Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostanában mindenhol kezd divattá válni a külön kassza vagy csak én tapasztalom ezt?
Nemrég beszéltem egy barátnőmmel, aki házas és egy gyereke van, ő pedig említette, hogy ő és a férje külön kasszán vannak, amin azért rendesen elcsodálkoztam. Én még úgy nőttem fel, hogy a szüleim közös kasszán voltak, nekem ez a normális, én és a párom együtt élünk, 9 éve közös pénzen vagyunk, nem is tudnám másként elképzelni a kapcsolatunkat. Soha nem vitáztunk az anyagiakon, ha nagyobb kiadás van, rákérdezünk a másiktól, de általában ebből se szokott gond lenni.
Mostanában viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy más kapcsolatokban ez nem így van, ami nekem nem gond, mindenkinek a maga dolga, de azért, ha házasság és gyerek is van, szerintem ennek alapvető dolognak kellene lennie. Mégis, a legtöbb helyen van az anyuka, aki költ a gyerekre, ha neki elfogy a pénze, jön az apuka, aki megveszi a gyereknek azt, amit kell, de tudok olyan kapcsolatról is, ahol a nőnek kell gondoskodnia a saját pénzéből a gyerekről és a napi betevőről, mert apuka nem száll be, ő letudja ezt annyival, hogy a gyerek kap tőle ezt-azt és kész (csoki, nasi, stb).
Más is tapasztal ilyesmit a saját környezetében? Számotokra melyik az elfogadottabb és miért? Mi előnye van házasságban a külön kasszának?
21
Igazad van!
Szerintem közösen befizettek minden csekket, közösen megveszitek a havi élelmiszert stb. Ez eddig szerintem teljesen korrekt így!
Aztán a szórakozást megoldjátok, hogy pl moziban a kevesebbet kereső fizeti a jegyet a drágább büfét pedig a jobban kereső állja és ez így korrekt szerintem!
Az szerintem is elfogadhatatlan, hogy havi össz kereset 1.4m az oszlik 1m-400k arányban és havi 700-700k a fejenkénti költés. Az én pénzem se költse más, azért én dolgozok meg. A közös dolgok közösen finanszírozva így korrekt. De ha pl új kocsira spórolok ne kelljen már +5-6 hónapot várnom mert a fizetésemből adok a másiknak és minden közös.
Bár amúgy mind1 a közös kassza a végén úgyis fele-fele arányban fog minden szétmenni nem pedig 1/3-2/3 arányban mint ami valószínűleg a valós…
A fizu nem egy életed végéig kőbe vésett dolog. 9 éve vagyunk együtt a párommal, volt már hogy ő keresett dupla annyit mint én, volt hogy én dupla annyit mint ő. Volt hogy kb egyformán, volt hogy egyikünk hónapokig semmit. Nekem fura lenne mindig az aktuális fizu alapján írni új vagyonszerződést meg nyitni/zárni bankszámlákat. :D mi ezen nem filléreztünk soha, mindkettőnk közösnek tekinti a bevételét ami épp van.
Nem biztos, hogy fele-fele arányban megy szét. Ha pl. meghalok, akkor a fiam is örököl utánam, akinek nem a férjem az apja. Azért örököljön kevesebbet,mert én mindent bedobtam a közösbe, úgy, hogy közben 2x annyit keresek?
Vagy fordítva, ha én a gyereknek nyitok egy számlát,de a férjem sokkal többet tesz a közösbe, akkor korrekt lenne, hogy abból teszek félre a gyerekemnek, mert hát jaj az közös? És itt nem fillérezésről van szó, nyilván kaját, ruhát stb. nem veszek külön a gyereknek, de azért nem várható el hogy milliókat tegyek félre a másik kontójára.
24.
Az a baj, hogy de, kőbe van vésve. Minimálisat emelnek, mert a törvény kényszeríti őket, de amúgy kb. bűnözőnek kell lenni, ha sok pénzt akarsz és kerülni a törvény betartását pl. adócsalással, amit dutyival jutalmaznak, ha mégis kiderül, szóval nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!