Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha összeköltözünk, jogos a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha összeköltözünk, jogos a felezgetés ilyen esetben?

Figyelt kérdés
A párommal két éve járunk, ő 31, én 21 vagyok. Lakást bérel, és mondta, hogy költözzünk össze. Mondta hogy a lakbért és a rezsit meg a kaját felezve kényelmesen meg tudjuk oldani. Így már elment a kedvem, ez nekem nagyon sok kiadás, amit nyáron ha dolgozok még megoldok, de egyetem mellett nem. Nem tartatnám el magam, de a párom nagyon jól keres, legalább arányosabban gondolkodhatott volna. Vagy ha ennyit jelentek, szakítanom kéne? Alapból figyelmes, de ez nagyon rosszul esik, hogy így kicentizne.Holott főznék is szívesen mindrn nap például. És megcsinálnék minden házimunkát. De ez aránytalan.

2017. júl. 10. 20:21
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Ezt a kérdést meg kell beszélned a pároddal még az összeköltözés előtt. Te is írtad, hogy nem várod el a barátodtól, hogy eltartson. Ez jó hozzáállás. Sajnos, az élet erről szól, hogy a megélhetésnek költségei vannak: kaja, vegyszerek, rezsi. Ha kollégiumban laksz, a kollégiumnak is van díja. A párod elvárása jogos, hogy hozzájárulj a megélhetési költségekhez. Neked a fele-fele sok, mivel még nem dolgozol. Javaslom, ezt feltétlenül mond meg a párodnak, hogy te a felét még nem tudod vállalni. Beszéljétek meg, mennyit vállalni. Mondjuk, rezsiköltségbe beszállsz annyival, mint amennyit a kollégiumban fizetnél. Kaja, vegyszerek meg mehetne fele-fele alapon. Ha ez nektek nagyon megterhelő, és nem tudtok megegyezni a megélhetési költségek elosztásában, inkább még ne költözzetek össze, maradjatok az együttjárásnál.

Az összes házimunkát ne vállald magadra. A házimunka a párod feladata is, az a helyes, ha ő is kiveszi belőle a maga részét. Nem a cselédje vagy, hanem a barátnője.

2017. júl. 12. 10:43
 32/41 anonim ***** válasza:
59%
Hát nem tudom, lehet, hogy mi csináltuk rosszul, de amikor 19 éves koromban összeköltöztem a 28 éves barátommal alap volt, hogy KÖZÖSen élünk, KÖZÖS kasszán. Így van már 4 éve.
2017. júl. 12. 22:57
 33/41 anonim ***** válasza:
47%

Jogos, ha ő így érzi jónak.

Nálatok nincs itt az ideje az összeköltözésnek. Te nem tudod finanszírozni a külön kasszát, ami annak felel meg, hogy minden költséget feleztek (ha az egyik többet eszik mint a másik akkor azt arányosan). Ha a párodnak meg sem fordult a fejében a közös kassza, akkor nyilván nem akarja. Ő így gondolkodik, és ez jogos a részéről. Kérni a közös kasszát, hogy te jobban járj már nem jogos. Ha felajánlotta volna, akkor rendben, de így nem. Látszik a leírásból, hogy nem akarja semmilyen formában, hogy ő tartson el, és nyilván azt sem, hogy te anyagilag akármennyire is jobban jöjj ki, mint amennyit te megkeresel. Ezt neked el kell fogadni, vagy ha nem értesz egyet ezzel a nézettel, és a közös kasszában hiszel, akkor meg kell beszélni, bár ez már olyan dolog, hogy ha ilyesmi magától nem jut eszébe, külön mondani nem jó ötlet. Vagy pedig nem vagytok egymáshoz valók.

Számomra pl furcsa ez a filléreskedés, amikor elvileg nem lakótársak lesztek akik összecuccolnak, hanem egy pár vagytok akik közös életet kezdenek.

Nálunk egyértelmű volt a közös kassza már összeköltözéskor, rögtön ezzel nyitott a férjem (akkor még vőlegényem), hogy közös élet közös kassza, és bevallom jól esett, hogy így gondolkodik. Pedig többet keresett nálam. Elég sokáig majdnem a dupláját az én keresetemnek, egy ideje pedig 30 ezer ft-al többet. Minden bevételt közösnek tekintünk, mert egy pár vagyunk közös élettel, közös teherviseléssel, és a házimunkát is közösen végezzük. Egyedül is meglennénk mindketten a saját fizetésünkből, de nekünk a közös kassza a természetes.

Ha nem tudod eltartani magad összeköltözés esetén külön kasszával, nem szabadna összeköltözni. Az meg végképp nincs rendben, hogy házicselédet csinálj magadból, mert idővel már ha rendes munkád lesz, akkor is el fogja várni tőled, és lusta disznó lesz bármit is csinálni otthon, mert hozzászokott. Rengeteg nő jár így. Inkább várjátok meg amíg lesz normális munkád és rendszeres fizetésed. Jobban jársz, ha semmilyen formában nem függsz a párodtól anyagilag.

2017. júl. 13. 02:15
 34/41 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem várom el, hogy eltartsanak, pont azért írtam le mindkét verziót.

De a körülöttem lévő párkapcsolatokban a rezsit felezik. Engem nem az zavar, hogy én ugyanott vagyok kapcsolat után, mint előtte, hanem az, hogy a másik meg nyerészkedett, pluszban van, mert neki az idő alatt semmit nem kellett fizetnie. Pont az, hogy én tartottam el addig, mint őt az anyja régen.

2017. júl. 13. 06:44
 35/41 anonim ***** válasza:
50%

Tehát kedves kérdező azt várnád el hogy mivel jól keres ezért ő fizessen mindent ergó tartson el?

Hol vannak ilyenkor a feminista nők hogy verjék a mellük az egyenlőségről?

Az egyenlőséget nem azt jelenti hogy amikor a te érdeked úgy kívánja akkor kettős mérce van amikor a másik félé akkor meg egyenlőség.

Nem csak az előnyét kell élvezni az egyenlőségnek hanem a kötelezettségeit is vállalni kell.

2017. júl. 13. 14:58
 36/41 anonim ***** válasza:
22%

#35, hol olvasod, hogy nem vállalna szívesen magas fizetést, mint a pasija? Aki egy szarrágó, mert pénzt kérne tőle a szállásért, amire csak azért volna szüksége, hogy együtt legyenek.

Az nem nagyon való egy párkapcsolatba, annyi erővel én is odaköltözhetnék a pacákhoz, nem mindegy kin spórol?

2017. júl. 13. 15:39
 37/41 anonim ***** válasza:
48%

"#35, hol olvasod, hogy nem vállalna szívesen magas fizetést, mint a pasija?"

Ez, azért a vicc kategória. Nyilván mindenki szeretne magas fizetést, de az emberek jelentős része SEMMIT nem tesz érte.

2017. júl. 13. 15:58
 38/41 anonim ***** válasza:
0%

#37, nem tudom (te sem), hogy az emberek többsége mit tesz meg, miért.

A Kérdező egyetemre jár. Az egy elég jó lépés ebbe az irányba - szóval nem kellene fikázni.

Csak nem áll módjában mindent felezni.

Tapintatlan, és kicsinyes a pasija, ez van.

2017. júl. 13. 18:52
 39/41 anonim ***** válasza:

Nem értem a párodat. Ő nagyon jól keres, tudja azt, hogy neked a tanulás miatt nem iogazán van jövedelmet, és akkor ilyesmivel áll elő?

Bár valamit nagyon nem értek: "Mondta hogy a lakbért és a rezsit meg a kaját felezve kényelmesen meg tudjuk oldani."

MOst ha jól keres, akkro egyedül is kényelmesen meg tudja oldani a lakhatását. Lehet, mégsem keres annyit, mint gondolod?

Mindenesetre én biztos nem költöznék.

A házimunkát elvállanod sem jó ötlet. Megszokja, és ha dolgozni kezdesz majd, nehezen testálod rá vissza a felét.

2017. júl. 14. 01:40
 40/41 anonim ***** válasza:

"A házimunkát elvállanod sem jó ötlet. "

Tehát se pénz, se házimunka. Akkor pontosan mivel szállna be a "közös" életbe? :-)

2017. júl. 14. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!