Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Kozos kassza vagy kulon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kozos kassza vagy kulon kassza? Melyik a jobb valasztas egy hazassagban?

Figyelt kérdés
szept. 8. 16:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
71%

A házasság vagyonközösség, az az egyik lényege, hogy lemondasz a saját pénzed önálló kezeléséről és közösen hozzátok meg a döntéseket, hogy mire költitek a fizetésed. Meg az övét.

Lehet úgy dönteni, hogy visszakapod egy részét, amit saját döntésed alapján költhetsz el, de ez igazából csak névleges.

szept. 8. 18:47
 12/15 anonim válasza:
100%
Mi úgy csináljuk, hogy mindenkinek van külön bankszámlája, de èn fizetem (nő) a bevásárlásokat (általában èn járok el kaját venni), a fèrjem pedig a számlákat. Igaz, a bevásárlás többe kerül, de nincsenek anyagi gondjaink, így ezen nem szoktunk civakodni. Ha úgy adódik, akkor ő fizeti a bevásárlást is (ha èppen úgy jön ki a lèpès ès eljön velem).
szept. 8. 20:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Közös a fizetések arányában, és a maradék saját (tudom, tudom, jogilag nem az).
szept. 9. 00:12
 14/15 anonim ***** válasza:

Mármint hivatalosan vagy gyakorlatban?

Hivatalosan a házasság vagyonközösség, szóval közös kassza van.

Gyakorlatban szerintem logisztikailag egyszerűbb két külön bankszámla. Nem szeretnék "engedélyt kérni hogy vegyek magamnak valamit, meg azt se szeretném ha a párom engem nyaggatna hogy vehet-e valamit magának a pénzéből. :D

De most pl akarunk majd közös hitelkártyát.

Szóval "hibrid" lesz.

szept. 9. 10:24
 15/15 anonim ***** válasza:

Abszolút hibrid.

Nincs olyan, hogy "lemondasz a saját pénzed önálló kezeléséről". Legalábbis 100%-ban értelmezve kizárt.

szept. 11. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!