Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha zavar, hogy a párom (ő lesz majd a családfenntartó) jóval kevesebbet keres nálam?
Fél éves gyereket már be lehet adni bölcsibe (nem azt mondom h egészséges, csak azt h lehet).
Két jó megoldás van, a takarékosság ill. az apuka gyes.
Ha takarékoskodtok, akkor sem kötelező 3 évig otthon maradnod. Elég mondjuk másfél évig, annyi időre össze lehet spórolni egy kis pénzt. + ha jó a fizud, a gyed nem 5 forint lesz.
Ha azt szeretnétek h 3 évig legyen valaki otthon a babával, akkor azt is lehet, hogy másfél evig te utána másfél évig ő. Így egyikőtök se esik ki túl sok időre és el se szegényedtek.
(Amúgy nem írtad, hogy mennyit keres, ez letett volna 70ezer forint is, azért írták sokan a nyomor dolgot:)
Mérnökként ilyen keveset keres? Az sem normális, de nem újkeletű - a párom azért nem kapott 3 évig fizetésemelést, mert úgy már másik adózási szarságba került volna, és a cégnek kényelmesebb volt inkább elsumákolni.
Azóta váltott és 4x annyit keres, mérnökként.
Egyébként nem kötelező NEKED gyesen maradni.
Itt, Svájcban az marad otthon a gyerekkel, aki kevesebbet keres - miután már nem szoptatott csecsemő.
"Rádásul úgy tudom ha jól keresel akkor gyes vagy gyed se olyan rossz. "
A gyes akkor is huszon párezer ft ha fejre állsz, és te vagy Csányi Sándor :D
A csed és a gyed függ a fizetéstől.
Ezt kérdező egy netes kalkulátoron ki is tudod számolni, hogy mennyi lesz az annyi 2 évig. Aztán mehet a gyerek bölcsibe, te meg vissza dolgozni. Jobbat nem tudsz.
Én nem hagynám el azért mert kevesebbet keres, mert jobban kereső férfi nem lesz automatikusan olyan jó társ mint ő :)
Mindent meg lehet oldani, és tudom ez közhelyesen hangzik de ennél kevesebből is nevelnek gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!