Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában mindenhol kezd divattá válni a külön kassza vagy csak én tapasztalom ezt?
Nemrég beszéltem egy barátnőmmel, aki házas és egy gyereke van, ő pedig említette, hogy ő és a férje külön kasszán vannak, amin azért rendesen elcsodálkoztam. Én még úgy nőttem fel, hogy a szüleim közös kasszán voltak, nekem ez a normális, én és a párom együtt élünk, 9 éve közös pénzen vagyunk, nem is tudnám másként elképzelni a kapcsolatunkat. Soha nem vitáztunk az anyagiakon, ha nagyobb kiadás van, rákérdezünk a másiktól, de általában ebből se szokott gond lenni.
Mostanában viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy más kapcsolatokban ez nem így van, ami nekem nem gond, mindenkinek a maga dolga, de azért, ha házasság és gyerek is van, szerintem ennek alapvető dolognak kellene lennie. Mégis, a legtöbb helyen van az anyuka, aki költ a gyerekre, ha neki elfogy a pénze, jön az apuka, aki megveszi a gyereknek azt, amit kell, de tudok olyan kapcsolatról is, ahol a nőnek kell gondoskodnia a saját pénzéből a gyerekről és a napi betevőről, mert apuka nem száll be, ő letudja ezt annyival, hogy a gyerek kap tőle ezt-azt és kész (csoki, nasi, stb).
Más is tapasztal ilyesmit a saját környezetében? Számotokra melyik az elfogadottabb és miért? Mi előnye van házasságban a külön kasszának?
Nekem a külön kassza szimpatikusabb, de nyilván ahány pár, annyi szokás. :))
De számomra fontos, hogy legyen saját pénzem, amivel egyedül én rendelkezem.
"de amig te kimaradtak a munkabol 3-7 evet addig a fizetesed megrekedt pl netto 450-en a ferjed meg ez ido alatt szarnyalt es mar netto 1.2m visz."
Szép példa, de sajnos nem a valóságot tükrözi. Az a barátnőm, aki miatt kiírtam a kérdést, jelenleg 160 ezret kap, x időközönként 180-at. Abból neki kell bevásárolnia, főznie, gyereknek gyógyszert, ruhát vennie, stb. A párja nettó 400-at visz haza, ő sokkal kevesebb költségbe száll bele, konkrétan ebben a hónapban kb. 10 ezret költött a családjára. Sokan írják, hogy a közös kassza nem jó, ha az egyik fél sokat, a másik keveset keres, de számomra még mindig elképzelhetetlen, hogy ne segítsem azt, akivel együtt vagyok, ha valami betegség, stb miatt kiesik a munkából. Vagy éppen valami miatt nincs munkája. Persze, ha azt látnám, hogy a kapcsolatban én vagyok az egyetlen, aki pénzt keresne, én járok munkába, ő otthon héderezik, mert közös kassza, stb, tuti kitenném a szűrét, de amíg mindkét fél azon van, hogy beszálljon, miért ne? És igen, volt már olyan, hogy többet kerestem a páromnál, de még csak eszembe se jutott, hogy ne osszam meg vele. Ez nem kérdés.
Ez így tényleg gáz és szerintem elég szélsőséges eset.
Mi is külön kasszán vagyunk, de mindketten X összeget rakunk a közösbe és a gyerek költségeit teljeskörűen abból álljuk (meg a kaját, rezsit, nyaralást). Szêp is lenne, ha csak én költenék a gyerekünkre, hiszen közösen vállaltuk!
És attól hogy így vagyunk, nem jelenti azt, ha egyikünk lebetegedne vagy munkanélküli lenne akkor a másik nem osztaná meg vele a sajátját, nem tudom ezt a következtetést miből sikerült levonni. Pl. amíg táppénzen meg gyeden voltam a férjem hozta fel, hogy kevesebbet dobjak a közösbe,mert úgy a korrekt.
Nem arról van szó, hogy irigyek vagyunk, egyszerűen szeretjük ha van saját pénzünk is amivel mi rendelkezünk. Meg milyen az, amikor ajándékot veszek neki a közös pénzből?
30
Akármit is mondasz a kapcsolatok java részében a férfi keres többet. A nők java része ilyenkor azt mondja, hogy “legalább annyit tudjon felmutatni amennyit én” tiktokon 4 ilyen videó jött szembe velem az elmúlt 2 napban + itt is olvastam már. Egy férfi szájából mikor hallod ezt? Ha a férfiak is e alapon működnének nem sok párkapcsolat lenne. Na meg a másik, hogy nagyon sok nő alapból a pénzre hajt nem is az adott személyre, némelyikek már a parfüm illatából megmondják, hogy ez melyik márka melyik fantázianevűje és mekkora ársávban mozog.. az órákat is elég jól ismerik ahogy észrevettem. Mindig keresik a márkajelzést mindenen.
36
A féefiaknak is lehetne nyugodtan szempont a nő anyagi helyzete.
A kapcsolatok nagy részében ha van gyerek akkor a nő marad otthon vele. Addig a férfi fizuja számít. Szóval valahol logikus ha egy nő azt akarja hogy ne keressen sokkal kevesebbet a párja.
Logikus igen. Elvileg a férfi a CSALÁD fenntartó. Nem pedig BARÁTNŐ (vagy hasonló) eltartó.
Egy gyerek jelenléténél más a helyzet. De amíg azt se tudják mi lesz velük csak összeköltöznek “mert miért ne?” Addig had ne tartsa már meg extrázza az egyik a másikat…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!