Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mostanában mindenhol kezd...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában mindenhol kezd divattá válni a külön kassza vagy csak én tapasztalom ezt?

Figyelt kérdés

Nemrég beszéltem egy barátnőmmel, aki házas és egy gyereke van, ő pedig említette, hogy ő és a férje külön kasszán vannak, amin azért rendesen elcsodálkoztam. Én még úgy nőttem fel, hogy a szüleim közös kasszán voltak, nekem ez a normális, én és a párom együtt élünk, 9 éve közös pénzen vagyunk, nem is tudnám másként elképzelni a kapcsolatunkat. Soha nem vitáztunk az anyagiakon, ha nagyobb kiadás van, rákérdezünk a másiktól, de általában ebből se szokott gond lenni.

Mostanában viszont egyre inkább azt tapasztalom, hogy más kapcsolatokban ez nem így van, ami nekem nem gond, mindenkinek a maga dolga, de azért, ha házasság és gyerek is van, szerintem ennek alapvető dolognak kellene lennie. Mégis, a legtöbb helyen van az anyuka, aki költ a gyerekre, ha neki elfogy a pénze, jön az apuka, aki megveszi a gyereknek azt, amit kell, de tudok olyan kapcsolatról is, ahol a nőnek kell gondoskodnia a saját pénzéből a gyerekről és a napi betevőről, mert apuka nem száll be, ő letudja ezt annyival, hogy a gyerek kap tőle ezt-azt és kész (csoki, nasi, stb).

Más is tapasztal ilyesmit a saját környezetében? Számotokra melyik az elfogadottabb és miért? Mi előnye van házasságban a külön kasszának?

szept. 26. 09:07
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
33%
És mi a helyzet akkor, ha ez egyik, havi 400-at keres, a másik meg 1 miliót? Hiába vagyonközösség nem tartom ferrnek, hogy aki sokkal többet keres,az maradéktalanul tegye bele a közösbe.pl. ha én 3x annyit keresek és szeretném az egyedülálló anyukámat támogatni vagy a tesómat a továbbtanulásban, akkor mi a helyzet? Nyilván nem fogom betenni az összes fizum a közösbe és a másik féltől sem várom el, hogy ő tegye be.
szept. 26. 17:25
 22/42 anonim ***** válasza:
16%

21

Igazad van!

Szerintem közösen befizettek minden csekket, közösen megveszitek a havi élelmiszert stb. Ez eddig szerintem teljesen korrekt így!

Aztán a szórakozást megoldjátok, hogy pl moziban a kevesebbet kereső fizeti a jegyet a drágább büfét pedig a jobban kereső állja és ez így korrekt szerintem!

Az szerintem is elfogadhatatlan, hogy havi össz kereset 1.4m az oszlik 1m-400k arányban és havi 700-700k a fejenkénti költés. Az én pénzem se költse más, azért én dolgozok meg. A közös dolgok közösen finanszírozva így korrekt. De ha pl új kocsira spórolok ne kelljen már +5-6 hónapot várnom mert a fizetésemből adok a másiknak és minden közös.

Bár amúgy mind1 a közös kassza a végén úgyis fele-fele arányban fog minden szétmenni nem pedig 1/3-2/3 arányban mint ami valószínűleg a valós…

szept. 26. 17:37
 23/42 anonim ***** válasza:
38%
Erre is csak azt tudom mondani, hogy ez is, mint minden más egyéni megegyezésen alapul. Én pl tudom, hogyha a férjem milliókat keresnek havonta, nem sajnálná a beteg apukámtól a pénzt. Mert ő ilyen. Szívesen adna neki, mondanom sem kellene. Na de nem mindenki ilyen. Van aki sóher. Pl te is. De az általad felhozott példa igen ritka egyébként. Nem az a gyakori, hogy az emberek milliókat keresnek. Ráadásul az amúgy is konfliktust szokott szülni, hogy a gazdag a szegénnyel áll össze. Ugyanis sok esetben a jobb anyagi helyzetben lévő a sóher. Több ilyen kérdésbe futottam bele itt is. A nagyon pénzes pasikat mindig is kerültem, mert tudom, hogy a szakmám miatt (egészségügy) soha nem fogok milliókat keresni és nem fogom hallgatni azt amit itt te is leírtal - hogy azaz ő pénze. A férjemmel pedig közel ugyanazt tesszük a kasszába. Korrekten havi szinten kb ugyanannyit költünk magunkra. Ez teljesen fair így. Nekem nem kellene olyan ember, mint említettem, akinek van Enyém-Tiéd. Mert bármikor jöhet egy baleset, betegség, aztán akkor mi lesz? Nem vehetek egy új kabit, mikor az előző rongyos, mert beteg vagyok, de úgy nézek ki, mint egy csöves? Akkor menjek kuncsorogni, hogy figyelj Józsi, adj már egy 20-ast, mert elszakadt a kabátom. Ne haragudj, de nálam ez megalázó. Kinek mi. Ha neked jó ez, akkor hajrá!
szept. 26. 17:39
 24/42 anonim ***** válasza:
86%

A fizu nem egy életed végéig kőbe vésett dolog. 9 éve vagyunk együtt a párommal, volt már hogy ő keresett dupla annyit mint én, volt hogy én dupla annyit mint ő. Volt hogy kb egyformán, volt hogy egyikünk hónapokig semmit. Nekem fura lenne mindig az aktuális fizu alapján írni új vagyonszerződést meg nyitni/zárni bankszámlákat. :D mi ezen nem filléreztünk soha, mindkettőnk közösnek tekinti a bevételét ami épp van.

szept. 26. 17:43
 25/42 anonim ***** válasza:
30%

Nem biztos, hogy fele-fele arányban megy szét. Ha pl. meghalok, akkor a fiam is örököl utánam, akinek nem a férjem az apja. Azért örököljön kevesebbet,mert én mindent bedobtam a közösbe, úgy, hogy közben 2x annyit keresek?

Vagy fordítva, ha én a gyereknek nyitok egy számlát,de a férjem sokkal többet tesz a közösbe, akkor korrekt lenne, hogy abból teszek félre a gyerekemnek, mert hát jaj az közös? És itt nem fillérezésről van szó, nyilván kaját, ruhát stb. nem veszek külön a gyereknek, de azért nem várható el hogy milliókat tegyek félre a másik kontójára.

szept. 26. 17:45
 26/42 anonim ***** válasza:
42%
Igen, korrekt, hogyha leültök, megbeszélitek és neki nincs baja azzal, ha a közösből teszel félre a gyerekeknek is. Tudod, beszélgetni, kommunikálni is lehet egy kapcsolatban egymással és megkérdezni, hogy kinek mi a véleménye. Ha a másik fél is belemegy és szereti annyira a te gyerekedet, akkor elvárható a másik kontójara a te gyereked támogatása is. De csak akkor, ha ő is benne van! Nyilván, ha azt mondja, hogy kizárt, akkor valóban a külön kassza az opcionális. És nincs azzal semmi baj, ha a nem biológiai apa is támogatni szeretné a gyerekedet. Szerintem ez tök klassz dolog! De nyilván itt is érvényesül az enyém-tiéd elv, és ha 2 sóher ember összekerül, ott tényleg jobb, ha nem közösködnek az anyagiakkal.
szept. 26. 18:02
 27/42 anonim ***** válasza:
18%

24.

Az a baj, hogy de, kőbe van vésve. Minimálisat emelnek, mert a törvény kényszeríti őket, de amúgy kb. bűnözőnek kell lenni, ha sok pénzt akarsz és kerülni a törvény betartását pl. adócsalással, amit dutyival jutalmaznak, ha mégis kiderül, szóval nem éri meg.

szept. 26. 18:29
 28/42 anonim ***** válasza:
37%
Nekem elképzelhetetlen lenne házasságban a kulon kassza, főleg gyerekkel. Azok a nok akik hazasok es van gyerek is azok nem erzik gaznak, hogy van egy kozos szamla amire fele-fele befizetnek vagy oke kegyesen a ferj kicsit tobbet is vallal, de amig te kimaradtak a munkabol 3-7 evet addig a fizetesed megrekedt pl netto 450-en a ferjed meg ez ido alatt szarnyalt es mar netto 1.2m visz. Szoval a szamlak utan neked pl marad 150k neki meg 900k es azt mondja azt mindenki maga koltse el. Te leanortizalodsz nincs penzed kondiba meg fodraszra, a ferjed meg luxus eletet el. Az mi a franc? :D nő ilyenbe komolyan resztvesz? A ferfit amugy megertem a kis dugi penzbol azt csinal amit akar, akar baratnot is fizethet maganak meg eljarkal gondolom egyedul utazgatni stb.
szept. 26. 19:51
 29/42 anonim ***** válasza:
43%
Számomra is felfoghatatlan, amikor 2 fiatal kb. a semmit rakja össze, de külön van a kassza. Mert más a fizetés. Ha ez gond, keressen más párt. Ha meg van nem közös gyerek, de együtt élnek, akkor vagy őt is vállalom, vagy keresek más párt. Mert azért csak eszik az a gyerek meg nyaral stb.
szept. 26. 19:52
 30/42 anonim ***** válasza:
26%
Jézus...Hogy járna egyedül utazgatni? Az meg sem fordul a fejetekben, hogy a nőnek is lehet normális fizetése? Attól, hogy külön kasszán vannak még nem törvényszerű, hogy egy csóró toprongyos nincstelen a nő a férj meg egy milliomos Rotchild.
szept. 26. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!