Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik a közös kassza másoknál, ha az egyik fél jóval többet keres? Miért olyan nagy baj az, ha a pénzügyeket rábízzuk a másik félre? Más házasságban hogy működik ez?
mióta házasok vagyunk a feleségem bajlódik a számlákkal meg osztja be a pénzt a bevásárlásokra, stb, ő kezeli a megtakarításokat, mibe fektessünk pénzt ilyenek
én kb 2-szer annyit keresek mint ő, de én mindig is úgy gondolkoztam h a közös kassza lényege h "közös", tehát mindegy ki mennyit rak bele, abból egyenlően "illik" kivenni, hogy magunknak vegyünk dolgokat, a maradékot meg közös célokra kéne fordítani
amíg a pénz gyarapszik én örülök nem értem miért kéne minden apróságot megbeszélnünk, h ki mit akar venni. csak az idő megy vele. ez mondjuk azzal jár h néha letilt arról h vegyek egy többszázezres kütyüt magamnak. vagy ha egy este alatt elverek 25-30 ezer Ft-ot, akkor azért nem néz rám túl szépen. ő vesz magának egy drága ruhát vagy táskát, amit alapból nem engedhetne meg magának. amíg nem esik túlzásokba engem nem zavar
össztűz alá kerültem, a szüleim szerint se kéne és a barátaim szerint se kéne a feleségemre hagynom a pénzügyeket. kicsit eltúlozzák szerintem, de mostmár kiváncsi vagyok, másoknál hogyan megy ez?
Hát az én céljaim, még így egy viszonylag tűrhető fizuval is, ott kezdődik h minimum 10 évet de valamire meg 40 évet kéne spórolnom. Ha mindent félreraknék. Akkor meg minek? Hogy rövidtávon miket veszek magamnak, ami aztán 2 éven belül elavul, vagy a munka miatt sosincs időm kipróbálni, lassan már hidegen hagy.
Engem pl. kicsit se villanyoz fel egy külföldi út, mert én csak azt tartom értéknek amit a kezemben tarthatok, de ő meg szeret félrerakni rá pénzt. Végül a legjobb emlékeim mégis ezekből a nyaralásokból vannak. Ilyenkor jobb ha egy utazás árát nem is látom, annyira felbosszant, hogy milyen drága. Ha annyit raknék be a közös kasszába mint az ő fizetése (ami mondjuk borzasztóan kevés de itt Magyarországon úgy hívják átlag) akkor a szomszéd városig se tudnánk eljutni :D
De az játszik h félrerakjak magamnak x összeget, bár ez meg nem oszt-szoroz olyan rettenetesen sokat az egészen
Hazassagban hot mindegy, milyen szamlara rakja a penzt, jogilag az kozos.
Persze lehet nekiallni otthon veszekedni, hogy most akkor matol mashogy mennek majd a dolgok, de mi a fsznak ha a kerdezo leirta, hogy NEKIK ez igy megfelel, ahogy van? Sosem ertettem, akik ennyit tudnak penzen rinyalni, nalunk is minden kozos pedig hazasok sem vagyunk, es mind a kettonk leszarja, mire kolt a masik, az egyetlen dolog amit a kerdezonek meg kell otthon beszelnie, hogy esetleg az asszony ne megtiltsa, hogy megvegyen valami draga vackot, hanem beszeljek at, miert szeretne, TENYLEG kell-e neki, mert egy tobb szazezres kiadas nem igazan eri meg, ha aztan csak egy honapig erdekes az adott holmi...
De nem igazan latom, miert kellene most felboritani egy amugy naluk mukodo rendszert.
Mivel a nok ugyanazert a munkaert tenyleg kevesebbet kapnak, meg ez a te szived joga, ahogy te erzed. Ingatlant, epitkezest, maradandot szazszor meggondolnek, de hogy hogyan elitek fel a penzeteket, ennek ugysincs jovore kihato kovetkezmenye.
Engem a parom hordoz a tenyeren, no vagyok, viszont az elejen pontosan tudta, hogy nekem nem letszukseglet, amit nyujt. En tudok elni vakacio, ettermek nelkul is, es barmikor ujra tudnam kezdeni egy garzonlakasban. Tehat mindenbol jut nekem, amibol neki, ez a csomag resze, de nem erre utazom.
Az a fontos nektek mi a jó. Mindenkit felesleges beavatni. A lenullazta az aszony/ férj típusú barátoknal azert gondolom te sem tudsz minden részletet. Lehet a fele se úgy volt.
Szülők megint mashogy latjak a dolgokat.
Mi is 100%-ban közös kasszán vagyunk 20 éve. Nekünk ez így megfelel, akinek nem tetszik az legyen az ő baja.
20 év alatt volt olyan hogy kb egyformán kerestünk, volt az egyikünk munkanélküli, majd ugyanaz a fél a többszörösét kereső. De sose volt én pénzem te pénzed
Mi is közösben vagyunk. Pedig a kapcsolat elején én még főiskolára jártam, minimális bevétellel.
Valahogy ez elképzelhetetlen másként. Akivel közös az ágyam, hogy nem lehet közös a bevételem és költségeim? Egy házasság vagyonközösség is, hiszen közös a cél, nem?
Aki pedig kisemmizne, azzal nem állok össze. Ilyen egyszerű.
A házasság nem csak vagyonközösség, hanem érzelmi is. Miféle házasság az, ahol az egyik rejtegeti a pénzét, + ha jogilag is tök fölösleges.
Egyáltalán, ha nincs őszinteség?
Én csak 24 évet éltem házasságban, de eszünkbe nem jutott a ilyen marhaság, hogy kinek a pénze. Pedig nagyobbrészt 2-3szor többet kerestem a nejemél. És mindig az övé volt a jobb autó is.
Ki a fene szólhat ebbe bele, sőt te az ilyen fillérb@szókkal valahogy nem is volt kapcsolatunk.
Ha ezt már elcseszted, legalább a szexuális életeket ne tárgyalás ki a rokonokkal, barátokkal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!