Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kedves nők! Szerintetek mitől...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kedves nők! Szerintetek mitől lett a kedves, tündéri barátnőmből egy szemét d_g?

Figyelt kérdés

Tudom, szörnyű, hogy ezzel a kifejezéssel illetem azt, akit páromnak választottam, de bízom benne, hogy megértitek a helyzetemet! Magam is értetlenül állok a dolog előtt.

Sok helyen előfordul, hogy egy családban két nő nehezen fér meg egymás mellett, most nálunk is ez a helyzet, de csak a barátnőm az, aki utálkozik, a másik fél nem. Sosem hittem, hogy egyszer a saját barátnőmet fogom egy ilyen szerepben találni, de megtörtént! Ezért kérlek titeket, hogy adjatok tanácsot, hogyan kaphatnám vissza azt a nőt, akibe beleszerettem! Következzen a történetünk:

Jómagam 26 éves vagyok, a barátnőm 24. Bár már bőven a felnőttkort tapossa, de az egyetem miatt félig még "gyerekstátuszban van". Ezt senki fel nem rója neki, s mind jól tudjuk, hogy a várakozás idővel meghozza majd a gyümölcsét. Sajnos a diákéletbe sok dolog nem fér bele, amire vágyik egy felnőtt nő. Hozzáteszem, hogy senki el nem várta tőle, hogy diplomás legyen! Ő döntött így! Mindemellett látja az öcsém barátnőjét, aki jóval fiatalabb nála (21 éves!) és már dolgozó nőként bizonyos dolgokban "előrébb tart". Ebből fakadnak a következő ellentétek:

Az öcsém barátnője, mivel kereső ember és jó szakmája van, képes egy bizonyos összeget arra szánni, hogy jobban adjon magára. Pl. a körmei mindig gyönyörűen meg vannak csináltatva. Néha megjelenik egy-egy új cuccban, ami biztos nem olcsó, és amúgy az ízlése sem rossz. A barátnőm is igényes, jó ízlésű, kreatív lány de ő még ezeket nem engedheti meg magának. Odáig fajult az irigysége, hogy magunk között igen durva megjegyzéseket tesz az öcsém barátnőjére. Szerinte minden hivalkodó vagy fennhéjázó, amit azon a lányon lát. Továbbá rendszeresen megjegyzi azt is, hogy a lány "nem értelmiségi", valahogy ebbe nagyon kapaszkodik, ami szintén idegesítő számomra. (pedig én is diplomás vagyok!) Az is bánthatja a barátnőmet, hogy ez a lány a jó szakmájával nagyjából annyit keres, amennyit ő fog a kevésbé keresett diplomájával, és ezen a ponton már tényleg csak az "értelmiségi" szón tud rugózni. Eleinte fel sem vettem ezeket, de a sokadiknál már nagyon bosszantóvá vált! Nekem esik rosszul, amikor egy családi összejövetelen az öcsém barátnője éppen másfelé fordul és a barátnőm pofákat vág nekem! Komolyan mi ez már??? Egy értelmes nővel jöttem össze, aki most úgy viselkedik, mint egy idióta kamaszlány! A java még csak most jön! Az öcsém bejelentette, hogy a barátnőjével eljegyzik egymást. A barátnőmnél ez nagyon kiverte a biztosítékot és még jobban kezdett köpködni rá, ami viszont nálam ment túl a határon. (persze soha nem a lány szemébe mondja a durva dolgokat, mindig csak nekem!) Azzal jött, hogy még fiatalok és "h_lyék!" hogy ebbe belevágnak mert még "éretlenek hozzá!" és a lány biztosan egy "r_banc." Értitek, házasodni készül, de egy r_banc.... éljen a logika!!! Mellesleg a szüleink is ennyi idősek voltak amikor én megszülettem.... oké hogy az más világ volt, de ha nekik ment, az öcséméknek miért ne menne?

Szóval egyszer leültettem a szívem hölgyét, és fölvilágosítottam, hogy a szóban forgó leányzó nem sokára a sógornőm lesz, tehát a családom tagja és többet egy rossz szót meg ne halljak róla. El tudjátok képzelni mit kaptam a fejemhez? Hogy én biztosan azzal a lánnyal fogom megcsalni.............. Soha nem tenném! Ha nem szeretném a barátnőmet, nem tartanék ki mellette így is, hogy ennyire kifordult önmagából. Egy év van neki vissza az egyetemből amúgy... már számolom vissza a napokat!

2017. nov. 10. 20:22
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Mindazt, amit itt leírtam, neki direkt nem szoktam mondani. Azért írtam le, hogy árnyaljam a képet és ne higgyétek, hogy oka van bántani a lányt. Nem hittem, hogy félreértéshez vezet majd, de ha ti is félreértitek, akkor talán tényleg félreérthető vagyok. Sz_r érzés, hogy ennyire féltékeny és azzal vádol, hogy megcsalnám az ÖCSÉM barátnőjével! Nem tudok többet a lányról, mint ő! Magyarán csak azt, amit szemmel látunk, meg az alap "névjegy" infókat. Név, kor, foglalkozás.
2017. nov. 10. 20:53
 12/31 anonim ***** válasza:
87%
Simán lehet oka bántani azt a lányt, nem tudunk semmit róla, a te beszámolód nem ér így önmagában semmit.
2017. nov. 10. 20:55
 13/31 A kérdező kommentje:
Ha ennyire érdekel néhányakat: A lány laboráns! 21 éves, majdnem pályakezdő és nem keresi magát agyon, csak keres, és ez már összegben nagy szó a diákélethez képest. A kedvesem tanár lesz. És SAJNOS! hogy kb ugyanannyit fog keresni, ha végez! Hát itt tartunk! Na de a kérdés nem az ország helyzetéről szólt.
2017. nov. 10. 20:56
 14/31 A kérdező kommentje:
Nem értem, mi oka lehetne bántani. Nagyjából havi egyszer látja, akkor is nagycsaládi körben az öcsém oldalán. A beszélgetés közöttük szinte nulla. Kimerül a köszönésben, meg az "add ide a sót, kérlek" típusú mondatokban.
2017. nov. 10. 21:00
 15/31 anonim ***** válasza:
68%

Én valamilyen szinten megértem őt. Biztosan nem utálja a leendő sógornődet, sem az öcsédet, de hidd el, neked is rosszul esne, ha látnád, hogy valaki ennyivel előrébb van nálad. Ráadásul kevesebb befektetéssel.

Akkor is más lenne a helyzet, ha az öcséd barátnője idősebb lenne a tiédnél (legalább 25, de inkább 30 éves) több diplomával.

Én magamból indulok ki: nagyon is piacképes diplomát fogok szerezni, amivel valószínűleg jól fogok keresni - mégis sokszor volt már, hogy elfogott az irigység, amikor volt osztálytársaimat, iskolatársaimat láttam meg dolgozóként, esetleg már terhesen/kisgyerekkel. Igen, annak ellenére kapott el az irigység, hogy dolgoznak ugyan, de egyáltalán nem keresnek jól.

Szóval talán nem is a pénzére féltékeny a csajnak, hanem úgy az egész státuszára.

22/N

2017. nov. 10. 21:06
 16/31 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem le kellene ülnöd vele, és nem csak annyit mondani neki, hogy "egy rossz szót se halljak", hanem elmondani neki azt, amit itt leírtál.
2017. nov. 10. 21:10
 17/31 anonim ***** válasza:
5%
Mindig ilyen volt, csak színészkedett, hogy költs rá többet.
2017. nov. 10. 21:11
 18/31 A kérdező kommentje:
Valahogy értem is meg is, vagy inkább csak nem fogadom el. Tudja, hogy mindezt ő is megfogja kapni idővel, plusz abban dolgozhat majd, amit szeret. Sokszor beszélgetünk a jövőbeli terveinkről. Beszéltünk arról is, hogy mindketten házasságot, gyerekeket szeretnénk és ezt egymással képzeljük el. Szeretem őt, tisztelem a hivatását, tudja, hogy nekem ő kell. Tudjátok az a felfoghatatlan számomra, hogy miért nem elég, hogy Nekem ő az első? Miért kell a világ összes nőjénél jobbnak lenni ahhoz, hogy elfogadja önmagát?
2017. nov. 10. 21:13
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Lehet csak egyszerűen nem szimpatikus neki a sógornő. Vagy azt hiszi,jobb nőnek tartod őt.
2017. nov. 10. 21:16
 20/31 anonim ***** válasza:
90%

A féltékenység, irigység szerintem minden emberben ott van valamilyen szinten. Kiben jobban, kiben kevésbé.

Ülj le vele és mondd el neki szépen, észérvekkel, hogy amit csinál, az nem jó és te nem így ismerted meg. Te egy kedves lánnyal jöttél össze, nem pedig olyannal, aki szinte vadidegeneket szól le félig ismeretlenül.

Mondd el neki, hogy valamilyen szinten normális az, amit érez. De ő egy másik utat választott, ő egy picit később fog eljutni oda, ahol most a lány áll. És ez nem azért van, mert az a lány jobb nála, hanem egyszerűen más pályát, más életcélt választottak. Az pedig nem a lány hibája, hogy az ő szakmáját jobban megfizetik, mint a barátnődét. Nekem is sokszor rosszul esik, hogy sokszor annyi tanulással, jóval több munkával, stresszel, felelősséggel ehhez mérten nevetséges összeget keresek, de ez nem azoknak az embereknek a hibája, akik könnyebb munkával vagy rövidebb munkaidővel a többszörösét kapják. Az embernek van választása, ő egy hivatás mellett döntött, amivel bár nehéz megszednie magát az embernek, de csodálatos dolog, hasznos a társadalom számára és büszke vagy rá emiatt.

2017. nov. 10. 21:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!