Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párom hazaadja az összes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom hazaadja az összes keresetét, normális ez?

Figyelt kérdés

Mikor külön éltünk, is volt sok közös költségünk. Hol ő fizetett, hol én. Kb felváltva, de ő gyakrabban, ehhez ragaszkodotr, mondván, hogy ő a férfi.

Összeköltöztünk, ő jött az én lakásomba. És az első fizetésnél mondta, hogy ő odaadja az egészet, így is tett. Tegyem el, úgyis én intézem a számlákat, együtt vásárolunk, majd ha valamire kell neki, kér tőlem pénzt. Mondtam, hogy ez nem jó ötlet, felnőtt férfi, ne legyen pénz nélkül, ha valamit venni akar, legyen erre lehetősége, de hajthatatlan. Minden pénzt oda ad, a plusz /maszek/ bevételeit is. Azt mondja, neki így a jó.

Ha van valaki így már régebb óta, mennyire működik ez jól? Mik a tapasztalataitok?

2022. nov. 17. 00:51
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
0%

39.

És a 36-os válasznak volt...? Kicsit érdekes, hogy az egyik "semmi köze" dolog rendben van, a másik viszont már "hát ezt már mégsem kellene" kategória?

2022. nov. 17. 12:33
 42/48 anonim ***** válasza:
0%

Maradjunk annyiban, hogy vannak nálad gondok. Részemről én ezzel befejeztem, nem szeretném telespammelni a kérdést.

2022. nov. 17. 13:11
 43/48 anonim ***** válasza:
0%

42.

...mert "bezzeg te - a tökéletes", ugye?

2022. nov. 17. 13:12
 44/48 anonim ***** válasza:
92%

Mi közös kasszán vagyunk. Hasonló a helyzet nálunk is, de azért nem teljesen. A férjem is hazahozza a fizuja legnagyobb részét.

Egy kis összeget hagy magànak a kártyáján, azt arra költi amire akarja. ( Nekem is van ugyanennyi költőpénzem havonta).

A többit odaadja, én meg elteszem. Külön a bevásárláshoz x összeget 1 hónapra, külön a havi rezsire és egyéb kötelező kiadásokra, pl a havi bérlete, a kutya bolhairtója, a közös mobilszámlánk...

És nem kéreget, tudja hogy hol van a pénz, ha vásárolni kell a heti cuccokat, egyszerűen kiveszi az adott összeget és kész. Mert ő jár bevásárolni. Ha pl a csekkeket kell fizetni, akkor meg abból a pénzadagból vesz ki. Alapvetően jobban szeret készpénzzel fizetni.

Nekünk bevált ez a rendszer. Azt a pénzt amit úgyis elköltünk a hónapban kötelező dolgokra, jobban szeretjük ha szem előtt van, és látjuk hol tartunk.

2 megtakarításunk van. Egy fix, és egy ideiglenes. Az egyik itthon, ebből extra dolgokat szoktunk venni ha kell. Pl már volt cserélve hűtő, mosógép, mikró, venni kellett már belőle új mobilokat, és laptopokat is. Ez a pénz apránként, lassabban gyűlik, havonta 20 ezerrel. Ha kell valami nagyobb dolog, akkor veszünk ki belőle. Ha nem akkor csak gyűlik. A másik nagyobb megtakarítás a közös megtakarításunk, egy bankszámlán van, és havonta az én fizetésemmel gyarapszik.

2022. nov. 17. 14:42
 45/48 anonim ***** válasza:
94%

Nálunk működik, mert a barátom pl nem bánik jól a pénzzel.

Tudja magáról, de nincs ebből sértődés.

Eleinte furcsa volt, de belefér.

2022. nov. 17. 18:32
 46/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérd meg, hogy hozzon létre egy tartalékot magának (pl alszámlán). Ha keress annyit.
2022. nov. 17. 22:10
 47/48 anonim ***** válasza:
100%

De a lényeg!

Mekkora összeg ÉS, mekkora a költségetek?

Mert pl. hiába adna haza csak X összeget, ha annak 2-szerese kell a számlákra.

2022. nov. 17. 22:27
 48/48 anonim ***** válasza:
76%

7# akkor szerinted milyen? Külön rakja magának és felesbe veszik a tejet?

Sokaknak az nem normális ha külön kassza van.. ( nyilván nem ok nélkül).

2022. nov. 17. 22:40
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!