Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Jogosan érzem azt, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan érzem azt, hogy nem fele fele arányban kellene fizetnünk? N/23

Figyelt kérdés
Mi most akarunk összeköltözni 2 hét múlva, már találtunk albérletet. A páromnak már van sok bútora ő 33 éves és 150 ezret keres. Én 23 vagyok és csak 80 ezret keresek, csak annyi cuccom van amim a szobámban van. Ő visz minden bútort. Mégis én rosszul érzem magam e miatt, hogy elvárja, hogy fele annyit keresek mint ő és akkor ugyanannyit fizessek majd mindenbe. Nem tudom, hogy felhozzam e ezt neki, nem akarok összeveszést, de igazságtalannak érzem.

2016. dec. 28. 09:03
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez ilyenkor kemény. Nekem az összeköltözés azt is jelenti, hogy közös kassza. Mert az oké, hogy a rezsit még lehet igazságosan felezni(bár itt is bele lehetne kötni, hogy van aki sokat pacsálja a vizet, van aki folyton felcsavarja a fűtést), de most a doboz tejet meg a sampont is felezzük? Mondjuk mi kb. ugyanannyit keresünk, így nem volt ez nagy kérdés mikor összeköltözünk. De szerintem ha két ember tényleg komolyan tervez egymással, márpedig az összeköltözés ezt jelenti, és ekkora külöbségek vannak keresteben, akkor közös kassza a jó. Mert ez már valmilyen szintű elköteleződés egymás felé, hogy közösen toljátok azt a szekeret. Ha a párod nem bízik benned annyira, hogy együtt lesztek még akkor is, mikor nem 80at fogsz keresni(márpedig a 150 sem egy olyan jó fizetés, amihez lehetetlen felnőni), akkor kár is összeköltözni. Mi lesz ha gyereketek lesz, és nem dolgozhatsz? Akkor is felezni akar majd mindent? Vagy ha valaki elveszíti átmenetileg a munkáját? Aki meg nem ismeri annyira a párját, hogy tudja, nem csak ki akarja használni a jobb keresetét, az minek van kapcsolatban vele? Meg hogy oldják meg így az életvitelbeli különbséget? Az egyik elmegy moziba, a másik meg letölti otthon a filmet, aztán este megbeszélik? Az egyik rendel magának valami finom kaját, a másik meg eszi a krumplifőzeléket?

De ez természetesen csak az én véleményem. Sokaknál látom, hogy feleznek mindent, úgyhogy ez is egy működő dolog. Ha a párod ezt várja el, akkor nem tudsz mit tenni. De én nem szívesen járnék egy ilyen emberrel. És nem azért, mert bárkit ki akarok használni, kellemetlenül is érintene ha a barátom sokkal többet keresne, de ettől függetlenül ugyanígy a közös kasszát tartanám helyesnek.

2016. dec. 29. 15:32
 32/35 anonim ***** válasza:

Ha most otthon laksz szülőknél és marad pénzed magadra, akkor nem költöznék ilyen felállással. Számoljátok ki, hogy mennyi lenne az albérlet, kb rezsi (milyen fűtés van, közös költség mennyi...) Ez alapján már tudsz viszonyítani, hogy a kaját hozzászámolva mennyi is lenne az együttélés fele költsége. Ha nem maradna a fizetésedből csak pár ezer Ft, akkor biztos, hogy nem költöznék. Megkérdezném, hogy miért vállaljak be ekkora áldozatot (anyagilag ellehetetleníteni magam és a szabadidőm erősen lecsökkene, egy háztartásvezetés miatt), csak azért, hogy együttéljek valakivel, aki nem vállalja be a fizetés arányos kasszát.

Mondom ezt nőként úgy, hogy az én fizetésem többszöröse a pároménál és közös kassza van (mi is próbálkoztunk a külön kasszával, de számomra olyan megalázó volt, hogy mindig számolgatunk)

2016. dec. 30. 09:37
 33/35 anonim ***** válasza:

Én úgy tartom korrektnek, hogy (ha már közös háztartás, közös élet reményében) akkor a jövedelmükkel arányosan osztozzanak az anyagi terheken a felek.

34/f

2016. dec. 31. 15:27
 34/35 anonim ***** válasza:
100%
Értem, utolsó. És majd ha lesz gyerekük, akkor a papától villanyvasutat kap majd karácsonyra, anyutól meg saját kezűleg kötött pulóvert, ugye? Ha töltött káposztát akarnak ebédelni, akkor apu megveszi a húst, anyu meg elszalad káposztalevelet kunyerálni a multikhoz? Ha kulcsot akarnak másoltatni, apu a kulcsot másoltatja, anyu meg beszerzi a karikát?
2016. dec. 31. 15:45
 35/35 anonim ***** válasza:
Nem, nem érted!
2017. jan. 1. 17:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!