Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak ti hogy álltok ezekhez a dolgokhoz?
Nem vagyok őrült feminista. Szerintem jó ha egy kapcsolatban a nő nő, a férfi pedig férfi. Ezen ténytől elvonatkoztatva van azonban pár dolog amiben egyetértek velük
- Szerintem az az egészséges ha a gyereknevelésből a férfi és a nő egyszerre próbálja meg kivenni a részét. Ez azt jelenti, hogy a nő nem okítja állandóan a férfit, hogy mit hogyan csináljon, rá meri bízni a gyereket a férfi viszont természetesnek és nem bébiszitterkedésnek fogja fel a saját gyerekével való foglalkozást.
- Úgy tisztességes ha a házimunka valamilyen szinten megoszlik a két fél között. Oké, hogy mondjuk a nő mos és főz, de a férfinek ne derogáljon kivinni a szemetet vagy magától felporszívózni néha
- Nem értem, hogy a nők ugyanazért a munkaért miért kapnak kevesebb fizetést mint a férfiak.
- Szerintem egy családban ne a férfi legyen csak a kenyérkereső, az a jó ha mindkét fél tesz a kasszába.
- Ne csak a férfinak legyen "kiruccanás, iszogatás a haverokkal" hanem ugyanezt kapja meg a nő is
A mi kapcsolatunkban ez mind jól működik, ezért is nem értem máshol miért nem ez a természetes.
Azok a férfiak akik "ki nem állhatják az ilyen feminista dumákat" ezekkel a pontokkal sem értenek egyet?
27/L
Én ezekkel maximálisan egyetértek.De ilyen formában ahogyan leírtad,tehát hogy mindkét fél egyenlően veszi ki a részét a dolgokból.
DE azokban nem például,hogy nemi szerepek,meg hasonlók amiket fel szoktak hozni...
Meg amiket szoktak írni a nők,hogy miket várnak el egy férfitól,na nem, az ilyenek idegesítenek...
24/F
Én egyetértek. Csak tudod, az a probléma nagyon sok mai feministával, hogy nem következetesek. Amit én támogatok az a feminizmus következetes változata. Azaz ne csak a jogokat kapjátok meg, de a kötelességeket is.
- Ne legyen női kvóta a parlamentben, mert az olyan, mint a Numerus Clausus, csak fordítva. (Feministák be akarják ezt vezetni.)
- De ha ragaszkodunk a kvótához, akkor kvótát a fizikai munkában, az építkezéseknél, és az egyetemeken is (több a női egyetemista, mint a férfi.)
- Ti is menjetek akkor nyugdíjba, mint a férfiak, és ne korábban. (Hogy van az, hogy a férfiak korábban halnak, de többet kell robotolniuk?)
- Háború esetén nőknek is irány a front! (A világon összesen két ország van, ahol a nőknek is kötelező a szolgálat - az egyik ezek közül Izrael, ahol csak azért kötelező, mert állandóan háborúznak, szóval ott sem egyenlőségből.)
- Legyen kötelező a házassági szerződés, hogy ne kerüljenek a férfiak az utcára, ha a nő megunja őket (Észrevetted, hogy alig van női koldus?)
- Szórakozóhelyeken ne legyen ingyen bulika a nőknek
- A női erőszakot is ugyanúgy ítéljük el, mint a férfierőszakot (Nézd meg youtube-on a videót, amelyben a színészek eljátsszák, hogy egy nő üti a férfit, és az emberek kb. körberöhögik a szerencsétlen "papucsot.")
- Váláskor egy férfinek is legyen egyenlő joga nevelni a gyereket
Ha ezekért a kérdésekért is vérzik a szíved, konszenzus van köztünk. :) Ha nem, akkor csak egy fasiszta vagy, aki besározza a feminizmus eszméjét.
Ez így lenne ésszerű.
Nekem nagyon nagy szívügyem a helyes gyereknevelés.
Igyekeznék, már ha találkoznék hozzám való nővel.
Na lássuk harmadik a pontjaid:
- Női kvótával nem értek egyet. Nem nem, hanem hozzáértés/alkalmasság alapján kell választani az embereket mind a munkahelyeken, mind a parlamentben (mind a hadseregben). Itt egy kicsit ellentmondást érzek az írásodban. Ne legyen kvóta de mégis a nők ugyanúgy vegyenek részt a hadviselésben (akkor ez mégis kvóta vagy nem?). Lássuk be a hadviselés nagyobb fizikai megterhelés mint egy építkezés, ha a munkákra, parlamentbe stb. az oda alkalmas embereket akarjuk felvenni akkor a hadviselésbe is jó fizikumú (tehát jobbára férfiak) emberek vegyenek részt. Ettől független háború esetén a nők is segíthetnek a fronton, de nem 10-20 kilós ágyuvetőkkel szaladgálva, hanem ápolásban, ellátásban.
- A korábban nyugdíjbamenés csak abban az esetben nem indokolt ha a férfi és a nő egyaránt kiveszi a részét a házimunkában és a gyereknevelésben. Amennyiben a nő viseli az otthoni terhek 90%-át (Az olyan mintha két munkát végezne) úgy indokoltnak érzem hogy hamarabb is mennek nyugdíjba. Amennyiben nem így van dolgozzanak addig mint a férfiak. :)
- Szerintem a házassági szerződés a két fél szabad döntése, nem értem miért kéne kötelezővé tenni (nem tudom hol élsz te én ugyanúgy látok férfi és női koldusokat is sajnos - bár a koldusbotra jutás javarészt önhibából adódik szerintem)
- A szórakozóhelyen ingyenes női belépést nem értem de ez szintén nem a nők hibája hanem a szórakozóhely marketingfogása. A sok nő vonzza a férfiakat.
- Az erőszakot mindkét nemnél azonos szinten büntetném.
- Váláskor egy férfinek is legyen egyenlő joga nevelni a gyereket - alkalmasság alapján válasszák meg a nevelőszülőt, természetesen az egyenlő esélyeknek járnia kell.
# 6 Ja és még egy pontodra reflektálnék. Az ingyen bulikára. Szóval az egy marketingfogás? Úgy értelmezem te a szabadpiac híve vagy ezek szerint, tehát azt gondolod, ha egy klub tulajdonosa úgy dönt, ingyen engedi be a nőket, az a szíve joga. Rendben, de akkor szabadpiac legyen akkor is, ha egy főnök kisebb fizetést ad a nőnek.
(Egyébként én nem hiszek a szabadpiacban.)
A hadiiparral példálózni butaság, ha nem láttok bele a működésébe. Az nem csak annyiból áll, hogy mennek az emberek a frontra és lövöldöznek, mint a háborús filmekben, vannak női katonák is. A hadseregnél nem csak a frontvonalban van munka, máshol is, és nők is kiveszik a részüket, akiknek ehhez van affinitása. Persze, szükséges a fizikai alkalmasság is, hiszen ezt már felvételinél is nézik.
Nem lett volna feminizmus, ha a nőket soha nem tekintették volna másodrendű emberekként, és nem lettek volna kiszolgáltatva a férfiak kénye-kedve szerint, akár egy vagyontárgy. A feminizmusnak köszönhetjük, hogy a nők is tanulhatnak például. Tudtátok, hogy volt, amikor tiltották, hogy a nők olvasni tanuljanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!