbe belevágnak mert még "éretlenek hozzá!" és a lány biztosan egy "r_banc." Értitek, házasodni készül, de egy r_banc.... éljen a logika!!! Mellesleg a szüleink is ennyi idősek voltak amikor én megszülettem.... oké hogy az más világ volt, de ha nekik ment, az öcséméknek miért ne menne?
Szóval egyszer leültettem a szívem hölgyét, és fölvilágosítottam, hogy a szóban forgó leányzó nem sokára a sógornőm lesz, tehát a családom tagja és többet egy rossz szót meg ne halljak róla. El tudjátok képzelni mit kaptam a fejemhez? Hogy én biztosan azzal a lánnyal fogom megcsalni.............. Soha nem tenném! Ha nem szeretném a barátnőmet, nem tartanék ki mellette így is, hogy ennyire kifordult önmagából. Egy év van neki vissza az egyetemből amúgy... már számolom vissza a napokat!
Egyébként lehet, hogy abszurd lesz a felvetés, sőt biztos.
De... Nem lehet, hogy az zavarja, hogy az öcsédnek barátnője van?
Most nagyon le leszek pontozva, de földhöz verne anyagilag, ha néha befizetnéd manikűröshöz vagy vennél neki pár szebb, márkásabb ruhadarabot? Neadjisten, egy fodrász/kozmetikus? Megfogod, hogy gyere babám, vegyünk neked valamit, amiben jól érzed magad, vagy tessék szívem, adok pénzt, foglalj időpontot a manikűrösnél... nem vagyonokra kell gondolni, csak néha napján egy-egy kisebb összegre. Helyre tenné az önbizalmát, és talán nem lenne ennyire savanyú és féltékeny.
De tudom, itt a gyakorin ha valaki már egy kávét vesz a barátnőjének, ad absurdum egy szál virágot, akkor a nő egy kitartott rbanc, és csak a pénzre megy... szóval kérdező, vedd úgy, hogy az egész válasz zárójelben van.
Nő vagyok, egyik barátnőm pont így viselkedett a pasija tesójának nőjével.
Azért, mert az a csaj rövidebb ideje tartozott a családhoz, mégis úgy érezte kedvesebbek vele. Egyből mehetett a családi programokra, pedig neki hónapokba tellett, mire elhívták. Csinosabb és szebb volt nála a csaj, de nem volt diplomája, sőt munkája sem, gazdag családból kapta a pénzt.
Undorítóan beszélt róla a barátnőm, mondjuk neki a pasija sem bírta a sógornőt, de engem nagyon zavart.
Akkor tetőzött a dolog, mikor 2 év után eljegyezték egymást, a barátnőmet meg 7 év után sem kérte meg a pasija..
A lánnyal lazítottam a viszonyt, aki ilyen viselkedésre képes, az nagyon undorító ember. Én is utálok mást, de nem mocskolódok, főleg nem ilyen stílusban. Elintézem annyival, hogy ez egy hülye, nem kedvelem és elkerülöm amennyire csak tudom.
Ami vicces, hogy 7 év után szakítottak a barátjával kb azután, hogy megvolt a másik tesónál az esküvő.
"Most nagyon le leszek pontozva, de földhöz verne anyagilag, ha néha befizetnéd manikűröshöz vagy vennél neki pár szebb, márkásabb ruhadarabot? Neadjisten, egy fodrász/kozmetikus? Megfogod, hogy gyere babám, vegyünk neked valamit, amiben jól érzed magad, vagy tessék szívem, adok pénzt, foglalj időpontot a manikűrösnél... "
Szerintem ez nagyon fordítva sülhet el. Amilyennek a kérdés alapján a csaj jelenlegi lelkiállapota tűnik, még rossz néven is venné a dolgot. Szerintem rögtön az lenne a reakció, hogy "mert jobban tetszik a sógornő körme, azért akarod, hogy nekem is legyen".
A baratnodnek sajat magaval van baja. Nem buszke magara, szegyelli h meg csak itt tart, se diploma, se munka, se csalad, es a szegyentol ugy vedekezik a tudata h masokat bant, h legalabb az "erkolcsi gyozelem" az ove lgyen. Hidd el, magat jobban utalja, mint azt a lanyt. Az a lany testesiti meg mindazt, amirol 16 evesen elkepzelte h hol fog tartani 21 evesen, es meg sehol semmi. Ezenkivul a kormany csaladtamogatasi programja miatt erezhetoen megnott a hazassagok szama, es ez sok hajadon nore nagy nyomast helyez, h neki is itt kene mar tartania. Minden heten lat egy lanykerest, eskuvot, keresztelot a facebookon, neki meg semmi. Van akit nem hat meg, masok viszont magukba zuhannak ettol.
Tanacsot nem nagyon tudok adni, csak tippeket. Nagyon helyesen teszed, h beszelgettek a jovorol, h erezze h van elotte cel. Amiket eddig elmondtal neki azt mondd el ujra es ujra. Tudom h unalmas szazadszor is megnyugtatni ot... Ami talan meg segithet, hogy egy kicsit "pletykaltok", de hivjuk inkabb esettanulmanynak. Biztosan van olyan ismerosotok, aki latszolag mindent elert, megsem boldog. Meselj neki ilyen torteneteket reszletesen! Az nem eleg ha elmondod a tanulsagot, mert az csak puszta informacio. Az ember erzelmi leny, azt raktarozza el, ami megerintette a lelket. Egy film is megadhatja azt a katarzis elmenyt, aminek a hatasara magaeva tudja tenni a tanulsagot, h a turelem rozsat terem. Majdnem mindegy h igaz tortenetet el at, filmet vagy konyvet, a lenyeg h ne csak tudja, hanem meg is elje a tanulsagot. Akkor sem egy csapasra fog megvaltozni, de latni fogod h kevesbe lesz kritikus, kevesebb duh lesz benne es lassan elkezd valtozni.
Talan meg az is mukodhet, hogyha jobban megismerkedik a lannyal. Ha megkedveli akkor nem fog ra haragudni es kenytelen lesz szembenezni sajat magaval es ankisebbrendusegi erzetevel. Ez a harag persze megint nem egyszeruen csak elillan, hanem egy erzelmi domping (siras, onvad, igazsag hangos kimondasa) kereteben tortenik meg.
Kivancsi leszek par honap, fel ev mulva mi lesz veletek. Mindenkeppen ird majd meg nekunk!
Ez egy totál egyoldalú beszámoló. Lehet, hogy az öcséd barátnője is egy hárpia, csak nem mutatja ki ennyire vagy te nem veszed észre.
Nő vagyok és én is voltam így. Sajnos kicsit szókimondóbb vagyok a kelleténél és volt, hogy egy másik nő érzékeltette, hogy kissé lenéz. Aztán persze belőlem is támadásként jöttek ki a dolgok. Lehet, hogy az öcséd barátnője tett egy olyan fél megjegyzést, amivel érzékeltette, hogy ő "előrébb tart" és a barátnődnek ez rosszul esett. Innentől kezdve az öcséd barátnője csinálhat bármit, az a szemében csak rossz lesz. A sok nőből a sértettség így jön ki . Az meg csak rátesz egy lapáttal, hogy még te is a "sógornőt" véded vele szembe. Pláne ilyen szavakkal, hogy a barátnőd "gyerekstátuszban" van, azért mert egyetemet végez. A sógornő bezzeg "előrébb tart", mert lombikokat mosogat egy laborban a műkörmeivel... (nem idetartozik, de roppant "komoly" munkahely lehet. Egy ismerősöm is laborban dolgozik, rég kivágták volna, ha műkarmokkal menne be.)
Egy három éves kapcsolatom ment tönkre hasonló hozzáállás miatt. A volt barátom mindig mást védett meg velem szemben és ez nagyon aláássa a kapcsolatot.
Nézd, valamilyen szinten ez természetes, nemcsak nőknél, de alapvetően emberi tulajdonság.
Nálunk a húgommal van hasonló szitu, ő "jó partit" csinált, 21 évesen esküvőre készül, és az a legnagyobb gondjuk, hogy hol vegyék meg a kertes családiházat. Én meg közben párommal 20 nm-en nyomorgok 27 évesen, nem tudunk megtakarítani, esélyünk sincs lakást venni, esküvőt szervezni.
Persze, hogy irigy vagyok rá. :) Ettől függetlenül örülök a boldogságának, mégiscsak a testvérem, és jó dolog, hogy bejött neki az élet.
De párom is ugyanígy irigy a saját tesójára, mert most vettek házat, nemrég született gyerek, megint csak azok, amiről mi még csak álmodozunk.
Ez a fajta irigység egy bizonyos fokig egészséges. Minden embernél. Viszont tudni kell kezelni, megérteni, hogy a másik nem lesz rosszabb ember nálad, attól függetlenül, hogy esetleg jobban tenyerén hordozta az élet.
Ezt kéne a barátnőddel is megértetni. Szerintem nem reménytelen a helyzet, csak sok beszélgetés kell hozzá. Azt kell kihangsúlyozni, hogy a saját tempótokban haladtok, ahogy nektek jó, és ne érdekelje, ki mit szól hozzá. Nem vagytok lemaradva.
Az egyetem befejezése nem lesz megoldás. Mert akkor is lesz más. Mert bezzeg az öcsédék már házasok, bezzeg ott már jön a baba, bezzeg ott munkát váltottak... akármi. A méricskélést kell megszüntetni. Magatokhoz mérjétek magatokat, ne máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!