Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire ideális/normális egy ilyen kapcsolat?
Lassan 9 éve élünk eggyütt a feleségemmel(31/F 31/N). Van 2 gyermekünk(5+7évesek).
Én 2 műszakban dolgozok,feleségem háztartásbéli.
Pár hónapja kicsit elveszve érzem magam. Itthoni dolgokban próbálom kivenni a részem( porszívózás,mosogatógép,rendrakás,bevásárlás,főzés stb.stb.).
Ha delután-éjszakás vagyok,kicsit én viszem oviba(párom miatt),ha délelőttös vagyok én fektetem őket.
Hétvégente szinte mindig én főzök.
(Ez csak a nagyja)
Tudom-tudom ez nem segítség a páromnak, hisz rgy család vagyunk, mégis azt érzem,hogy ez igenis segítség (kis terhet leveszek a válláról,ami nem is esik a nehezemre).VISZONT!
Van egy majdnem velünk egyidős családbarátunk(ott is a feleség háztartásbéli) és nemrég volt egy beszélgetéses este ahol kicsit kellemetlen volt nekem.
Ott a férj ilyesmibe nem nagyon segít be,viszont a feleség elég sok dologgal kedveskedik.
Napi cigit megtölti,minden reggel felkel reggelit készít mielőtt a férj elmegy dolgozni,+reggelit csomagol, ha későn ér haza vacsit csinál stb.
És itt esett le,hogy én semmi ilyesmit nem kapok a páromtól.
2havonta talán 1x készít vacsorát mire hazaérek és ennyi.Amikor ezt szóvátettem,hogy felém nincs semmi ilyesmi, nemigazán volt semmi válasz(veszekedés viszont igen).
Szexuális életünk szinte alig,3-4 hetente talán(akkor jó mindkettőnknek {keveslem})
Próbálok odafigyelni rá,hetente legalább 1 virág,vagy csoki.
Szerintetek?
Mondjuk en inkabb elmennek dolgozni, hogy a paromnak ne kelljen ket muszakot vallalnia, de en mar csak ilyen “munkamanias” no vagyok.
Azert egy 5-7 eves gyerekkel mar nem kell egesz nap foglalkozni, elvannak oviban/suliban es a kis korkulonbseg miatt egymassal is. Siman lehetne kozosen/kettesben toltott idotok. A feleseged depresszios lehet.
Én is azt kérdezném, hogy miért van otthon? Beteg az egyik (vagy mindkét gyerek)? A gyerekek előtt dolgozott? Van valami végzettsége?
Egy háztartásbeli feleség azért van otthon, hogy vigye a háztartást. Akkor neki az a munkája. Ha nem akarja, akkor meg menjen dolgozni és akkor már közös feladat lesz a házimunka.
Sokszor panaszkodik, hogy erre sincs ideje, árra sincs.
Nem tartom magam papucsnak, megvan nálam is a határ ami még beleférne(ha kapnék is vissza valamit, nem csak beleraknék).
Munkára meg az a terve, hogy jövőre indit egy kisvállalkozást (amitől előre félek,mert én nem látok benne potenciált).
Próbálok úgy válaszolni, hogy ázok akik értelmes választ adnak tisztuljon a kép.
Eddig azért nem ment dolgozni (közösen dontottunk) mert így anyagilag jobban kijövünk (több támogatást kapunk mintha elmenne felállásba dolgozni).
Egyik gyermekünknek van egy betegsége (havonta 4-5 időpont kontroll).
Tehát nem egyszerű az ő dolga sem, viszont úgy érzem kicsit átesett a ló túloldalára
Én nem vagyok háztartásbeli, dolgozó nő vagyok magam is, de pl az alap, hogy a kaját én rendezem, és ebbe beletartozik az, hogy hamarabb kelek fel és a munkába is elkészítem az ételt. Előre tudom a beosztását, ha külsős munkára megy akkor szendvicset. A takarítás is az én reszortom, viszont lista alapján tökéletesen bevásárol, így azt nem nekem kell megoldani. Ahogy pl a fűtéssel kapcsolatos dolgok sem az én feladatom, vagy a fűnyírás. Hogy elavult a családmodellünk? Ezt sokszor megkapom más nőktől. Engem nem zavar, hogy más hogy éli az életét, én így szeretem és kész.
Ha otthon lehetnék htb-ként, akkor szerintem konyhakertem lenne, és baromfiaink.
Szóval az fix, hogy furcsa a felosztás nálatok, de ha eddig nem zavart, akkor miért zavar most? Mert mások nem így élnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!