Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mostanában mindenhol kezd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában mindenhol kezd divattá válni a külön kassza vagy csak én tapasztalom ezt?

Figyelt kérdés

Nemrég beszéltem egy barátnőmmel, aki házas és egy gyereke van, ő pedig említette, hogy ő és a férje külön kasszán vannak, amin azért rendesen elcsodálkoztam. Én még úgy nőttem fel, hogy a szüleim közös kasszán voltak, nekem ez a normális, én és a párom együtt élünk, 9 éve közös pénzen vagyunk, nem is tudnám másként elképzelni a kapcsolatunkat. Soha nem vitáztunk az anyagiakon, ha nagyobb kiadás van, rákérdezünk a másiktól, de általában ebből se szokott gond lenni.

Mostanában viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy más kapcsolatokban ez nem így van, ami nekem nem gond, mindenkinek a maga dolga, de azért, ha házasság és gyerek is van, szerintem ennek alapvető dolognak kellene lennie. Mégis, a legtöbb helyen van az anyuka, aki költ a gyerekre, ha neki elfogy a pénze, jön az apuka, aki megveszi a gyereknek azt, amit kell, de tudok olyan kapcsolatról is, ahol a nőnek kell gondoskodnia a saját pénzéből a gyerekről és a napi betevőről, mert apuka nem száll be, ő letudja ezt annyival, hogy a gyerek kap tőle ezt-azt és kész (csoki, nasi, stb).

Más is tapasztal ilyesmit a saját környezetében? Számotokra melyik az elfogadottabb és miért? Mi előnye van házasságban a külön kasszának?

szept. 26. 09:07
1 2 3 4 5
 11/42 Grizesteszta ***** válasza:
61%
#10: A közös gyerek olyan, mint a kenyér, a tiszta ruha és a fűtés- ezek is mind a közösből kell hogy menjenek, de a 93. körömlakkomat sajátból veszem, ahogy a férfi is az akváriumos csipeszt.:) Vagy nálunk a 4. fúrógépet.:)
szept. 26. 11:46
 12/42 anonim ***** válasza:
74%
11. Pontosan! Az én kis világom értéke kb. 7-8MFt. Erre én teremtettem ki a pénzt, ez a közös kasszát nem terhelte. Ugyanígy a hobbijaim anyagi fedezetére is külön úton szedem össze a pénzt. Ez így korrekt! A saját életemet meg senki sem korlátozza, mégsem élek vissza vele, de ez kölcsönös.
szept. 26. 12:29
 13/42 anonim ***** válasza:
78%

Itt a különt-közöst úgy érted, hogy hivatalosan közös vagy külön vagyon, vagy úgy hogy a bankszámla gyakorlatban közös-e?

Mi nemsokára házasodunk, nem tervezünk szerződést kötni vagyis minden utána szerzett fillérünk közös lesz hivatalosan. Viszont ezzel egyidőben nem tartom praktikusnak a közös bankszámlát, megmarad mindkettőnknek a külön saját számla. Szerintem a gyakorlatban jobb ha mindketten a "saját" pénzünkkel gazdálkodunk, akkor is ha hivatalosan nem saját.

szept. 26. 13:13
 14/42 anonim ***** válasza:
49%
A saját számlám az enyém. A közös számlánk a feleségem számlája, ehhez van nekem is kártyám. Erre utalok pénzt havonta.
szept. 26. 13:18
 15/42 anonim ***** válasza:
16%

Sajna nem tudok erről nyilatkozni mert alig találok olyan csajt aki dolgozik vagy akár hajlandóságot mutatna, hogy dolgozni akar… és ez nem vicc és nem provokáció.

Ők az én fizetésemet akarják közösnek betudni szóval ez inkább a közös kassza felé hajaz.

szept. 26. 13:44
 16/42 anonim ***** válasza:
68%

Ahogy az 1es írja. Nyilván a gyerekek ruhái, sulis cuccai stb. is a közösből megy, nekünk így jó. Sajátjával meg mindketten azt csinálunk amit akarunk, így nem probléma ha a férj a huszadik horgászbotot veszi és az sem ha én a héten a második táskát vagy csizmát.

Persze ehhez az is elengedhetetlen, hogy mindkettőnknek normális jövedelme legyen.

szept. 26. 14:04
 17/42 anonim ***** válasza:
68%
Az a helyzet, hogy a teljesen közös kasszának jócskán több hátránya van, mint előnye. Mondjuk ha túl mereven kezeljük, hogy mi az én pénzem, és mi az övé, az is tud gondokat, meg visszás helyzeteket szülni, inkább egyfajta ésszerűségre kell törekedni. Persze, mindenki maga dönti el, de nekem nem hiányzik az, hogy rendszeres marakodás legyen abból, hogy ki mit miért vett meg, miért költött annyit, stb. Nyilván ha közös dolgot veszünk, akkor nem fogok hisztizni, hogy "de hát ez az én pénzem", beleadom, amennyi reális, kisebb dolgoknál meg teljesen spontánul van, hogy én fizetek, vagy ő. De alapvetően az én költésem az én dolgom, az ő költése meg az övé. És így nincs belőle vita, hogy ki mennyit költött.
szept. 26. 14:24
 18/42 anonim ***** válasza:
46%
Mi a kezdetektől fogva közös kasszán vagyunk a férjemmel. Közel azonos fizetést teszünk bele, nekem nemsokára lehet, hogy több lesz, ha elvégzem a sulit. Én elképzelni sem tudom (főleg mióta gyerek is van), hogy enyém-tiéd legyen a házasságunkban. A kommentek alapján nagyon sokan ész nélkül költekeznek ezek szerint. Nyilván megvesszük ami kell és azon felül mindketten költünk. Én járok kozmetikushoz és körmöshöz, ő meg ecigit szív. Ő nem veszi meg a húszadik horgászbotjat, ahogyan én sem a második táskát egy héten. Ésszerűen és céltudatosan vásárolunk, és olyanokat nem igazán veszünk amire nincs szükségünk. Nekem emiatt olyan érthetetlen, hogy mindenki arra költ amire akar. Hát igen, ha elbszkodod a pénzt baromságokra, akkor valóban hátrány a közös kassza, mivel nyilván a másik meg szól, hogy ne szórd el hülyeségekre. Szerencsére mi nem vagyunk ilyenek a férjemmel. Megvesszük azt amit szeretnénk, de nincsen dorbézolas. Ráadásul a modern technikának köszönhetően az appban vissza tudjuk nézni, hogy mire költöttünk a hónapban.
szept. 26. 14:49
 19/42 anonim ***** válasza:
68%

És azt ki dönti el, hogy kinek mi a baromság? Ha én nem járok körmöshöz és fodrászhoz is csak 2-3 havonta, akkor ha te jársz, az már hülyeség? Vagy ha az én férjem nem cigizik, de versenyszerűen horgászik?

Pont ezért jó, hogy van ami közös pénz, abból megy a közös dolgokra és van a saját, amit mindenki arra költ ami számára nem baromság, viszont más számára lehet az lenne.

szept. 26. 16:07
 20/42 anonim ***** válasza:
49%
A házasságban/kapcsolatban élő felek döntik el, hogy számukra belefér e, mi az amire megéri költeni és mire nem. A férjemnek nem gond a körmös, nekem pedig nem gond, hogy szívja az elektromos cigit. Szerintem külön kasszán azok vannak, akik nem tudnak vagy legalábbis az egyik fél nem tud takarékoskodni a pénzükkel és ez folyamatosan feszültséget, konfliktust generál köztük. Én elvből nem lennék olyan emberrel aki gyűjtöget magának külön. 6 éve élek együtt a férjemmel, nálunk soha egy vita nem volt a közös pénz miatt, de mint említettem nem is veszünk olyan dolgokat amikre nincsen szükségünk. Így nincs veszekedés sem, hogy minek vetted meg ezt meg azt. Ha nagyobb kiadás van vagy valami extrábbat szeretnék venni, azt leülünk és megbeszéljük. Ha kevés a pénz, akkor nem hiszem, hogy a 20. pecabot, vagy a 93 körömlakk vagy a 30 táska annyira szükségeltetik. Ha meg van pénz akkor meg szerintem mindegy az a pecabot, körömlakk vagy táska, nem? Ezek felesleges költekezések, kivéve, ha a múltkor vett táskád darabokra szakadt és kell egy új, mert nem tudod mibe rakni a cuccaidat. De ha csak azért veszed meg, mert tetszik, mert cuki és közben a villanyszámlát nem tudod befizetni, az számomra ne haragudj, de az értelmetlen költekezés fogalmát meríti ki. Nem tudtok bánni a pénzzel. Ennyi.
szept. 26. 16:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!