Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mit szólnátok az alábbihoz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok az alábbihoz?

Figyelt kérdés

Barátommal 1 éve vagyunk együtt, én Pesten élek (családommal), ő agglomerációban. Elmúlt időszakban többször tettem neki utalást arra, hogy én el szeretnék költözni lassan itthonról, de valószínűleg nem egyedül vennék ki albit, mert úgy azért drága (ez utalás volt részemről az összeköltözésre, ha nem is azonnal, de mondjuk a következő 1-1,5 évben).

Nekem előtte volt már egy 3.5 éves kapcsolatom is, ahol már szintén tervben volt az összeköltözés, azt beszéltük, hogy akkor, ha már én is elkezdek egyetem után dolgozni (fél éve kezdtem). Barátomnak előttem komolyabb, hosszabb kapcsolata nem igazán volt, sok pár hónapos meg sok ilyen alkalmi-jellegű, bár előttem 2 évig semmi nem volt neki (érezlmileg nehezebb időszaka volt).

Most kitalálta, hogy beköltözne Pestre egy haverjához, ugyanis a haverja anyja elköltözik egy másik lakásba a párjához és a helyére menne a barátom... őszintén nekem ez picit rosszul esik, hogy eszébe sem jutott volna, hogy velem költözzön össze... sokáig ezt nem akartam neki szóvá tenni, meg ebből veszekedést, de mikor a mai nap kérdezte, hogy vasárnap elmegyek-e vele a haverjához és a haverja anyjához erre a beszélgetésre, amikor az összeköltözésről egyeztetnek, picit eltört a mécses és kifakadtam neki, hogy én tuti nem megyek, hiszen elég abszurd a szitu, hogy a barátnőjeként elmegyek a havrja anyjához arról beszélni, hogy a pasim beköltözik a fia mellé... mindezt 24-25 évesen (barátommal ilyen idősek vagyunk). Nekem ez elég kellemetlen és sok kérdést is felvet...

Kiakadtam a barátomnak erről, aki azzal érvelt, hogy nem akar egyből összeköltözni, de szerinte ez is egy mérföldkő lenne a kapcsolatunkban, hogy beköltözik Pestre, mert többet tudnánk együtt lenni és úgymond fokozatosan "összeszokni", tekintve h közel lakunk egymáshoz... és nem akart rögtön összeköltözni. Amúgy valahol érthető az ő álláspontja is, ugyanakkor nekem mégis rosszul esik ez az egész... aztán lehet én azért is gondolok másképp az összeköltözésre, mert előtte volt már egy 3.5 éves kapcsolatom is és már unom ezt a "talizgatok a pasimmal" helyzetet...

Mit gondoltok erről a helyzetről? Őszintén írjátok le, akkor is ha nem értetek egyet. Tudom, hogy én is érzékenyebb vagyok sokszor, lehet túlreagáltam ezt is..

2022. márc. 17. 16:41
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja és a barátommal már mindketten dolgozunk főállásban, ketten együtt majdnem nettó 800k-t keresünk, tehát anyagi gondok sem lennének.
2022. márc. 17. 16:43
 2/14 anonim ***** válasza:
31%
lazits, ő még nincs azon a szinten, és menekülni fog inkább, lehet te komolyabban gondolod nála, de neki még van olyan haver is akinek az életét még követi, szóval még nincs a te szinteden, és egyhamar nem is lesz...bocs ha igy folytatja
2022. márc. 17. 16:47
 3/14 anonim ***** válasza:
84%

Nekem se esne jól és én se mennék vele a haverjához.

Nem akar rögtön összeköltözni? Felnőtt dolgozó embereknél az 1 év az mióta rögtön? Simán összeköltözhetnétek, sőt. Csak ő nem akar. Ő maradna a randizgatásnál.

2022. márc. 17. 16:47
 4/14 anonim ***** válasza:
87%

1 éve vagytok együtt, van munkátok, önálló jövedelemmel rendelkeztek. Akkor miért nem akar veled összeköltözni?

Szerintem ő a saját érzéseiben nem biztos.

1 év után felnőtt emberek már szintet szoktam lépni egy kapcsolatban. Ő ezt a szintlépést nem akarja megtenni, inkább a haverhoz menekül. Úgy látszik ő még nem érett meg egy komoly kapcsolatra, legalábbis ilyen szempontból.

2022. márc. 17. 16:53
 5/14 A kérdező kommentje:

Haverjához én sem mennék és nem is volt tervben, csak ő költözne egyedül oda.

Hát, igen, elég érdekes, de akkor nem csak nekem furcsa ez a helyzet. Bár ez nem nyugtat

2022. márc. 17. 16:53
 6/14 anonim ***** válasza:
75%
Értettem, hogy nem költöznél a haverhoz - a találkozóra értettem, hogy "a haverjához" amit írtál, megbeszélni.
2022. márc. 17. 16:56
 7/14 A kérdező kommentje:
4-es, hát igen, én is ezt érzem, neki én vagyok az első kvázi tartósabb kapcsolata. Előttem leginkább pár hónaposak voltak neki, illetve volt egy 1.5 éves, az még gimisként indult neki (osztálytársak voltak a lánnyal), de a kapcsolat nagy része (1 év) távkapcsolatban telt, mert külön városba mentek továbbtanulni... szóval ezt sem mondanám olyan releváns tapasztalatnak párkapcsolat szempontból
2022. márc. 17. 16:57
 8/14 anonim ***** válasza:
77%
Így nem is lesznek komoly kapcsolatból tapasztalatai és 25 évesen szerintem simán. De nyilván ha ő nem érzi ezt, nem tudsz vele mit csinálni.
2022. márc. 17. 16:59
 9/14 A kérdező kommentje:
Most mosolyszünet van köztünk.. messengeren vesztünk ma össze, de elköszöntem tőle, mert betegen, lázasan nem volt erőm már ehhez (betegszabin vagyok). Irta, hogy majd írjak, ha pihentem kicsit, de nem fogok írni... megbántva érzem magam és elbizonytalanodtam a kapcsolatban is
2022. márc. 17. 17:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem az, hogy furcsa, de ő még járogatni akar csak és sok szabadságot, nem ilyen közös életet építeni. Te vagy a csaja, nem az élettársa vagy hogy mondjam.

Ez lehet nehéz, ha te már erre vágynál. De ha amúgy nagyon jó a kapcsolat, akkor szerintem ne tegyél sok súlyt erre, próbáld meg könnyedén venni. Főleg mert amúgy lehet jót is tehet ez nektek, mert azért egy másik emberrel nem olyan egyszerű együtt lakni. Szóval ennek az is lehet a vége, hogy már megtapasztalja ezt a haverjával és rugalmasabb lesz ilyenekben amikor ti költöztök majd. Meg lehet az is kialakulhat benne így, hogy minden a havarjával van ha lehetne veled.

Meg lehet jó teszt is arra, hogy kialakuljon mit akar. Mert az is benne lehet, hogy minden nap buliznak, meg rákap az eljárkálós életre. De akkor megint jobb, hogy így alakult.

Szóval szerintem maradj optimista és tényleg úgy tekints erre mint egy új fázisra, ami majd megérleli a jövőt. Szerintem hagyj egy kis időt neki pár hónapot, vagy max a nyár végéig és aztán költözz te is külön. És akkor kiderül, hogy most inkább hozzád csapódna vagy neked indul el egy új irány.

Amúgy lehet neked is jobb lenne először kicsit valaki mással lakni, hogy te is szokd ezt.

2022. márc. 17. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!