Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha összeköltözünk, jogos a felezgetés ilyen esetben?
Azért mert valaki többet keres, nem elvárható, hogy fizessen is többet.
Ha felajánlja, tök jó, de ezt elvárni pofátlanság.
Mi is felezünk a párommal, kaját kivéve, hiszen ő sokkal többet eszik, mint én.
Ha én elköltözök, és az egész fizetésem rámegy a lakhatásra, akkor ezt el kell fogadnom, ahogy egy minimálbéresnek is minden pénze elmegy a hónapban, mert ennyibe kerül megélni.
Ha ő többet keres, és marad neki, az az ő dolga.
Nekem kell eldöntenem, h ki akarok/tudok-e adni ennyi pénzt havonta, elköltöm-e minden pénzem, vagy megmaradok a jelenlegi helyemen és még gyűjtögetek.
1-es:
hajlandó dugni a csajjal - de a csaj is eldöntheti, hajlandó-e dugni vele.
Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják filléreskedés kifizettetni a párjának a lakbér felét, hiszen így is úgy is fizetnie kéne.
Nekem pl. lakótársam volt, aki az egyik szobában lakott, én meg a másikban. Amikor jelezte, hogy elköltözik, akkor jött szóba az, hogy a párom idecuccolna. Nyilván kettesben szerettünk volna lakni, ugyanakkor elég vacak helyzetben lennék, ha nem csak a lakbér és rezsi felét kéne kifizetnem, hanem a teljeset. Számomra egyértelmű volt, hogyha ideköltözik, akkor vállalja a költségek felét. Én vagyok a nő teszem hozzá, de ezt fordított helyzetben is így gondolnám.
Megjegyzem ezen az alapon a rezsi nagyrésze sem változik a másik fél odaköltözésével. A közös költéség fix, fűteni kell, az átalányok, átalányok maradnak, netet-tv-t a legtöbben úgy is fizetnek... Miért is kéne megosztani a költségeket?
Nem tartom fairnek. Ha valaki 150 ezret keres, a másik meg 450-et, akkor is lehet törekedni arra, hogy viszonylag jó árú lakást béreljen a páros, ami mellett jut is marad is... Egyedül is meg kell állni a világban, én nem szívesen támaszkodom a páromra. Az összeköltözés fázisa még nem ez a pillanat. Ennek ellenére azt mondom, hogy beszélgetni kell!
Azért nem jön szóba a közös kassza, mert rövid távon a kérdező a közös kasszába 0-hoz közeli összeget tudna tenni, a kapcsolat meg ahhoz szerintem még friss, hogy rögtön közös kasszára álljanak, nem abban az élet szakaszban vannak. Ez még csak egy ösdzeköltözés, nem házasság, nem élettársi kapcsolat. Főleg, hogy rengeteg kapcsolat nem éli túl a munkába állás, összeköltözés részt.
Egyébként ha a lakás nem extrém drága (valami menő lakópark pl), akkor sajnos kérdrző az összeköltözésnek ára van. Persze ha nagyon drága akkor jelezheted a párosnak, hogy keressetek olcsóbbat, vagy maradhatsz a mama hotelban. Viszont a 3x-os keresetre hivatkozást nem értem. Ha a párod szociális munkás lenne az ottani vacak fizetésekkel, akkor ugyanúgy elmenne a pènzed az össze költözésre, ugyanúgy nem tudnál spórolni. Akkor gondolom nem zavarna, hiszen ő sem. Pedig s jobban kereső így is többet fog költeni a kapcsolatra, mert ha neked mindened elmegy a lakásra, akkor hidd el, ő fogja fizetni a cégén a szórakozást, a váratlan kiadásokat, etc.
Egyébként a vita teoretikus, ha hivatalosan nem is költözöl oda, akkor is nagyrészt ott élsz gondolom már most is, mert úgy kényelmes, hogy ne menj haza minden este. Egy idő után neked lesz ciki, ha keresni fogsz, hogy nem járulsz hozzá.
Akkor legyen az egyik havi egy milla, a másik százezer. Csak hogy érezhető legyen a különbség.
(És nem tervezek senkivel soha összeköltözni, örököltem sokat és van saját lakásom.)
Elméletileg ha keresek havi 100 ezret és ideköltözik hozzám egy férfi, aki havi egymillát, akkor én fizetek mindent, mert egyedül is azt csinálom? És ő? Ő azért, hogy bebizonyítsa, hogy egyedül is megy neki, tartson fenn egy üres lakást?
Tehát ha együtt vagyunk pár évig, majd szakítunk, én anyagilag ott vagyok, mintha egyedül lettem volna, sőt, ő meg mintha a szülei eltartották volna?
És ez fordítva sem fér az eszembe. Ha én lennék a havi millás, ragaszkodnék, hogy arányosan fizessünk. Havi 800-at akkor is félre tudnék tenni, csóri meg alig 8 ezret.
Még kölyökkoromban is mindig tudtam, hogy melyik barátaimnak ment nehezen, és meghívtam őket moziba vagy egy kólára. Most is tudom, melyik barátaim nem engedhetik meg maguknak a 600+ forintos kávékat.
Á, lehet, hogy csak egy hatalmas lúzer vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!