Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyit keres nálatok a férfi, mennyit a nő?
illetve lányok milyen elvárasotok van egy férfi keresete iránt?
fiuk, milyen elvárasotok van egy női kereset iránt?
"Azért a szaktudást meg szokták fizetni, még ha neked furcsa is."
Neked max a hazudozásban van szaktudásod.
Én (20L) netto 100-at, párom (24F) 150-160-at. És Budapesten élünk! Teszem hozzá, egyikünk sem alja munkát végez, sőtt az övé kifejezetten kényelmes meló. Közös kasszán vagyunk, hol ő fizet, hol én.De kb az én fizetésemet mind félre tesszük.
Elvárásom csak annyi, hogy csináljon valamit amivel pénzt keres. Ne legyen lusta otthon ülő dög.
Aki 500 és 600 ezreket keres nettóban, leírhatná mivel foglalkozik, mert úgy néz ki, hogy pályát tévesztettem. Fél éve még egy dán tulajdonú, globális cégnél dolgoztam, a gyárigazgató nem kapott havi 600-at.
Én jelenleg 160 nettót kapok, 3 hónapja váltottam munkahelyet, meg voltam győződve, hogy végre normális a fizetésem értéke. Ezek szerint nem. :D Mondjuk nem Pesten élek.
Akik itt felháborodnak, azok vegyék már figyelembe, hogy iszonyatos szórás van a fizetésekben. Ismerek egy rakás embert, aki 90-120 között keres és ők vannak többen. De ők nem is írogatnak ilyenkor ide, hanem ennyi pénzért éppen gályáznak.
És akkor vannak, akik 4-500-at mondanak itt, ami a valóságban is van nem kevés ... Én pl. programozó-grafikus vagyok vidéken (megyeszékhely), húsz éves gyakorlattal (negyven feletti vagyok), párom mérnök-közgazdász Pesten - távkapcsolat, ő is negyven feletti, azaz van 20 év gyakorlata. Kétszer annyit keres mint én, bár ha én is felmennék Pestre, valószínűleg megközelíteném a fizetését. Viszont ha elmennék egy hajdúsági kisvárosba, akkor max. én is egy számtech boltban lennék eladó 100-ért ... ugyanis ott nem lenne kereslet arra amit most csinálok.
5. vagyok: párom szoftverfejlesztő informatikus, Budapesten. Én szintén Budapesten HR-gyakornokként nyomulok. A 150 ezres átlag gondolom onnan jön, hogy nem Budapesten nézik egyedül, mert BP-n az átlagfizu talán 200-220 körül van. A 150 ezres országos átlagban benne van az a szomorúan rengeteg ember, aki minimálbérből vagy netalán közmunkából tartja el magát/családját. Nekik még a 150 ezer is iszonyú soknak tűnhet.
Egyébként meg igen, a szaktudást mindenhol megfizetik. Ha egy gyári munkás vagy, akit egy nap alatt tanítottak be, akkor ne csodáld, hogy nem kapsz sok fizut, ha kinyitod a szád érte, akkor vállat vonnak, és másnap felvesznek a helyedre valaki olyat, aki nem elégedetlenkedik. Ha viszont van egy olyan tudásod, amit csak kevés ember, esetenként cégen belül csak te tudsz elvégezni, akkor ott kb annyit kérsz, amit még nem szégyellsz, és sírni fognak, ha több fizuért felmondasz (infósoknál ahogy látom, kb ez a helyzet, de bizonyára egyéb szaktudással is el lehet ezt játszani).
Én Budapesten mérnökként 500e nettó + kaf. egy amerikai cégnél, párom MSc mellett gyakornok egy multinál 100e nettóért. Egyelőre nagy a különbség, de egyrészt így sem éhezünk, másrészt remélem neki is lesz még ennél több, ezért nem zavar. De kifejezett elvárásom a kérdésben sosem volt.
Akiket meg zavarnak ezek a "nagy" számok: inkább örülnétek, hogy van meg egy réteg az országban, aki meg tud élni normálisan, és nem kell hozzá Londonba költöznie...
28/F
56/f multinál mérnök alkalmazottként 450e+kafetéria+Ep+ autó+mobil
Párom 150e körül.
Szeretném, ha többet keresne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!