Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mai világban létezik -e olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mai világban létezik -e olyan hogy házastársi kötelezettség, és ha igen ki mit ért ez alatt?

Figyelt kérdés

2017. jún. 15. 09:04
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Attól függ milyen szerepet hogyan beszélték meg a párok.

Lehet a férfi főz mos és háztart, míg az asszony hozza a pénzt. Láttam már ilyent.

De a legutolsó mentsvár egy kapcsolatban gyakran még az hogy van szex, tehát megértem amikor a nő a szexmegvonás büntetését alkalmazza a férfin, az eléggé otromba eszköz.

Nem ad esélyt hogy a súrlódásokat bensőséges módon oldják meg.

Miért süt és főz éjfélig, miért nem bújik oda a férjecskéjéhez, és mennek el másnap egy vendéglőbe egy jót kajálni?

Egy férfinek ha nincs szex az olyan mintha nem adnál kaját a családodnak.

Máshogy van bekötve, ezzel azt közlöd vele, hogy nem veszed férfiszámba hogy teljesítse a testi parancsát.

Ami a nőnek a gyereknevelés beprogramozottsága.

Tudomásul kell venni hogy fontosabb számára mint a férfi.

Nem önzőség hanem ilyen az anyatermészet.

Ezért is szokásjog a gyereket a nőnél elhelyezni.

Bár nagyban bírója vagy a bíró neme válogatja a döntést.

Ezt az automatizmust rossznak tartom, mert egyáltalán nem biztos hogy jobb szülője lesz a gyereknek az anya. Persze sokszor az.

2017. jún. 16. 11:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Melyik az a tárgy, ami a leghatásosabban elveszi a nők testi vágyát? Az esküvői torta. - mondja a vicc, és nálunk ez telibe talált. kb 40 éve vagyok házas, a feleségem okos és aktív, de hogy ezt meg lehessen vele értelmesen beszélni, az kizárt.
2017. jún. 16. 11:11
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Miért süt és főz éjfélig, miért nem bújik oda a férjecskéjéhez, és mennek el másnap egy vendéglőbe egy jót kajálni? " Erre legtöbbször egyetlen válasz van. Nem jókedvéből, hanem mert egyedül ő viszi a háztartást. És lehet hogy a férjnek lenne kedve nyolc óra munka után szexelni, de nőnek nem mikor nyolc óra munka után főz-mos takarít, ügyeket intézz. és éjfélkor végez- Örül ha beeshet az ágyba aludni.

Ha az urak keveslik a szexet, vegyenek le némi terhet a nők válláról. Akkor majd lesz energiája az asszonynak a szexre is. Sőt, ha heti egy két alkalommal szabad délutánt szereznek neki, akkor lehet hogy edzeni, fodrászhoz jutni is lesz ideje, és boldogan veszi majd tudomásul ha a férje nem a húsz évesek, hanem az ő hátsóján felejti rajta a szemét.

2017. jún. 17. 12:02
 14/18 anonim válasza:
52%

Ez nem ilyen egyszerű, hogy ha levesszük a nő hátáról a terheket akkor majd lesz energiája szexelni. Persze lehet hogy lesz, de az is lehet hogy mással. Mert lehet hogy te megszűnsz férfi lenni pont azért mert atveszed a női szerepet. Ugyhogy csak ésszel! Segíteni persze illik mert az nagyon igaz hogy egy csaladdal a nők sokkal több munkát vállalnak fel amit a férfiak hajlamosak alulbecsülni. De azt meg a nők hajlamosak alulbecsülni hogy a férfiak a nagyobb felelősséget vállalják fel a csalad fenntartásáért. Nehéz megtalalni az egyensúlyt a ffi és női szerepek között a mai világban amikor a nők emancipáltak, karriert építenek es sokszor jobban is megy nekik mint az apukáknak. Aztán ha borul az egyensúly jön a szexhiány és a kiútkeresés. Az első házasságom is így ment tönkre. Hiába segitettem otthon sokat és adtam szabadidőt a feleségemnek nem lett jobb a házaséletünk, lejtőre kerültünk aztán már elveszett a motiváció is, hiába vannak gyerekek. A második feleségemmel is kezdtem belecsúszni ebbe a gödörbe de már felismertem a jeleket és most tényleg mindent meg akarok tenni azért hogy megoldjam a problémát. Ez ott kezdődik hogy ne a másikban keresd a hibát és ne őt akard megváltoztatni! Figyelj oda rá akkor is amikor látszólag hisztizik, maradj nyugodt ne menj bele értelmetlen veszekedésbe. Ha nem tudsz nyugodt maradni hagyd ott menj el (de ne a kocsmába) és akkor probald újra ha lehiggadtatok. Mérd fel az igényeit és probáld megadni neki azt ami méltányolható, de beszeld meg vele hogy mit tartasz annak es mit nem. Közben sose felejsd el éreztetni vele hogy ő a legfontosabb a számodra és a legcsodálatosabb nő a földkerekségen. Hülyén hangzik de hat. Ugy mint ha a ffninak a farkát dícsérik. Beszéltesd és hallgasd meg figyelmesen. Ne vágj közbe hogy nincs igaza, mert amit mond azt érzi és amit érez az az övé akár igaz akár nem és nem lehet megcáfolni vagy meggyőzni csak átfordítani szép lassan türelmesen melósan. Engedd neki hogy kieressze a vélt vagy valós sérelmeit és ne a házastársi kötelességeit kérd rajta számon, mert abban úgysem lesz örömöd (már ha többet vársz mint tőle mint egy ürítéstől).

Szóval ha helyre akarod állítani a házaséletedet akkor készülj fel hogy qrva sok meló és ideg kell hozzá. Ha egyedül nem megy kérj tanácsot szakembertől. A házasság nem sétagalopp. Fel is adhatod és újrakezdheted mással de ha magadon nem változtatsz akkor újra ott leszel a gödörben öt évvel idősebben. Magadon változtatni a legnehezebb a világon úgyhogy kötsd föl a gatyád!

2017. jún. 20. 09:44
 15/18 A kérdező kommentje:

De akkor miért van az hogy valakinek olyan könnyen megy és szemmel láthatóan semmilyen erőfeszítést nem tesz hogy megtartsa élete párját?

Amiket írtál egy kapcsolat minősége is meghatározza, nagyon sokan inkább alább adnak csak hogy legyen valaki.

Aztán meg láttam olyan kapcsolatot ahol nem tepertek mégis tök elégedett volt a nőci, eszében sem volt elmenni. Szóval személyiségfüggő is, tehát hogy milyen partnered van és mit vár el. Hogyan nevelték, milyen ambiciói vannak.

2017. jún. 20. 10:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Nincs olyan párkapcsolat, amiben nem kell tenned semmit és működik. Egy házasságban annyi a kötelezettséged, hogy a párod boldoggá tedd. (Akarattal nem a kielégítés szót használtam, hogy ne csak a szex jusson mindenkinek az eszébe, mert mindenki más tesz boldoggá.) Mivel manapság szerelemből házasodnak az emberek ez nem is igazán kötelezettség, mert ezt a magyar inkább negatív értelemben használja, hanem közös szándék, valami ami mindkettőtöknek örömet okoz vagy azért mert Te vágysz rá, vagy mert mindketten, vagy mert csak a párod, de szereted és ezért boldognak akarod látni, tehát téged is boldoggá tesz.

Mifelénk leginkább a szexet szokták házastársi kötelezettségnek mondani, na de milyen gyakran kellene akkor már? Mikor mondhatod, hogy ejj de jó férj/feleség vagyok, eleget tettem a kötelezettségemnek.

Szerintem akkor vagy jó házastárs és tettél eleget a "kötelezettségeidnek", ha a párod és a párkapcsolatod boldog és kiegyensúlyozott, néha vannak viták, de kinél nincs? Ameddig kívánjátok egymást és örömötöket lelitek egymásban (többedik felet csak egymás engedélyével illik bevenni). Ameddig egy embert alkottok, vannak közös célok, tervek, vágyak.

Például nőként igenis néha, ha neked most nincs kedved szeretkezni, de a párod már napok óta letépné a bugyidat, meglepheted valami már erotikus kényeztetéssel. Férfiként meg illik észrevenni ha a feleségednek jó ideje nem okoz örömet az együttlét, valószínűleg nem véletlenül, beszéljetek róla, próbáljatok új dolgokat, így elkerülhető a sok "jajj most ne, fáj a fejem". Amit a 8 óra után elfárad a nő, de még mos-főz-takarít egyedül otthon, elnézést kérek mindenkitől, de az a nő hülye, aki ezt szó nélkül tűri, ha mindketten dolgoztok, akkor mindketten vegyetek részt egyenlően a házimunkában. Mit csinál a kedves párod amíg te este 6 és 10-11-12 között még a konyhában robotolsz? Meg szoktad kérni hogy segítsen? Ha megkérdezi hogy segíthet-e el szoktad utasítani?

2017. jún. 20. 11:26
 17/18 anonim ***** válasza:

!!!!!!"Ne vágj közbe hogy nincs igaza, mert amit mond azt érzi és amit érez az az övé akár igaz akár nem és nem lehet megcáfolni vagy meggyőzni"!!!!!!

NA EZT A MONDATOT QRVÁRA JEGYEZZE MEG MINDENKI !!!!

Igazából a szemhéjunk belső felére kellene tetoválni pár hónapos korunkban.

Erre férfinak és nőnek egyaránt oda kell figyelni, ugyanis egy probléma/vita rendszerint azon a ponton fordul veszekedésbe, amikor az egyik fél megkérdőjelezi/hazudtolja a másik tapasztalatait a valóságról. Ezzel kb azt mondjuk a partnerünknek, hogy "nincs igazad, mert amire panaszkodsz, nem történt meg, őrült vagy". Könnyű ebbe belecsúszni, mert gyakran előfordul, hogy az énüzeneteket mellőzzük a kommunikáció során. Ha megkapjuk a partnerünktől, hogy "akkora tróger vagy, hogy nem segítesz otthon" arra könnyen adunk olyan választ, hogy "mi van ? 1 nem vagyok tróger 2 melóztam egész nap 3 hoztam haza lóvét 4 vacsi amúgy kész van ?". Ebből ne lenne veszekedés ? Minősítve lettünk, rosszul esik, visszavágunk, aztán megy a vagdalkozás. Itt abban áll a felek felelőssége, hogy valahogy így járjanak el. "kimerültem. segítenél ebben ebben meg ebben ?" teendő segíteni vagy lehet azt is mondani, hogy "most pihenjünk le mind a ketten, mert én is fáradt vagyok, holnap délelőtt meg nekifekszünk ketten jó?". Lehet mondani, hogy jajj az emberek pici mimóza lelke stb. De ezen a kis tyúxaron csúsztak/csúsznak és fognak elcsúszni rengetegen. Köszi előző az értékes gondolatot, jó látni, hogy pár ember veszi a fáradtságot, hogy utánaolvas pszichológiai finomságoknak.

30/f

2017. jún. 20. 11:37
 18/18 Lekri ***** válasza:
100%

Ezek a hozzászólások felérnek egy párterápiával, mindenkinek olvasni kellene. Annyit azért hozzátennék, hogy az eredeti kérdés a kötelességről szólt. Szerintem igenis van ilyen és bizony a szexről szól. Ráadásul mindkét félre vonatkozik, mert a férfi is le tud ám szokni szépen. Szerintem a kötelesség abban áll, hogy ha a másik fél közeledik, szánja már rá azt a 20 percet a reggeléből, vagy estéjéből, akkor is ha fáradt, vagy nincs kedve. Sokkal, de sokkal könnyebb lesz az összes többi problémát megbeszélni, amit fentebb taglaltatok.

A másik dolog, hogy időnként ki kell kapcsolódni. Kinek-kinek anyagi helyzete és ideje függvényében néha le kell lépnie a párjával kettesben és csak egymással foglalkozni, feltöltődni. Ezt kötelezővé tenném mindenkinek, hogy ne fásuljon bele az örökös problémamegoldásba.

50/n.

2017. jún. 20. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!