Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik a közös kassza másoknál, ha az egyik fél jóval többet keres? Miért olyan nagy baj az, ha a pénzügyeket rábízzuk a másik félre? Más házasságban hogy működik ez?
mióta házasok vagyunk a feleségem bajlódik a számlákkal meg osztja be a pénzt a bevásárlásokra, stb, ő kezeli a megtakarításokat, mibe fektessünk pénzt ilyenek
én kb 2-szer annyit keresek mint ő, de én mindig is úgy gondolkoztam h a közös kassza lényege h "közös", tehát mindegy ki mennyit rak bele, abból egyenlően "illik" kivenni, hogy magunknak vegyünk dolgokat, a maradékot meg közös célokra kéne fordítani
amíg a pénz gyarapszik én örülök nem értem miért kéne minden apróságot megbeszélnünk, h ki mit akar venni. csak az idő megy vele. ez mondjuk azzal jár h néha letilt arról h vegyek egy többszázezres kütyüt magamnak. vagy ha egy este alatt elverek 25-30 ezer Ft-ot, akkor azért nem néz rám túl szépen. ő vesz magának egy drága ruhát vagy táskát, amit alapból nem engedhetne meg magának. amíg nem esik túlzásokba engem nem zavar
össztűz alá kerültem, a szüleim szerint se kéne és a barátaim szerint se kéne a feleségemre hagynom a pénzügyeket. kicsit eltúlozzák szerintem, de mostmár kiváncsi vagyok, másoknál hogyan megy ez?
Nos, te a felesegeddel vagy közös kasszán, nem a szuleiddel és barátaiddal.
A lényeg, hogy nektek jó.
Tehát ő szépen felkapaszkodik a hátadon, finanszírozza belőle a saját céljait de te nem vehetsz meg amit csak akarsz, nem építheted a saját céljaid... Te tényleg nem látod, hogy ez így nincsen rendben?
Akinek be kell osztani a pénzügyeit mert különben elszórja az egy 14 éves gyerek, nem egy felnőtt ember.
Pofám leszakadna ha én mondanám meg a páromnak, hogy mire költsön amikor ő keresi meg a pénzt. Ha akar venni egy több százezres kütyüt akkor bármikor megteheti, ezek az ő céljai amikhez maximális joga van. Persze ehhez hozzátartozik, hogy egy normális kapcsolatban anyagiakban is egyenlő partnerek vagyunk és a közös dolgokat igen is közösen finanszírozzuk. Akkor is ha keresetkülönbség van. Nincs olyan kicsi fizetés amiből ne lehetne beszállni a valóban közös kiadásokba.
Ami meg nem közös kiadás azt sosem kezelném annak. Mindenki dolgozzon a saját céljaiért is. Két egyén vagytok könyörgöm nem egy összenőtt fos kapcsolat. Téged komolyan nem zavar, hogy hegyeket tudtál volna már megmozgatni ha nem az asszony osztja be a pénzt?
A családodnak és a barátaidnak is igaza van és ezt a páromnál kevesebbet kereső nőként mondom. Soha de soha nincs teljesen közös kassza két értelmes, normális, célokkal rendelkező egyén között. Olyan pláne nincs, hogy az osztja be a pénzt aki lófszt nem rak bele. A párod nem egyenlő partner hanem konkrétan az anyukád. Álljál a sarkadra, tanulj meg bánni a pénzzel mert el fogja vinni a fél vagyonod és csak lesel majd.
"hegyeket tudtál volna már megmozgatni "
Vett volna pár kütyüt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!