Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha zavar, hogy a párom (ő lesz majd a családfenntartó) jóval kevesebbet keres nálam?
Először érdemes lenne tisztázni, hogy mit jelent a családfenntartó fogalma.
Nem találok a neten szabatos megfogalmazást, próbálom saját kútfőből. A családfenntartó fogalmával régen azt a családtagot jelölték, akinek a családban egyedül volt annyi keresete, hogy az egész családot (apa, anya, gyerekek, nagyszülők) eltartsa. Ez általában a férj, az apa volt. Ő volt állásban, neki volt jövedelme, a feleség háztartásbeli volt, az idős szülőknek, ha volt is valamiféle járadékuk, az nem volt elég az önfenntartásra. Cserébe a családfenntartónak volt döntési joga egy személyben minden, a család egészét érintő kérdésben, a család lakhelyétől kezdve a gyerekek iskolájáig.
A kétkeresős családmodellel, és az általános nyugdíjrendszer bevezetésével a családfenntartó, mint jogi kategória, megszűnt. Ma már nem egy személy tartja fenn a családot, hanem az összes, önálló jövedelemmel rendelkező felnőtt, a kereső szülők, a nyugdíjas nagyszülők, és a család egészét érintő döntéseket is együttesen hozzák meg. Innentől kezdve nem nagyon számít, hogy ki mennyit keres, hiszen te ugyan úgy családfenntartó vagy, mint a párod, a leendő férjed. Csak nektek, kettőtöknek kell tudni helyén kezelni a dolgot.
"Szereti a munkáját, nem hiszem, hogy váltana."
HA nem hajlandó váltani, A CSALÁD ÉRDEKÁBEN, és otthon sem maradni a gyerekkel helyettem, ha már az én fizetésem sokkal jobb, én gyereket se szülnék neki, szakítanék vele.
Oké, hogy szereti a munkáját, de ha családot akar, akkor áldozatokat kell hoznia érte. Ha erre nem képes, nem való neki család. És én nem fogok nyomorba szülni egy gyereket.
Lehet, hogy olyan munkakörben van ami nem diplomájához kötött. Ha a diplomájához kötött munkaköre van, akkor nem kaphat kevesebbet a diplomás minimumnál. Nem tudom, mennyi az annyi, jogász vagy, nézz utána. Esetleg feljebb léphet a ranglétrán ugyan azon a munkahelyen.
30/f
Senki sem mondta hogy hagyd el.
Azt mondtam, hogy beszéld meg vele az új munka, illetve az otthon maradás lehetőségét. HA NEM HAJLANDÓ sem jobban fizető állást keresni, sem pedig otthon maradni a gyerekkel, akkor hagyd el - a javaslatom szerint, nyilván nem kötelező megfogadni, szülheted a gyerekedet nyomorba is.
Vagy nyomorba akarod szülni a gyerekedet? A te döntésed.
Ha szülsz akkor sem végleg fogsz kikerülni a keresők közül, csak egy adott időre. Rádásul úgy tudom ha jól keresel akkor gyes vagy gyed se olyan rossz. Azt a 2-3 évet ki lehet vele bírni, utána meg visszamész dolgozni. Én ezen nem agyalnék ennyit.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!