Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akik együtt élnek a párjukkal, a párjuknál. Veletek is előfordul? .
Én a párom lakásából kidobtam az exe hajcsatját és egy doboz bontatlan betétet.
De most tényleg cseréltessem le a konyhát és a fürdőszobát is burkoltassam újra?
Én egy dologhoz ragaszkodtam: nem fekszem bele abba az ágyba, ami a hitvesi ágyuk volt. Ezzel ő is tökéletesen egyetértett.
Ami azt illeti, hogy eszembe jutnak-e ilyen dolgok, hogy az exével itt vagy ott mit csinált, igen, eszembe jutnak olykor, de teljesen tudom kezelni. És többnyire van kéznél egy emlék, hogy velem mit csinált az adott helyen. :D
szerintem ez szörnyű, szánalmas, szomorú.
egyrészt mert neked ez a legnagyobb bajod, és erre szórod el a pénzt. amiből úgy dolgokat vennél inkább tedd el szépen és vidd el a párod egy hétvégére valahova, annak ő is jobban fog örülni, mint a hisztériádnak. másrészt a párod nem lenne ugyanaz az ember, aki ha nem ismeri az exét, és az azelőttit és azelőttit... Nem a bútorokkal van a baj, hanem a fejeddel.
Mikor meghal valakink, vagy szakítunk valakivel, és a tőle kapott tárgyakat nem véletlenül rakják el némelyek egy dobozba,a szekrény aljába, hogy ne legyen szem előtt.
Ez furcsa, de én tapasztaltam magamon ilyesmit.
Sokáig nem értettem, mért lesz nyomott hangulatom, a szobában, mikor rájöttem, hogy egy olyan kép van kirakva még mindig, és egyéb tárgyak vannak kinn hagyva, amit tudatosan nem is érzékelek, csak azt, hogy valami zavar, és ez egy egy pillanat míg ezekbe a szemem "beleakadt".
Olyan érzés ez lélekbe, mintha folyton megbotlottam volna egy kőben, vagy újra és újra felhorzsoltam volna magamat ezekkel a tárgyakkal, ahogy a kezembe vettem, vagy rápillantottam.
Aztán kipróbáltam, hogy elrakom őket, minden olyat, amit olyantól kaptam, aki megbántott, már nem találkozom vele,
vagy a múltam része.
Furcsa, de elmúltak azok a fura érzéseim, amik előtte keletkeztek bennem, mikor beléptem a helységbe.
Hisz minden tárgyról az jut eszünkbe, akitől kaptuk...és úgymond beleakad a szemünk újra és újra.
Az sem véletlen, hogy valaki elköltözik jó messzire, onnan ahol született, mert számára minden a rosszra emlékezteti, a falak, a ház...minden. És nem szívesen jön vissza, mert csak a nyomor jut eszébe.
A tárgyak, dolgok néha emlékhordózókként tudnak működni.
Viszont nem vagyunk egyformák, épp ezért van akinek ez teljese hülyeség és érthetetlen amit leírtam, más pedig az érzékenysége miatt igenis így van ezekkel...
De attól az még nem normális, hogy valaki egy egész berendezést lecseréltessen, ha csak nincs rá lehetősége.
Amúgy meg ezer és ezer apró trükk van, hogy egy lakást átvarázsoljunk, sajátossá tegyünk, ami nem másokra emlékeztet. Amúgy meg idővel meg lehet szokni.
Szerintem még nagyon új ez neked, azt írod rövid ideje laktok együtt.
Szerintem ha ugyanannyit laksz majd a pároddal, mint amennyit az exe, és túlhaladod azt az időt, akkor ez le fogsz csengeni, mert "túllicitálod" majd.
Tudom ez másoknak meredek amit írok, de az embert úgy tudják frusztrálni ezek a dolgok, és könnyű legyinteni, hogy ez csak egy beidegződés, vagy mit kell ezzel foglalkozni. Ezek nem tudatos dolgok.
Ez bizonyos keretek között normális. Idegesít, kicsit olyan érzés mintha még idegenben lennél, és az ex lenyomata, ott lengene a levegőben a tárgyak által.
Mert benned van a tudat, hogy ő is hozzá ért ehhez, meg ehhez, mivel ott lakott.
Mint írtam, ez elfog múlni. Tényleg megszokod.
Csak azért írtam le, hogy megértsd, ezért érzed magad kellemetlenül.
Tekintsd úgy a zuhanyzót, a konyhát, mint egy "eszközt", egy használati helységet, és gondolj bele, még az exe előtt is, mennyien használhatták? Mert hát leginkább ez a funkciója. A tárgyak csak: eszközök, amelyek élhetővé teszik a mindennapjainkat. Sehova nem visszük magunkkal igazából, csak az itt létet szolgálják.
Én biztos nem tűrném, hogy valaki megmondja mit használhatunk és mit nem. Az csak egy konyha!! Jó, még az ágyat megértem, mert azon dugtak(már ha hamarabb vette, minthogy szakítottak), na de a konyha?? Meg a fürdőszoba?? Te hülye vagy és nagyon szánalmas. Össze nem jönnék ilyen emberrel. Gondolom ez minden másban is megnyilvánul, minthogy hozzá nem szólhat más ellenkező nemű egyénhe..na meg még rá se nézhet.
Hogy lehet leküzdeni? Úgy hogy felülkerekedsz a sajtá szarságodon és nem csinálsz ilyet. Ilyen egyszerű.
A páromnak az ékszerei mind különböző exektől van. 3!! exétől. Szereti őket, mert szépek, hát miért vegye le? Én az exemtől kapott gyűrűt hordom, mert nagyon szép és szeretem a gyűrűket. Majd ha a párom eljegyez, akkor le fogom venni.
Ilyen hülyeségeken nem akadunk fent..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!