Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 wzz ***** válasza:
54%

"Persze, lehet azt mondani, hogy csak szóljon neki, mert a csávó nagy kegyesen felajánlotta, hogy vesz, ha kell. Csak miért kell egy felnőtt embernek szólni? Hogy nem esik le neki, hogy a kaja a hűtőben nem magától lesz, és főtt étel sem magától lesz és a macska sem magát eteti?"

Az, hogy nem veszi észre a pali, hogy elfogyott a mosogatószer úgy gondolom nem egyenrangú azzal, hogy nincs mit enni otthon, de szólj ha tévedek. Én például nem látom leírva azt, hogy a srác nem veszi észre az éhhalál közeledtét, ha pedig még is ez a helyzet, az egész posztot kár volt megnyitnia a kérdezőnek.

Igen, valóban rálehet fogni, hogy a hozzáállása a semmivel egyenlő. Én nem a srácot védem, de az, hogy szól a lánynak, hogy bármire szüksége van szóljon neki, szerintem ezzel abszolút nincsen semmi probléma. Lehet, hogy te nem ilyen vagy (vagy a párod) és minden napra "up to date" vagy, meg ellenörzöl mindent, de ettől függetlenül a legtöbb srác/férfi úgy működik, hogy egy kicsit lökdösni kell őket. És szerintem ez abszolút nem egyenlő az óriáscsecsemő jelzővel. Abban az esetben ha a srác nem tartja magát ahhoz amit mondott a kérdező az már megint más téma.

2022. febr. 3. 10:32
 62/88 anonim ***** válasza:
70%
A gond az, hogy a csaj jár a boltba élelmiszerért meg mosogatószerért is. A szólj ha kell valami kevés - mindig kell valami. Ha nem mosószer, akkor banán vagy friss kenyér biztos. Csaj bevásárol. Közös pénzből kéne tenni, nem neki elverni az élelmezésükre a saját fizuját.
2022. febr. 3. 13:08
 63/88 wzz ***** válasza:
80%
mintha azt írta volna, hogy ha közösen vásárolnak mindig fizet. (nemtudom hányszor vásárolnak közösen)
2022. febr. 3. 13:15
 64/88 anonim ***** válasza:
85%
Azt írta, ő jár boltba. Ha ez-az néha kell, akkor a srác is hajlandó bemenni a boltba, de nem jellemző. Alapvetően a saját ebédjét veszi a kifőzdében meg a cigarettáját.
2022. febr. 3. 13:23
 65/88 A kérdező kommentje:
64-es igazából így van, igen. Ritkán járunk együtt a boltba, szóval az, hogy ő fizet, az is ritkán van.
2022. febr. 3. 14:51
 66/88 anonim ***** válasza:
87%
Akkor a 60-as válaszomat erősítem meg. Közös pénzből járj a boltba.
2022. febr. 3. 14:54
 67/88 anonim ***** válasza:
89%
"Béla, nem jó ez így, hogy javarészt csak én költök a kajára és egyéb szükségletekre. Találjunk ki erre valami rendszert"
2022. febr. 3. 15:13
 68/88 anonim ***** válasza:
90%

"Az, hogy nem veszi észre a pali, hogy elfogyott a mosogatószer úgy gondolom nem egyenrangú azzal, hogy nincs mit enni otthon, de szólj ha tévedek. "

Talán kéne mosogatnia és főznie is. AKkor észrevenné. Még mindig mosogató gén.

2022. febr. 3. 15:23
 69/88 anonim ***** válasza:
59%
Én mosogatok otthon és igen, van hogy elfelejtem, kimegy a fejemből, hogy elfogyott vagy fogyóban van. Érdekes, nem lettem még keresztre feszítve. De a gyakori népe nem hibázik. Ne vicceljünk már emberek… Szerintem ennél sokkal fontosabb dolgok vannak egy kapcsolatban.
2022. febr. 3. 15:36
 70/88 anonim ***** válasza:
84%

Nem az a baj, hogy elfelejtesz lemenni mosogatószert venni:) Hanem azzal, hogy ha 90%-ban te vásárolsz be, akkor az mégis miért menne mindig a te fizudból?

Én voltam a közös pénztárcából vásárlós. Emellett ha valakinél valami épp kifogy - történetesen a mosogató:) de akár a majonéz vagy a zabpehely, az felírja egy cetlire, kiteszi a konyhaasztalra. Amikor legközelebb megyek a boltba, akkor ezeket meg tudom venni. Közösből.

2022. febr. 3. 15:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!