Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában mindenhol kezd divattá válni a külön kassza vagy csak én tapasztalom ezt?
Nemrég beszéltem egy barátnőmmel, aki házas és egy gyereke van, ő pedig említette, hogy ő és a férje külön kasszán vannak, amin azért rendesen elcsodálkoztam. Én még úgy nőttem fel, hogy a szüleim közös kasszán voltak, nekem ez a normális, én és a párom együtt élünk, 9 éve közös pénzen vagyunk, nem is tudnám másként elképzelni a kapcsolatunkat. Soha nem vitáztunk az anyagiakon, ha nagyobb kiadás van, rákérdezünk a másiktól, de általában ebből se szokott gond lenni.
Mostanában viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy más kapcsolatokban ez nem így van, ami nekem nem gond, mindenkinek a maga dolga, de azért, ha házasság és gyerek is van, szerintem ennek alapvető dolognak kellene lennie. Mégis, a legtöbb helyen van az anyuka, aki költ a gyerekre, ha neki elfogy a pénze, jön az apuka, aki megveszi a gyereknek azt, amit kell, de tudok olyan kapcsolatról is, ahol a nőnek kell gondoskodnia a saját pénzéből a gyerekről és a napi betevőről, mert apuka nem száll be, ő letudja ezt annyival, hogy a gyerek kap tőle ezt-azt és kész (csoki, nasi, stb).
Más is tapasztal ilyesmit a saját környezetében? Számotokra melyik az elfogadottabb és miért? Mi előnye van házasságban a külön kasszának?
"Na meg a másik, hogy nagyon sok nő alapból a pénzre hajt nem is az adott személyre, némelyikek már a parfüm illatából megmondják, hogy ez melyik márka melyik fantázianevűje és mekkora ársávban mozog..."
Na jó, azt aláírom, hogy ha egy nő illat alapján behatárolja ezeket a paramétereket, azzal én se állnék szóba :D Ritka "képesség", de létező, akadt már olyan kolléganőm, aki rendelkezett ezzel. Ő ki is jelentette, hogy őt egy gyári munkás nem fogja tudni eltartani, mert hát ő csúcsminőség és ezt neki fenn kell tartania és arra a gyári fizetés nem elég. Na, ha pasi lennék, nekem se kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!