Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Hogy működik a közös kassza...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy működik a közös kassza másoknál, ha az egyik fél jóval többet keres? Miért olyan nagy baj az, ha a pénzügyeket rábízzuk a másik félre? Más házasságban hogy működik ez?

Figyelt kérdés

mióta házasok vagyunk a feleségem bajlódik a számlákkal meg osztja be a pénzt a bevásárlásokra, stb, ő kezeli a megtakarításokat, mibe fektessünk pénzt ilyenek

én kb 2-szer annyit keresek mint ő, de én mindig is úgy gondolkoztam h a közös kassza lényege h "közös", tehát mindegy ki mennyit rak bele, abból egyenlően "illik" kivenni, hogy magunknak vegyünk dolgokat, a maradékot meg közös célokra kéne fordítani

amíg a pénz gyarapszik én örülök nem értem miért kéne minden apróságot megbeszélnünk, h ki mit akar venni. csak az idő megy vele. ez mondjuk azzal jár h néha letilt arról h vegyek egy többszázezres kütyüt magamnak. vagy ha egy este alatt elverek 25-30 ezer Ft-ot, akkor azért nem néz rám túl szépen. ő vesz magának egy drága ruhát vagy táskát, amit alapból nem engedhetne meg magának. amíg nem esik túlzásokba engem nem zavar

össztűz alá kerültem, a szüleim szerint se kéne és a barátaim szerint se kéne a feleségemre hagynom a pénzügyeket. kicsit eltúlozzák szerintem, de mostmár kiváncsi vagyok, másoknál hogyan megy ez?

2020. júl. 7. 16:09
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
86%
Ebben a kapcsolatban 2-en vannak és abban nincsenek benne sem a szüleid, sem a barátaid. Neked kell tudnod, hogy a saját házasságodba mi fér bele és mi nem. A többieknek semmi köze hozzá.
2020. júl. 7. 16:16
 2/19 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk is minden közös már 10 éve, de én ezt nem vitatom meg anyámékkal. Te miért?
2020. júl. 7. 16:17
 3/19 anonim ***** válasza:
26%
Én nem élnék így ahogy te, de szerencsére nem is kell.
2020. júl. 7. 16:25
 4/19 anonim ***** válasza:
31%
Úgy hívják az ilyet, hogy balek. Persze minden jogod megvan önérzetes és meggyőződéses baleknek lenni. 😁
2020. júl. 7. 16:28
 5/19 anonim ***** válasza:
85%

Nos, te a felesegeddel vagy közös kasszán, nem a szuleiddel és barátaiddal.

A lényeg, hogy nektek jó.

2020. júl. 7. 16:30
 6/19 A kérdező kommentje:
Kicsit elment a kérdés abba az irányba h miért szólnak ebbe bele mások, nem szólnak bele, csak tanácsokat adnak. Az a bajom h a tanácsok, tapasztalatok mind nagyon negatívak a témában. Egy haveromat lenullázott a felesége anyagilag, nyilván ő hülyének fog tartani engem. De a többiek is. Szüleimről meg annyit, h nekik kár volt elmondani, de mostmár mindegy.. ők nem is értik az ilyesmit mert mindketten iszonyat spórolósak. Ők úgy gondolják h teljesen egyenlően álltak a pénzügyi témához holott csak arról volt szó hogy soha semmit nem vettek meg és mindenből a legolcsóbbat. Ritka az ilyen egyetértés sztem, és azért ennek is emgvan a hátránya, itt vagyok pl én, aki ennek hatására hajlamos szórni a pénzt.
2020. júl. 7. 17:00
 7/19 anonim ***** válasza:
70%
Nem ment el semmilyen irányba. Kettőtökre tartozik. Állj a sarkadra és húzd meg a határt magánélet és közélet között!
2020. júl. 7. 17:01
 8/19 anonim ***** válasza:
26%

Tehát ő szépen felkapaszkodik a hátadon, finanszírozza belőle a saját céljait de te nem vehetsz meg amit csak akarsz, nem építheted a saját céljaid... Te tényleg nem látod, hogy ez így nincsen rendben?

Akinek be kell osztani a pénzügyeit mert különben elszórja az egy 14 éves gyerek, nem egy felnőtt ember.

Pofám leszakadna ha én mondanám meg a páromnak, hogy mire költsön amikor ő keresi meg a pénzt. Ha akar venni egy több százezres kütyüt akkor bármikor megteheti, ezek az ő céljai amikhez maximális joga van. Persze ehhez hozzátartozik, hogy egy normális kapcsolatban anyagiakban is egyenlő partnerek vagyunk és a közös dolgokat igen is közösen finanszírozzuk. Akkor is ha keresetkülönbség van. Nincs olyan kicsi fizetés amiből ne lehetne beszállni a valóban közös kiadásokba.

Ami meg nem közös kiadás azt sosem kezelném annak. Mindenki dolgozzon a saját céljaiért is. Két egyén vagytok könyörgöm nem egy összenőtt fos kapcsolat. Téged komolyan nem zavar, hogy hegyeket tudtál volna már megmozgatni ha nem az asszony osztja be a pénzt?

A családodnak és a barátaidnak is igaza van és ezt a páromnál kevesebbet kereső nőként mondom. Soha de soha nincs teljesen közös kassza két értelmes, normális, célokkal rendelkező egyén között. Olyan pláne nincs, hogy az osztja be a pénzt aki lófszt nem rak bele. A párod nem egyenlő partner hanem konkrétan az anyukád. Álljál a sarkadra, tanulj meg bánni a pénzzel mert el fogja vinni a fél vagyonod és csak lesel majd.

2020. júl. 7. 17:17
 9/19 anonim ***** válasza:
85%

"hegyeket tudtál volna már megmozgatni "

Vett volna pár kütyüt :D

2020. júl. 7. 17:28
 10/19 A kérdező kommentje:
Tehát az akkor normálisabb lenne, ha én pont ugyanannyit raknék a közösbe mint ő, a többit meg félretenném egy saját számlára?
2020. júl. 7. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!