Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi lehet a megoldás? Párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lehet a megoldás? Párom nem eszi meg a másnapos, harmadnapos ételt?

Figyelt kérdés

Leginkább én szoktam főzni, párom be szokott segíteni nagynehezen. Az ételt én veszem. Megcsinálom az ételt, frissen eszünk belőle. Mikor én éjszakában dolgozom nem alszunk együtt. És akkor látom, hogy az étel, amit 4-5 napja főztem a hűtőben áll érintetlenül. Csináltam a kedvenc ételét, 2 hónapig a hűtőben állt egy dobozban érintetlenül. Nekem ez nagyon rosszul esik, mert nem azért fizettem és áldoztam/áldoztunk bele energiát és időt, hogy pár nap múlva a kukában végezze. Már mondtam ezt a páromnak, hogy ennyi erővel a pénzt egyből a kukába dobhatnám és akkor egy csomó energiát megspórolhatnánk. Ezt úgy reagálta le, hogy az ételt csak frissen szereti.

Azon a szinten vagyok, hogy lassan már csak magamra fogok főzni.

aug. 6. 05:52
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
95%

Férfi létemre magam főzök,mert nincs párom. Másnapos ételt megeszem,de négy vagy öt naposat biztos nem.

Az állaga sem olyan,mint a frissé vagy a másnaposé.Egy- két kivétel van, pl hideg fasírt,káposztás ételek,de azok is max főzés után két nap. Ami olyan,hogy sok lett,azt kis dobozokban lefagyasztom és ha nincs kedvem,időm főzni,akkor előkapom este és másnap ehető is.

Aki viszont csak a frisset eszi, az el van kényeztetve.

aug. 6. 05:59
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Felváltva kell főzni, ha nem tetszik, akkor nem eszik. Szerintem ez luxus kategória. Ha valakinek van annyi pénze, hogy mindennap főzzön, akkor simán rendelhet is. Vannak ilyen ételrendelős cégek. Mindennap más a menü, akár egész napos is van. Az megoldás lehet számára. Te meg eszed, amit te készítesz.
aug. 6. 06:03
 3/24 anonim ***** válasza:
91%
Főzzön magának mindennap. Én nem strapálnám magam miatta feleslegesen.
aug. 6. 06:05
 4/24 Noren1989 ***** válasza:
79%
Főzzél csak magadra. Az étkeztetését valahogy megoldotta eddig is, szóval ezentúl is meg fogja.
aug. 6. 06:20
 5/24 anonim ***** válasza:
75%

Ha megteheti, rendeljen magának más menüt mindennap!

Szerintem az, aki nem eszi meg a másnapos ételt, el van kényeztetve.

aug. 6. 06:39
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

Furcsa, hogy erről nem esett szó köztetek és csak főzöl a nagyvilágba.

Az én párom is ilyen, másnaposan megeszik néhány ételt de a legtöbbet nem, harmadnaposan meg abszolút semmit, ezt én elfogadtam.

Mikor főzök valamit mindig megkérdezem, hogy jó lesz ez holnapra is? Ha azt mondja igen akkor főzök annyi adagot, ha nem akkor kevesebbet. (és majd ő megoldja valahogy azt a napot, nem főzök mindennap).

(Az megint csak furcsa, hogy 2 hónapig áll a főzött kaja nálatok a hűtőben)

aug. 6. 06:44
 7/24 anonim ***** válasza:
77%
2-3-4 napos ételt én sem eszek meg. De ha neki csak az a jó, ami max egy órája jött le a tűzhelyről, akkor oldja meg a saját étkezését, te meg ne főzz akkora adagokat. Én este szoktam főzni, csak magamra, abból eszek akkor meg másnap. Ha véletlenül marad ezután is, az sajnos kuka, de az esetek 99%-aban sikerül maximum két adagnyi kaját főzni.
aug. 6. 07:23
 8/24 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk főzz kissebb adagot. 😅
aug. 6. 07:45
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez ilyen, el kell fogadni. Úgy számíts, hogy párod csak egyszer eszik belőle, a többit neked kel megenni, tehát ne 4 adagot készíts, hanem csak 3-at, egyszer esztek belőle ketten, plusz egyszer meg te.

A kimaradó napokon, ahogy itt mások írták meg majd a párod megoldja. Ez egy egészen jó kompromisszumnak tűnik.

Egyébként az én szememben nevetséges, amit a párod csinál, én simán megeszek 3-4 nap után is bármit. Bár ebben benne van az is, hogy hétköznap ha lehet egyáltalán nem főzök, maximum valami egyszerűt (főzelék, paprikás krumpli ilyenek), mert sajnálom rá az időt, inkább töltöm az estéimet számomra hasznosabban. Hétvégén meg 2-3 óra alatt előállítok 2-3 fajta kaját, ami kitart csütörtökig, időráfordítás szempontjából szerintem ez jobb.

De ez én vagyok. Próbáljátok ki azt, amit fentebb írtam, és egy másik válaszoló is javasolt.

aug. 6. 08:14
 10/24 anonim ***** válasza:
85%
Főzz annyit, hogy ő egyszer eszik belőle, többi a tiéd. Ha van főtt kaja és nem eszik belőle, az már nem a te hibád.
aug. 6. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!