Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Valóban annyira rossz lenne a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban annyira rossz lenne a gondolkodásom? Bővebben lent!

Figyelt kérdés
Az én elképzelésem szerint az lenne az ideális, ha úgy vállalnánk gyereket a párommal, hogy előbb megalapozunk mindent. Számomra az első lépés egy normális lakás lenne, amiben meg van mindennek a helye, igényes és tiszta és nem akkor kell darabokra szedni, amikor már bent van a pici baba. Aztán a második lenne egy autó, amire azért lenne szükség, ha bárkinek gondja/baja lenne, akkor ne kelljen buszra szállni, vagy taxizni, hanem ott lenne kéznél az autó. Természetesen kényelmi célt is szolgálna. A párom a gyereket sürgeti, de én addig nem szeretnék, amíg meg nem alapozok mindent. Mind a ketten rossz körülményke között nőttünk fel, nekem még saját szobám sem volt! Pont ezért szeretném a gyerekemnek a lehető legjobbat adni mindenből. Ő is hasonlóan rossz körülményekből jött, de ennek ellenére járná tovább ugyanazt az utat. Én szeretném azt megadni a gyerekemnek, amit én nem kaphattam meg, amikor gyerek voltam.
2017. aug. 7. 14:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
12%
Te gondolod jól, ne engedj a sürgetésnek.
2017. aug. 7. 15:17
 12/21 anonim ***** válasza:
Talán jó a gondolkodásod, legfeljebb akkor lehet gond, ha túl sokáig tart mindezt megteremteni...
2017. aug. 7. 15:29
 13/21 anonim ***** válasza:
Smmink nem volt csak nekem egy autóm. Anyáméknál laktunk 1szobába. Jött az első, persze közben gyüjtögettünk. Jött a második. Az első 3 a második 2 éves volt mikor sajátba költöztünk. Ha nincsenek akkor szerintem még mindíg anyáméknál lakunk kettecskén...
2017. aug. 7. 15:49
 14/21 A kérdező kommentje:
A megvalósítás max 1-2 év lenne, lakás már kész van, már csak autóra lenne szükség. És szerintem 30 évesen nem vagyunk elkésve. Nincs szülői segítség, így magunknak kell minden megteremteni!
2017. aug. 7. 15:54
 15/21 anonim ***** válasza:
Korrekt, nekünk egyedül a saját lakás nincs meg, de hitelt nem akarunk felvenni, így marad az albi.
2017. aug. 7. 16:02
 16/21 anonim ***** válasza:
Lenyegeben a gondolkodas jo! Nyilvan az ember nem akar rossz korulmenyeket a gyerekenek. Viszont szamitasba kell venni azt is,hogy erre van-e lehetosegetek? Gyujtogettek-e,vagy vannak folosleges kiadasok amik miatt nem tudtok felre tenni. Mert ha huzzatok sokaig a dolgot,mert minden mas elsobbrendu,az nem a legjobb megoldas,mert valoszinuleg akkor sosem lesznek ezek eloteremtve! Viszont ha tenylegesen elkezdtek gyujtogetni,tenyleg azt tartjatok fontosnak,hogy haz es auto mindenkepp meglegyen lehetoleg rovid hataridon belul,akkor normalis a felfogas! Ezt csak azert irtam,mert vannak akik csak halogatjak,hogy majd ha lakas/haz lesz,de kozben semmit nem hajlandoak tenni erte es csak huzzak a dolgot... ha tenyleg igy gondolod,akkor gyujtogessetek,tegyetek meg mindent azert,hogy ez ne csak szoveg legyen,hanem valtsatok is valora
2017. aug. 7. 16:44
 17/21 anonim ***** válasza:

A számításodból egyedül a biológiát hagytad ki.

Fiataloknál is minden ötödik pár meddő, ti elmúltatok harminc évesek, ez a szám minden évvel csak hatványozódik.

És ha nem lesz még kocsi három évig, akkor mi lesz? A lakás - mint legszükségesebb - már megvan, ahogy írod. Minden más luxus, ha van annyi kereset, hogy eltartsátok magatokat.

Tegyük fel, hogy jövőre meglesz az autó. De a gyerek nem jön azonnal, ahogy ágyba ugrotok, nagyon könnyen derülhet ki bármilyen probléma bármelyikőtöknél, 30+ként pláne. Ne adja az ég, mert kívánom, hogy boldogok legyetek, de akkor mi lesz? Mi lesz akkor, ha egy-két évig kivizsgálásra jársz, időpontok, lombik, nem sikerül, és már közelebb leszel a 40-hez?

Kell az egzisztencia, de ha idős szülei vannak a gyereknek, az sem jó. Egészségügyi okokból is rengeteg kockázat, aztán az is esélyes, hogy az unokákat már nem látod, ha a leendő gyerek is ennyit vár...

Alapvetően jó a gondolkodásod, a semmire nem érdemes babázni, de olyan sosem lesz, hogy tökéletes időpont. Most kocsi kell, jövőre felújítás, aztán új állás a jobb pénzért, aztán tegyünk még félre, hogy jusson mindenre... valami mindig kell. Meg kell határozni azt a minimumot, amivel mindketten ki tudtok egyezni. Kompromisszum kell, ebben is. A párod sem ostoba, de te sem gondolkodsz rosszul.

Nekem pl. a kellő méretű lakás lenne a minimum szükséglet. Párodnak ennél kevesebb, neked jóval több. Keressétek meg a középutat!

2017. aug. 8. 17:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok pontosan? Nagyon nem mindegy, főleg a nő szempontjából. Nem tudom te melyik vagy. Én sem vagyok a híve annak, hogy a nagy semmire szüljünk, mi is előbb lakást szeretnénk, autónk már van, viszont kalkuláljátok bele, hogy évekbe is telhet mire jön a baba.
2017. aug. 8. 20:14
 19/21 A kérdező kommentje:
Én 30 éves vagyok a barátnőm pedig 25 éves. Szerintem, ha problémás a baba vállalás, egészségügyi okokból, akkor 1-2 év nem oszt nem szoroz olyan nagy mértékben. Ha nagyon nehezen jön össze a baba, akkor ilyen kis időt nem tartok olyan lényegesnek. Én most úgy látom, hogy 1 év és mindenünk meglesz. Lakás rendben van, új minden a padlótól a bútorig. Egyedül az autó van vissza, ami valóban luxus, de a könnyebb közlekedés miatt, főleg ha van már baba én szükségesnek látom. Rengeteg ismerősömnél jött a baba váratlanul és hirtelen. Aztán jött a kapkodás, hogy nincs semmijük sem, se pénz, se lakás, de még a babának is alig tudnak dolgokat megadni. Én ilyeneket kerülni szeretnék. Nem szeretnék mindennap magyarázkodni a gyereknek, hogy erre vagy arra most épp miért nincs pénz, vagy neki miért nem jut az, ami a többi korabeli gyereknek megadatott. Ezen vagyok, hogy mindent megteremtsek a picinek és a páromnak is!
2017. aug. 9. 09:47
 20/21 anonim ***** válasza:
12%
Az elképzelés jó. Közös célt megjelölni, és kitartani mellette - de ne minden áron! Tökéletes életet akarunk magunknak, az utódainknak. Elvárásaink vannak, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodunk. Nem szabad beleesni sem abba a hibába, hogy hajszolsz-hajszolsz mindent, és mindig többre-jobbra vágysz, majd arra kelsz, hogy elmúltál pl. 40 éves. Tökéletes körülmények szinte soha nem lesznek. Legyen elégedettség, kitartás-összetartás a kapcsolatban. Szerintem gyermekvállalás mellett is lehet egzisztenciát építeni. Hallottam olyan lányról, aki most kb 28 éves. Tervezte az életét percről-percre. Mit akar megvalósítani. Mi legyen meg ahhoz, hogy ő gyermeket vállaljon a párjával. Lakás kellemes körülmények között kipipálva, fiúnak-lánynak saját autó kipipálva, jólét (bár kinek mi az?) kipipálva, mégsem vállalták még be. Azért, mert még mindig nem elég jók a körülmények...a fiú szeretne, a lány még agyal...a semmin! A barátnőddel ülj le beszélgetni a témáról. Ne sürgessen semmit, mert attól te nem fogsz gyorsabban jó körülményeket teremteni. Minden jót!
2017. aug. 9. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!