Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Erre mi a megoldás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erre mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Piti dolognak tűnhet, de már egy kicsit bosszant.. együtt élünk már pár hónapja a barátommal, én főzök. Étvágya mindig is jó volt. Szeretek úgy főzni, hogy másnap is tudjunk vinni munkahelyre főtt ételt, mert nem életcélom mindennap főzni, én is pihennék, mást csinálnék helyette. Na a "gondom" ott van, hogy annyit megeszik belőle, hogy másnap alig marad. Próbálkoztam azzal, hogy nagyobb mennyiséget csinálok akkor, de akkor is. Most hogy mondjam neki, hogy egyen kevesebbet és hagyjon többet sértődes nélkül? Mondtam már neki finoman, reakciója az volt, hogy nagyon ízlik neki... De megoldás nem lett, robbanni meg nem akarok :D
aug. 27. 12:23
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
75%
#40: Mi szerintem pont a gyerekkorunkból kiindulva vagyunk így kibukva erre. Tipikus felállás, hogy a nő "eteti" a családot, teljes munkaidős, bejárós állás mellett. Ő alig evett, a gyerekek, főleg a fiúk már többet, na de a férfi... Az vinni akart a munkahelyére ebédre, hazaért délután, ami kb. uzsonnaidő, ekkor kisétkezés helyett letolt egy leves+főételből álló újabb ebédet, vacsorára is a jó tartalmas főtt kaja kellett, meg hétvégén lehetőleg reggelire is valami "meleg". Ez egy borzalom.
aug. 27. 14:35
 42/72 anonim ***** válasza:
63%

#37 vagyok

Nem enném meg még a harmadnapos kaját sem, pláne nem többet, nekem nem menne, de én tőlem simán főzzön a kérdező 6-8 adagot. Amúgy nem én írtam, hogy dugja előle az ételt, azt annál inkább, hogy főzzönek együtt, vagy külön. El nem tudom képzelni, hogy főz két napra és alig jut másnapra belőle. Túlzás, hogy annyit eszik. Nyilván ha pedig egyetlenegyszer sem főzött akkor nem kicsit hanem nagyon szemtelen. Ilyen embernek többé nem készítenék még szendvicset sem!

aug. 27. 14:38
 43/72 anonim ***** válasza:
19%

"Tipikus felállás, hogy a nő "eteti" a családot, teljes munkaidős, bejárós állás mellett. Ő alig evett, a gyerekek, főleg a fiúk már többet, na de a férfi..."

Én megértem az álláspontod, de a kérdezőnek sem tart senki fegyvert (remélhetőleg), hogy főzzön. Aki meg így áll hozzá, hogy alig eszik... ki mondta neki, hogy alig egyen??

Nem tudjuk, milyen mennyiségről van szó. Egyébként az sem hülyeség, hogy amit a kérdező munkába szán, azt beteszi egy külön tartóba, de az hogy másnapra is maradjon azon remegünk, lehet így jóízűen enni???

aug. 27. 14:45
 44/72 anonim ***** válasza:
80%
Ha a finom szólásból nem ért, és ekkora bunkó, hogy szerinte az valós indok, hogy ízlett neki, hogy neked nem jut, bizony határozottabban és erősebben kell mondani ezt, vagy hogyha bezabálja a te részedet, akkor bizony fizet neked ebédet vagy főz neked.
aug. 27. 14:45
 45/72 anonim ***** válasza:
12%

De fogd már fel, hogy egy átlag ember nem tud annyit megenni, hogy mindig majdnem minden nap felzabáljon két napra való adagot ami akkor legyen 4... tehát itt vagy az adag hibázik vagy valami nagyon lényeges infót hagyott le a kérdező.

Persze, meg lehet zabálni egyszerre 2500-3000 kalóriát, de az ilyen szintű zaba az tudjuk mihez vezet.. és nyilván megterhelő is. Az sem derül ki, hogy mit csinál a csávója.. mert ha pl sportol vagy fizikai munkát végez, akkor teljesen reális, hogy több kaját igényel mint az átlag esetleg.

Számomra pl az se derült ki, hogy a kérdező tud-e vinni belőle másnap vagy azt is felporszívózza a párja.

Lehet ez a norma valahol, de szerintem egyáltalán nem minden esetben erről van szó. De ettől függetlenül ez egy alapból nagyon rossz kapcsolati séma. Viszont mivel én egyáltalán nem vagyok ilyen és férfiként mosok magamra, konyhát is rendben tartom, bevásárlást is megoldom és.. még 8 órát dolgozom is hétköznap és mégis képes vagyok megoldani a főzést. Engem például kurvára zavarna, ha ki lennék így szolgálva. Mert nem várnám el. De az is zavarna, ha a szememre is lenne vetve, hogy esetleg egy tányérral többet ettem, mint azt be tervezte a másik.

Civilizált emberek vagyunk, bármikor tudunk ennivalót szerezni és készíteni. Ne keljen már abból is konfliktust gyártani, ha valaki többet evett. (Hangsúlyozom nem az állandó zabára gondolok.)

Nem ősemberek vagyunk, hogy ki kell tartani a mamutnak a következő mamutig és aki többet zabál az egy bélpoklos önző dögevő...

aug. 27. 14:49
 46/72 anonim ***** válasza:
85%

Azt akartam én is javasolni, mint a #6: Amint kész a kaja, rakd el magadnak és neki is ételhordóba, amit másnap vinnétek.

Legyen meg mindenkinek a sajátja (az övé mondjuk kék, a tied rózsaszín pl.).

Ha ezután felfalja a saját másnapi adagját, az ő baja, oldja meg máshogy az ebédjét.

aug. 27. 14:53
 47/72 anonim ***** válasza:
11%

#43: Nem tart fegyvert a fejéhez senki nyilván, csak mégis elvárás... Nem lepne meg, ha a férfi nem is igazán tudna.

Az "alig eszik"-et sem mondta senki a nőnek persze, csak ideje sem maradt rá, magát sem akarta megszívatni, hogy minél hamarabb kezdhessen megint kotyvasztani, egyébként meg az ő fogyasztása általában még így is közelebb állt a normál mennyiséghez, mint az, amit a férfiak képesek művelni... És ez napjaink férfijainál sem annyival másabb, a legtöbb mellé egy komplett menza kellene, nem is társ...

aug. 27. 14:58
 48/72 anonim ***** válasza:
93%

"Nem ősemberek vagyunk, hogy ki kell tartani a mamutnak a következő mamutig és aki többet zabál az egy bélpoklos önző dögevő..."

Az ellenkezője igaz. A legtöbben olyanok, mint a kutyák. Amíg ott a kaja, pukkadásig zabálnak.

aug. 27. 15:25
 49/72 anonim ***** válasza:
70%

Kedves Antiszoc, akkor még egyszer. Rohadtul nem mindegy, hogy 1 kg húst készítesz/nap vagy 2,5-öt. 1500 Ft/nap vagy 3750 Ft (!). + ugye fűszerek, egyéb hozzávalók duplán, igencsak megdobhatja az árát. Fél óra alatt rakod össze a kaját vagy másfél óra alatt. Egy óráig készül vagy kettőig. Elég hozzá a 4 literes edény vagy kell a kocsonyafőző, amit ugyebár el is kell pucolni. És még sorolhatnám.

És ne gyere nekem a magad alá hánysz és társai szöveggel. Évtizedek óta főzök, 4 gyereket és egy férjet etetek, gyakran készítek barátoknak/családnak kaját pluszban, mert tudom, hogy szeretik. Volt nálam 40 személyes buli és 18 személyes karácsonyi vacsora. Tehát pontosan tudom, hogy a főzés és a hozzá kapcsolódó feladatok mennyire alulbecsültek. Órákig tart kitalálni, bevásárolni, elkészíteni, tíz perc alatt elfogy és mocskos az egész konyha. Másnap újra ugyanez. Nagyon megértem, hogy valaki nem akarja ebbe ölni az életét. Nem kell kihasználni a másikat. És nem, az sem normális, ha kétszer repetázunk a kajából. Az ember uralkodjon már magán. Nem kell addig enni, amíg rosszul nem leszel. Azt tanultuk, hogy az agy később érzékeli, hogy már jóllaktál, szóval nyilván mindig tudsz enni még egy kicsit.

aug. 27. 15:27
 50/72 anonim ***** válasza:
23%

Kit érdekel az ára?

Szó nem volt olyanról, hogy a kérdező a saját pénzéből főzne. Ha pedig közösen veszik a kaját ami alap, akkor mindegy, hogy mennyi az annyi.

Pont az ilyen húsos ételnél mindegy, hogy mennyi az annyi. 1 kg húsból ugyan annyi idő alatt főzöd meg a pörköltet mint 2,5 kg húsból. Mivel a mennyiség nem fogja a főzési időt befolyásolni.. ja igen, tovább tart 5 perccel felszelni esetleg.

Szerintem te becsülöd nagyon túl a dolgot.. teljesen más 18 személyre főzni és kb egyedül nem is lehet, mint két személyre. A mosogatás pedig 5 percnél nem tart tovább, ha használat után előblíted amikor még nem száradt rá a retek!

Igaz amit írsz, de nekem az jön le, hogy kicsit ilyen "fillérbaszó" lennél, ami nem sértés, de kb azt írod, hogy nehogy merjen enni még egy tányérral, mert az kell holnapra. Szóval inkább legyél éhes, és inkább nélkülözz, hogy esetleg másnap könnyebb legyen.

De oké, szerintem itt senki nem támogatta azt, hogy valaki cseléd módjára főzzön mindennap és ebben merüljön ki az élete. Meg lehet ezeket a dolgokat oldani normálisan is. Az intelligens emberek képesek rá.

Mivel leírtam, hogy egy héten mennyit és hogyan főzök, pontosan tudom, hogy mennyi idő elmosogatni mennyi idő tisztántartani a dolgokat. Tapasztalatom is van, tehát azzal is pontosan tisztában vagyok, hogy a mennyiség mennyit befolyásol. Oké, pl egy rántott ételnél nagy szopás, ha le kell sütni 30 darab különböző cuccot, mert ott korlátozottak a lehetőségeid. De pl egy sült tepsis ételbe amit bevágsz két órára a sütőbe nem rohadt mindegy, hogy 1 kg vagy 2 kg húst raksz? Segítek: DE igen, mindegy. Felvágni pedig továbbra is 5 perc.

Ja és nem utolsósorban én is leírtam, hogy rakja ki adagba és esetleg azzal is előre lehet lépni, hogy olyat főz aminek a nagyobb adagban való főzése nem nagy teher.

Itt nem derül ki számomra sok dolog, mert nem lett leírva, csak egyből ment a szardobálás. Lehet nekem van hiányosságom mivel nem éltem párkapcsolatba férfival és nem tudom milyen az átlag, csak magamból tudtam javarészt kiindulni.

ja és de igen, magam alá hányok az olyantól aki képes sajnálni a párjától az ilyet meg attól is ha valaki smicig. Meg úgy az emberektől is, de ez most mindegy.

Plusz azt is leírtam, hogy a mértéktelen zabálás nem egyenlő azzal amit én leírtam, hogy szerintem mi a normális. Mert az nyilván nem normális.

aug. 27. 15:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!