Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit keres nálatok a férfi, mennyit a nő?
illetve lányok milyen elvárasotok van egy férfi keresete iránt?
fiuk, milyen elvárasotok van egy női kereset iránt?
Bocsánat, korábban átsiklottam a kérdező második kérdése felett!
Igazából semmiféle elvárásom sincs a párom keresete iránt. Soha nem is volt. Tehát nem amiatt nem érdekel, mert igazából nem szorulnánk rá az ő jövedelmére. Természetesnek vettük, hogy mindegyikünk megteszi a családunkért azt, ami tőle telik.
Valamelyik válaszoló kérdezte, mivel is keresik egyesek a havi 500-600 ezer nettót. Én külföldön dolgozom a szállodaiparban. Megjegyzem, nem heti 40 órát!
(18-as vagyok)
Párom gépészmérnökként dolgozik, nettó 250e körül keres, de mivel nem a fővárosban élünk, így ez nem is annyira meglepő. Budapesten kereshetne akár kétszer ennyit is.
Én még főiskolán tanulok, egészségügyi végzettségem lesz, örülök, ha pályakezdőként nettó 120.000 forintot kapok majd, pláne, hogy milyen helyzetben van ma a magyar egészségügy... Jelenlegi bevételem is ennyi egyébként, mivel ösztöndíjat is kapok és mellette természetesen diákmunkázom.
Komolyan kíváncsi lennék, hogy itt mit dolgoznak a hozzászólók O.o
Nekem diplomásan fővárosban is éppen csak megvan a 110 pótlékokkal együtt... párom kicsit többet keres, 130-140 körül, attól függ, hogy épp milyen műszakjai vannak adott hónapban.
És most megyek a sarokba sírni...
#37 Köszi a degradálást, két nyelvvizsgám van, folyékonyan használom is. :)
Viszont nem lehet mindenkinek mérnök diplomája. Igen, szarul választottam. Húsz évesen még többre becsültem a hivatást, de sajnos a hozzád hasonlók miatt mostanra megbántam. Azért tényleg köszi, alázz még nyugodtan. :) Csak ne felejtsd el, hogyha kirúgnak az SSC melódból, mert jön valaki jobban kvalifikált (vagy hosszabb nyelvű) nálad, akkor hozzám, a kis senkihez jössz majd segítségért... :)
#38:
Nem véletlen hívják munkaerő "piacnak" ... A végzettségednek, tapasztalatodnak, munka erődnek értéke van, azt el kell tudni adni. Ha nem tudod, ha kevés pénzért adod el, akkor önmagadat degradálod le. Mindent amit a képzésedbe fektettél, a saját eszednek, a saját munkádnak nincs értéke önmagad szemében sem, ha aprópénzre vagy képes váltani :-P
(nem #37 vagyok, hanem #25)
#39 Az érvelés jogos és igazad van. :)
Mindazonáltal ha vagyok olyan szentimentális - vagy szimplán hülye -, hogy az életemet arra teszem fel, hogy másoknak segítsek (most tökmindegy, hogy ezt tanárként, ügyintézőként vagy orvosként teszem - csak hogy írjak szegényebb és gazdagabb réteget is, aki közszférás), akkor igenis degradálásnak tartom a lesajnáló "ja hogy nem beszélsz nyelveket" (=lusta vagy a tanuláshoz, csak sírsz mint a fürdősk.) kijelentést.
Szar dolog ma a közszférában dolgozni, és én sem itt tervezem az egész életem (nem azért, mert ne szeretném a választott hivatásom, hanem mert, ahogy írtad, nálunk ez aprópénzre váltást jelent), de azért lássuk be, még mindig igen csekély az a réteg még értelmiségi körökben is, akik ütik az elmúlt oldalakon emlegetett 300-500ezres nettókat. És tetszik vagy sem, a fent emlegetett csóró munkákat sem végezhetik alul-kvalifikált emberek, mert nyilván te sem bízod a gyermekedet nulla tudással bíró tanárra, vagy mész szívesen ügyet intézni az önkormányzathoz, ha olyan ül az asztal túloldalán, akinek fogalma sincs az ügymenetekről...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!